Olen siivonnut nyt 6 tuntia putkeen. Hyvänen aika, mitä kaikkea sitä ihminen säilyttää! Kävin läpi varaston/vaatehuoneen ja keittiön, eikä keittiö ole vielä edes valmis. On jokseenkin karua huomata, että varastosta löytyi nyssäköitä, jotka ovat kokonaan avaamatta edellisen muuton jäljiltä... ei vissiin kovin kaivattua kamaa :/ jos joskus tarvitsen on vihoviimeinen ajattelutapa.

Minua ahdistaa ihan hulluna kaikki epämääräiset ylimääräiset tavarat, en halua päätyä todelliseksi hamstraajaksi. Miltä kanavalta se dokumenttisarja tavarahamstereista nyt tuleekaan, se on todella karua katsottavaa. Ja kunnon shokkihoitoa siinä sivussa. (Paitsi kenkiä ei lasketa, joku pahe saa sentään olla ;))

Vaatehuoneesta lähti monta nyssäkkää suoraan UFFille, todella rähjäiset roskikseen ja kivoimmat säästän kirppikselle. Toivotaan, että Tampereelle saadaan joskus se blogikirppis aikaiseksi, ajattelin että laitan nuo kaikki myyntiin tyylillä 2e/kpl. Ja jos ei saada, nuokin lähtevät keltaiseen laatikoon.

Nyt tuntuu olevan kovaa huutoa kaikenlaiset vähennä tavarasi niin ja niin moneen aatteet. Joku opasti jopa heittämään tavaran päivässä roskikseen, jonka jäljiltä kodin tavaramäärä on vähentynyt vuodessa 365 kappaleella. Kiva idea muuten, mutta minua vähän häiritsee tuo roskiin heittäminen. Mites kierrätys?

Ja toisaalta kierrätyskin on vain ongelman siirtämistä jollekin toiselle, potentiaaliselle tavarahamsterille.Tavarahelvetissä ei voi voittaa. Minä otin itseäni niskasta kiinni kirppisten suhteen tuossa vuosi takaperin, ja periaatteeni on pitänyt. En osta mitään, mikä ei päädy suoraan ompelukoneelle tai käyttöön suunnilleen lempivaatteeksi. Olin turhan höveli kirppiksillä nokun se on noin halpa -ajattelutavan vuoksi. Ihanaa todeta, että on pysynyt päätöksessään ja nykyään ei tarvitse edes pinnistellä.

Varasto- ja keittiöhommien lisäksi vein kaikki muotilehdet paperinkeräykseen. Jumaliste niistä oli vaikea luopua. Rakastan fiilistellä vanhoja lehtiä, mutta karu totuus on, että teen sen noin kerran vuodessa. Joten onko järkeä pitää kahta laatikollista lehtiä kotona? Ei.

Varsinainen 6 tunnin siivousurakan loppumärssyäminen :D

Kommentit (41)

Onneli
1/41 | 

Mä oon jemmannut jo koko vuoden paffilaatikossa aikakauslehtiä. Pitäs viedä kerhohuoneelle. En raaski paperinkeräykseen heittää ja ärsyttää myös kun naapurit heittää, kaivan sieltä usein ihan lukemattomia lehtiä, vielä ihan uusiakin numeroita. Joillekin on tärkeämpää ettei kukaan muu saa nauttia itse omin rahoin ostettuja lehtiä, mieluummin heitetään pois :/ Yritän perustaa meidän taloyhtiön kerhohuoneelle toimivan lehtikierrätyksen.

Mut siis tottakai joskushan ne on pois laitettava kokonaan eikä ikivanhoja lehtiä tietenkään kannata ikuisuuksiin kierrättää. Mut just että olis hyväkuntoisia ja tuoreita lehtiä kierrossa heti kun yksi on ne kolunnut läpi.

2/41 | 

Mulla on muutto edessä parin viikon päästä, ja tänään pakkasin ekan erän ja kyllähän siinä kolme tuntia vierähti vaikka tavaraa ei edes paljoa ollut. Kaikki ylimääräiset pikkukamat pistin menemään takaisin kotia, koska viimeaikoina on alkanut suoranaisesti ahdistamaan tavaranpaljous, nyt on jotenkin helpottunut olo, kun pääsee kaikesta turhasta rojusta eroon. Rauhallisempi fiilis, jotenkin :)

Marisa
3/41 | 

Mä en ihan tohon 6 tuntiin pystyis, mutta vähän kerrallaan joka päivä! ;D Oon kohta kk:n ajan vienyt kirpparille tavaraa ja osan myynyt huuto.netissä. On kyllä mielelle aika puhdistavaa hommaa, oikeasti. Muutosta toiseen pakkaan ja puran laatikoista samat tavarat. Päätin että nyt siihen saa tulla loppu. Ja hyvin on tavarasta eroon päästy :)

