On olemassa yksi ihan erityinen kuosi, joka saa minut pyöräyttämään silmiäni tyylillä are U kidding me?! Se on inkakuosi. Tein hidasta kuolemaa viime keväänä (oliko se pahin buumi silloin..) kun inkkarikuvioita tungettiin vaatemarkkinoille ihan jokaisessa mahdollisessa tuotteessa. Oli huiveja, neuleita, laukkuja, reppuja yöööök! Pidin ihmisiä enimmäkseen mielenvikaisina, kun kaikki ilakoivat inkkarisöheröiden perässä ja toivoin että villitys menee äkkiä ohi.

Taustalla saattaa olla trauma lapsuudesta, kun omistin inkakuosisen oksennuksenkirjavan fleecetakin. Kerrataan: fleecetakin. Ja se oli muuten kuuminta kuumaa silloin. Ihan kuin se takki itsessään ei olisi jo ollut riittävän jäätävä, sen piti vielä olla riemunkirjava. Voin vieläkin pahoin kun mietin kyseistä vaatekappaletta.

Mutta koska takinkääntö on paras keksintö maailmassa, joudun tunnustautumaan yhden ainoan inkkarikuvioidun vaatekappaleen omistajaksi. Mutta siihen on hyvä syy, ah ihana turkoosi! Riemunkirjavien leggareideni viehätys piileekin itseasiassa juuri oikeassa värityksessä, ei niinkään kuosissa.


c61

c61

Juteltiin muuten NFV Emmin kanssa New Yorkin reissulla juuri tästä kyseistä kuosista ja naurettiin kuinka vastakkainen maku meillä on. Emmi on aina rakastanut inkkarikuosia ja minä taas.. no, tuli varmaan selväksi ensimmäisessä kappaleessa.

Leggareille sopivana väriparina toimivat Artin punaiset saapikkaani. Oikeasti ostin nämä H&M:n trikoot roller derbya varten, mutta ne lipsahtivatkin arkikäyttöön.


c51

c51


c71

c71

Tästä yhdestä poikkeuksesta huolimatta en siltikään lämpiä ruskeasävyisille etnokuoseille. Ikinä. Muistuttakaa tästä jos alan jossain vaiheessa lepattamaan inkkariviitoissa.

Kommentit (24)

1/24 | 

Heh, itselleni en voisi kuvitellakaan kyseisiä leggareita mutta sinulle sopivat näköjään :) Ja ihanasti sopivat noiden punaisten popojen kanssa! Ja hei, poikkeus vahvistaa säännön vaimitensemeni.

laura
2/24 | 

mä RAKASTAN etnokuoseja :D oon etsinyt sellasta täydellistä ruskeasävyistä inkkarilaukkua jo pienen ikuisuuden

Miau
4/24 | 

Inkkari ja inka ovat kaks eri asiaa mut kyllähän ne kuosit kai samoilta näyttää :D

minora
5/24 | 

Eipä tuo inkkarikuosi kauheasti nappaa täälläkään, mustavalkoisena melkein. Vaikka niistä mustavalkoisista inkkarileggareista vasta tuleekin pitkät kalsarit mieleen... Mutta tosi hyvin sopivat nuo punainen ja turkoosi, raikasta!

Olen vapaa-aikanani kielipoliisi ja siksi en voi olla nillittämättä tuosta otsikosta: oikea korrelaatio on Kuosi JOTA vihaan. Tiedän, nipotusnipo, mutta sydäntäni särkevät kielioppivirheet. Ja koska juuri ihanan rempsakkaan (sekä oikeaoppisen) sanankäyttösi takia niin tykkään lueskella juttujasi, tuo otsikko iski kuin tikari. :D

minora

Hihii, niin teki. Siitä en nillittänyt, kun se on otsikossa sallittua. :D Näin vain sitten sitä puuttuvaakin pilkkua saa viilailtua. ;)

6/24 | 

Minullakin oli kaamea fleece, jossa yläosa oli tuota kuviota ja alaosa pinkkiä, aaagh! En myöskään välitä kyseisestä kuosista, mutta tuo turkoosi väri kyllä vie huomion pois kuviosta. Ihana väri.

7/24 | 

Haa, minulla on sitten taas ihan päinvastoin - kaikki inkat ja inkkarit ja muut etniset kuosit ovat kova juttu tällä hetkellä :) (kuten viimeaikaisista blogiteksteistäkin saattaa aistia)

Niina
8/24 | 

Ah, olin jo unohtanut nuo! Ei ollut kokoja jäljellä, joten jäin ilman ja ehdin jo elää onnellisessa unohduksessa... Ehkä mun täytyy huomenna käydä tsekkailemassa uudestaan. :D

Tiina
9/24 | 

Oma inhokkikuosini on gobeliinikangas. Hyi pirulauta! Vuosi pari sitten sitä alkoi olemaan taas havaittavissa mutta onneks se ei tainnut tulla jäädäkseen..

Shrek

Juu, sama täällä! Vaikka Maija Poppasella oli matosta tehty laukku, se ei tarkoita sitä, että kaikkien täytyy siihen pukeutua :)

11/24 | 

Joo ei nappaa täälläkään. Jotenkin sain kans lapsuudessa tarpeekseni tuosta ruskean-riemunkirjavasta kuosista. Vaikka myönnän, että silloin yksi mun lempivaatekappaleista oli Disney Storesta tuliaiseksi saatu Pocahontas-liivi :D

Muunica
13/24 | 

Onkohan meillä ollut sama takki. Oliko se sellainen ruskeapohjainen, täysin istumaton fliitsiteltta, jossa rinnuksillä vielä sellaista pientä mokkakolmiota, muka somistamassa tätä kaikkea kirjavuutta? Jotenkin silti muistelen lämmöllä totakin takkia, koska ajankohta, jolloin sitä käytin sisältää muuten hyviä muistoja. Ei se silti tee siitä takista tyylikästä :)

Mari
14/24 | 

Uiiihhhh, mitkä ihanat saapikkaat! Älä vaan sano, että noi on jotkut ikivanhat ja niitä ei enää saa mistään!!!!

15/24 | 

Itekkään en oo mikään inkkarikuvion suuri ystävä, mutta pakko myöntää, että noi leggarit on aika ihanat o.o

s
16/24 | 

Sori, että lähetän tämmöisen turhuuskommentin, mutta otsikon pitäs kai olla "Kuosi, jota todella inhoan". Ei "mitä". Paitsi tietty jos tosi kovasti tahdot sen olevan noin :)

Ja blogisi on kiva. Monet vaate/muotiblogit jotenkin ahdistavat, mutta tämä ei.

Shrek
17/24 | 

Gnaa! (miten tehdään semmoinen "ooksää seonnut" -hymiö? ;-) Mutta jos kerran tykkäät itse, niin annan anteeksi :)

random
18/24 | 

Huomasitko muuten että Jani-Petterillä Putouksessa on aivan samanlaiset legginssit ? :D nolooooo

HeliJ
19/24 | 

Nuo saappaat on ihanat!! Kuten joku jo tuolla kommentoikin, älä vaan sano, että a) ne on jostain reissulta ulkomailta tai b) ei vaan mutten saa enää mistään. Koska haluun!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013