En ole pitkään aikaan ehtinyt uppoutumaan kirjaan, sillä kuten sanottu, on hieman kiirettä pitänyt työrintamalla tänä syksynä. Kun ero kirjoista alkoi tuntua liian pahalta, nappasin kirppikseltä mukaani näppärän välipalakirjan. Välipalakirja on lyhyt ja viihteellinen, jonka ehtii lukaista melkein missä välissä vain. Tyylilajina parhaiten toimii yleensä dekkari. 

Agatha Christie on epäilemättä yksi maailman kuuluisimpia dekkaristeja, eikä syyttä. Olen lukenut Christien tuotantoa teini-ikäisestä lähtien, kirjan siellä toisen täällä. Terävä-älyinen eläkeläinen neiti Marple on suosikkihahmoni kautta aikain, suorastaan esikuvani. Olin sangen otettu, kun eräs teistä lukijoista tuumi, että minusta saattaisi isona tulla tyylin puolesta neiti Marple :D otan tämän tavoitteeksi. En olisi lainkaan pahoillani, jos hoksottimeni olisivat samaa luokkaa.

Välipalakirjani oli tällä kertaa Kuolema ilmoittaa lehdessä. Paikallislehdestä löytyy mystinen ilmoitus, jossa kerrotaan murhan tapahtumapaikka ja aika. Moni utelias kyläläinen ottaa kutsun vastaan, luullen osallistuvansa jännittävään murhaleikkiin. Leikistä tulee kuitenkin totta ja poliisilla on edessään visainen pulma. Kuka leikkiin osallistuvista on oikea murhaaja ja vielä parempi kysymys, miksi ihmeessä murhasta ilmoitettiin lehdessä etukäteen. 

Christien nerokkaat ja näennäisen arkiset tarinat viihdyttävät minua jostain syystä aina. En usko, että olen koskaan lukenut huonoa Christietä. En kaipaa kirjalta näyttävää spektaakkelia ja huimia lokaatioita, vaan arkinen maalaiskylä ihan tavallisine ihmisineen toimii paremmin. Tämän arkisemman tyylilajin Christie taitaa parhaiten. Kirjan henkilöhahmot tulevat lähelle, he voisivat asua vaikka omassa kotikylässäni. 

Hauska yhteensattuma, että Yle näytti viime sunnuntaina kirjasta tehdyn elokuvan. Se löytyy Areenasta vielä hetken aikaa: Kuolema ilmoittaa lehdessä. 

Kommentit (1)

IinaP
1/1 | 

Oi, tämä on mun ihan ehdoton Neiti Marple -tarina! Olet kyllä niin oikeassa Christien kirjoitustaidoista, suuri fani täällä :) Oletko lukenut Tommy & Tuppence -kirjoja?

Tv:n puolelta täytyy sanoa, että toivoisin Ylen näyttävän niitä vanhoja jaksoja, joissa on Joan Hickson (lempparini)..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010