Mervi
4/41 | 

Nelliina mä niin tykkään susta, mäkään en tajua tuota ROSKIIN heittämistä, kun niin moni roskiin päätyvä tavara oikeasti saattaisi mennä niitä tarvivalle omistajalle jonkin toimivan kierrätyksen kautta.
Mullakin tavaramäärä ahdistaa. Ihmiseksi jolle vaatteissa ei edes ulkonäkö ole tärkein vaan mukavuus ja käytännöllisyys omistan aivan liikaa vaatteita! Tuli vietettyä 1,5kk pesukoneettomana ja päätin tuona aikana käyttää kaikki vaatteeni kertaalleen päällä, enkä ehtinyt tuossa ajassa kovinkaan pitkälle... Vähenee tuo vaatemäärä koko ajan, eikä uusia tule tilalle ihan heti... :) Omana paheena vielä lisäksi kirjat ja leffat, ja niistäkin olen pääsemässä irti, wohoo!

vilma
5/41 | 

Hei, kerroit joskus vähän aikaa sitten niistä minx tyylisistä kynsikalvoista, niin saako sieltä kynsitaivaasta tilattua niitä kultaisia kalvoja mitä sun kynsissä oli? En nimittäin löytänyt niitä sieltä mistään, niin oonko vaan ihan sokea vai onko niitä ollenkaan siellä?? :DD

6/41 | 

Moi! Ihana blogi. Mullakin on tapa keräta kaikki mailman roinat, ja syy on kun niitä "ehkä tarvitsee sitten" ja paskat niitä ikinä käyttää. Joskus on hyvä tehä suursiivous! good work good work!

Chekkaa mun joulukalenteri minun blogissa!

//Idasuopanki.blogspot.com

Karoliina
9/41 | 

Mutta mutta! Aijon säilyttää muotilehtiä kauniisa laatikossa seuraavat 50 vuotta, että on sitten kiva palata ajassa ja selailla aikakausia. Näkeepähän miten aika kulkee ja millaista se tosiaan joskus on ollut :) Ehkä mutama numero/vuosi, ettei tule sataa laatikkoa...^^

10/41 | 

Mulla on ollut toi sama projekti meneillään tänään :D Oon istunut tuskastuneen tavarakasan keskellä ja soittanut kultsille avunhuutopuheluita. Oon luvannut hankkiutua kaikesta turhasta eroon, ennen kui hän palaa takas Suomeen jouluksi.

Muoti- ja sisustuslehdistä en vieläkään pystynyt luopumaan, ne on nyt keittiön kaapin alahyllyllä piilossa ja tallessa :D Josmävaikjoskusenskesänälukisinniitä.

Mä taidan koht tosissaa tarvita apua tähän hommaan! :D

Pee
11/41 | 

Jätä rappuun seuraavaksi, ne lähtee meillä ainakin sieltä ihan alta aikayksikön!

12/41 | 

Tuntuu että pitäsi tehdä tuommoinen supersiivous ainakin kerran vuodessa. Itse muutin 2 vuotta sitten, ja edelleen on parit laatikot purkamatta, tai edes katsomatta että mitäs niissä onkaan. Kun en ole tarvinnut, voisi heittää suoraa menemään, mutta mitä jos siellä onkin aarteita?!? :D Pakko siis säilyttää kunnes jonakin päivänä saan aikaiseksi tutkia aarrelaatikot läpi...

Minna
13/41 | 

Ei millään pahalla, mutta ihmetyttää tuo "6 tunnin siivousurakka". Itsehän työkseni opiskelujen ohella tällä hetkellä siivoan :D Se on tarkoittanut myös sitä, että siivoan 7,5 tuntia 5 päivää viikossa. Ymmärrän kyllä että kyse on vanhojen tavaroiden läpikäymisestä yms eikä se vastaa tavallista siivoamista, mutta ajattelin nyt vain sanoa, kun monesti blogeissa puhutaan negatiiviseen sävyyn siivoamisesta, niin hei joku tekee sitä työkseen :D

14/41 | 

Onneksi et, mä olisin voinut tikkana tulla Helsingistä Tampereelle lehtien perässä :D Toivottavasti keräykseen ei mennyt yhtään fäshiönbibliaa aka Voguee... please say no...

Se tosielämän hamstraajat on muuten inspiroiva ohjelma. Tekee mieli heittää kaikki kamat pois, ettei vaan muuttuisi sellaiseksi. Toistaiseksi näyttää vielä siltä, että hukun lehtiin ja laukkuihin...

15/41 | 

Muotilehtiä (ja muutakin roinaa) tosiaan kertyy koppakaupalla. Mulla on tähän systeemi: irrotan lehdistä inspiroivat kuvat ja liimaan ne leikekirjoihin (niitä on jo kolme, neljäs aluillaan) eri aiheiden mukaan visuaalisiksi sivuiksi. Aikaavievää ja ehkä tylsääkin hommaa, mutta kauniit ja inspiroivat kuvat säästyvät ja vievät PALJON vähemmän tilaa. Hyvin valikoituja inspiraatiokuvia on kivempi selailla muutamasta kirjahyllyyn mahtuvasta leikekirjasta kuin jätesäkillisestä sekalaisia lehtiä joissa suurin osa on kuitenkin sitä mainoshuttua ja tylsiä innottomia artikkeleita. Ja niitä leikekirjoja tulee selailtuakin useammin kuin niitä lehtiä, oikeasti =)
PS. Mehän voidaan järkätä semmonen blogikirppis jos alat mun kanssa puuhaamaan semmosta ;)

rva
16/41 | 

Eiii uffille :((
Sinulla on aivan vieressä 'veeran vanha vintti', spr:n paikallinen pikkukirppis. Sinne mielummin.

Entinen tamperelainen
17/41 | 

Tampereella vanhoja lehtiä ja kirjoja voi ainakin viedä kirjaston aulaan, josta halukkaat saavat niitä mukaansa ottaa "tuo tullessas, vie mennessäs"-henkisesti.

Helmi
18/41 | 

Muutin kolme kuukautta sitten ulkomaille ja mukaani otin yhden matkalaukullisen tavaraa. Täällä on tullut tehtyä joitakin pakollisia hankintoja, mutta kyllä nämä tavarat vielä lentokoneeseen saisi. Eli ihmeen pienellä sitä tulee toimeen! Suomessa minulla oli kaksio täynnä tavaraa ja kyllä sitä sitten kierrätettiin, myytiin kirpparilla ja valitettavasti myös heitettiin roskiin. Tavallaan ahdistaa tietää, että kun joskus palaa Suomeen, se tavaramäärä odottaa siellä varastossa.. Ainoastaan kenkäkokoelmaani minun on ikävä! ;D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
19/41 | 

meni... britti voguee, jenkki voguee, elleä ja marie clairea... ja kaikki ihanat 2000 luvun suomalaiset nyyh. Se hamstraajat iskee muhun jotenkin tosi kovaa, koska olen tyyppiä joka säilyttää kaiken. Just eilen heitin roskikseen jotain yläasteaikaisia farkkuja, joissa oli puntit niin rikki ettei niitä tasan kukaan enää käyttäisi!! Eli siis se ohjelma toimii jokseenkin hyvänä shokkihoitona :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
20/41 | 

juu ei toi omien tavaroiden läpikäynti ja hankalien luopumispäätösten tekeminen ole ihan verrattavissa työksi siivoamiseen :) musta olis itseasiassa aika jees päästä välillä pois koneen äärestä duunin suhteen, voisin vaikka leikellä nurmikkoja tai just siivota, jotain fyysistä. Pitäis olla sellainen vaihtaripalvelu meillä duunareilla kin :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Orvokki
21/41 | 

mä oon ratkassu kerääntyvien sisustuslehtien kohtalon niin, että leikkaan kaikista lehdistä ihanimmat kuvat ja liimaan ne leikekirjaani..vie ainakin vähemmän tilaa, vaikka leikekirjakin alkaa olla melko paksu =O)

23/41 | 

Mua alkoi ahdistaa tavarapaljous syyskuussa, kun menin osallistumaan siihen kuuden vaatteen haasteeseen. Siinä rytäkässä sainkin sitten karsittua vaatteitani ihan urakalla.

Mun on pitänyt tässä jo jonkin aikaa tehdä vastaava temppu kaikille laatikoilleni ja muille jemmoilleni. Mutta ei muka koskaan ehdi... Pitänee kehitellä oma palkkiojärjestelmä: joulusuklaa jokaisen siivotun laatikon jälkeen tai jotain. :)

Janita
24/41 | 

Järkyttävän paljon on kyl päässyt kaikkea roinaa kertymään kotiin nyt tämän kolmen vuoden aikana, mitä ollaan tässä asunnossa asuttu. Lähiaikoina olisi muutto edessä ja oikeastaan se on siinä mielessä aika ihanaa, että ollaan päätetty karsia rankalla kädellä kaikkea turhaa ja käyttämättömäksi jäänyttä kiertoon. Mussakin on ihan vähän sellaista tavarahamsterin vikaa, että aina alan miettimään, että ehkä mä joskus vielä tarvitse jotain tavaraa tai vaatetta ja sit todellisuudessa se lojuu vuosia kaapin perällä.

Martina
25/41 | 

Yäääh melkein tuli poru noiden lehtien takia..! Ittellänihän on säilössä "vaan" 10 vuoden Cosmot + about 6 vuoden Trendit + kaikki Oliviat + pari muuta vuosikertaa jostain muotilehdistä + suht monta lehtikotelollista ulkomaisia muotilehtiä.. ;) Lehtihamstraaja täällä hei! En raaskis heittää noita lehtiä pois senkään takia, että omaisuushan niihin menee rahaa vuodessa :) Ja on ne ihania!

26/41 | 

Niin siis kaikista vaikeintahan on aina juuri se luopuminen. Sitten kun tavarat on vihdoin saanut pois, niin harvoin niitä enää kaipaa. Tämä pätee varsinkin vaatteisiin. Olen todella surkea luopumaan niistä, vaikka ne eivät koskaan edes päätyisi päälle. Niillä on aina joko tunnearvoa tai potentiialia. Niin täydellistä itsepetosta:) Kun vihdoin olen saanut laitettua vaatteet kirppiskasaan, niin harvaa on sen jälkeen edes muistanut. Itselläni on juuri meneillään vaatekaapin toimivammaksi tekeminen (köh... ollut ehkä viimeiset kaksi vuotta). Tavoite on että jäljelle jää vain rakkausvaatteet.

27/41 | 

Miten onkaan niin vaikea luopua jostain lehdistä? Itseltäkin noita löytyy sängyn alta,kaapista ja muutamasta laatikosta. Sekä tietysti lehtitelineestä missä uusimmat. Ihan turhahan niitä on säilyttää! Mutta antaisin mielummin jollekkin luettavaksi kun roskiin heittäisin, seuraava lukija saisi tehdä sitten mitä tahtoo. Pitkään aikaan en ole edes raaskinut leikata/repiä lehdestä juttuja - jos raaskisin, ottaisin talteen upeimmat ja inspiroivat ja loput laittaisin tylysti roskiin.

Ja noista vaatteista on varmaan turha edes mainita? Yksi kaapillinen hukkuu "ehkä mä joskus käytän" -vaatteisiin, joita ei ole tullut kaivettua esille moneen aikaan. Myöskin Tampereen blogikirppistä odotellessa (olen niin laiska naputtelemaan niitä huuto.nettiin ja lähellä ei ole toimivaa kirppistä).

Lotta
28/41 | 

Täällä on myös meneillään siivousurakka! Vaate-erä 1 on nyt kirppiksellä, erä 2 siirtyy verkkokellariin ja sieltä kirppikselle alkuvuodesta. Voisin laittaa kanssa muotilehdet pois, niitä ei meinaan tule luettua vaikka kuinka fiilistelee ajatuksella :S

Kirppisten ja siivouksen suhteen muuten nälkä kasvaa syödessä! Nyt mietin, mitä kaikkea muuta voisi karsia pois... :D

ei roskiin
29/41 | 

Ne lehdet kannattaa aina lahjoittaa eli esimeriksi terveyskeskukseen, neuvolaan tai muuhun. Myös jotkut kampaamot ym.ottavat mielellään vastaan!

ZaZa
30/41 | 

Multa löytyy arkkupöydällinen Vauva- ja KaksPlus -lehtiä, joita en ole raskinut heittää pois. Kun eihän sitä koskaan tiedä, milloin niitä haluaa lueskella. Ja meidän kuopus täyttää kohta 11v. How sad is that...

31/41 | 

Kierrätyskeskukseen vien kaikki tavarat/vaatteet jota en tarvitse tai en jaksa myydä esim. huutonetissä. Eli en yleensä jaksa laittaa sinne mitään. :P Pidän roskiin heittämistä vihoviimeisenä vaihtoehtona, kierrätyksessä he voivat sitten laittaa omiin kaatopaikka-lavoille jota eivät halua tai pistää ilmaisosastolle.

32/41 | 

Kukahan tulis meillekin siivoamaan? Ei kyl riittäis 6 tuntia, 6 päivää ehkä.

Mä haluan mun tavaroille rakastavan kodin, siks en voi vain kantaa niitä kierrätyskeskukselle.

Mima
33/41 | 

Moikka!

Vaihdappa se keltainen kierrätyslaatikko vihreään (Pelastusarmeija), niin menevät suomalaisten hyväksi. Tampereeltakin löytyy monta Pelastusarmeijan kirpputoria, sinne voi viedä suoraan vaatteet, astiat, kirjat yms. tavarat. Siellä ne myydään ja rahat suomalaisten vähävaraisten hyödyksi! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu