En uskalla vääntää tähän alkuun edes huumorilla mitään murrehommia, vaikka raumalaiset puhuvat niin mahtavasti että melkein tekisi mieli. Ystävällistä sakkia ja ystävällisen kuuloinen murrekin vielä :D Minä sain myös välittömästi kuulla kuulostavani tamperelaiselta, nääs nääs.

Yhteen lauseeseen tiivistettynä, Rauma oli aika huikea. En olisi koskaan uskonut että niin upeaa vanhaa kaupunkia Suomesta edes löytyy, ylitti kaikki odotukset ja kirkkaasti. Eipä ihme että suuri ja kaunis puutaloalue on valittu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Sattui vielä varsin komia keli, joten ei valittamista siinäkään.Kummallista oli ainoastaan se, että missään ei näkynyt ketään. Tai no toki jossain pari hassua ihmistä (yleensä turistia kameroiden kanssa), mutta muuten oli melkoisen autiota. Kysäisin huvikseni paikalliselta että miksi näin ja hän kertoi että vanha kaupunki on yleensä aika tyhjä viiden jälkeen sillä ihmisillä on se käsitys että kaupat sulkevat varhain ovensa. Onneksi kaupat kuitenkaan eivät olleet vielä kiinni, sillä teistä monen vinkkaama Busstop-liike (Kauppakatu 19) oli todella hyvä suositus. Saku löysi sieltä vaikka mitä, ja Annikin sai söpöt pupupöksyt. Busstopissa on valikoimaa sekä naisille, miehille että lapsille, ja aika moni merkki on suomalainen (Ivana Helsinki, Terhi Pölkki, Papu, Minna Parikka, Makia, Uhana Design) mutta myös ulkomaisia saman linjan brändejä näkyi.


Toinen tosi kiva putiikki oli Ruokapuoti Lumo (Kuninkaankatu 26). Lumo oli sekoitus luomuruokakauppaa (myös tuoretiski), luontaistuotekauppaa, erikoisoluthyllyä ja sekaan mahtui lisäksi lahjatavaraa ja sisustusjuttuja. Juuri sellainen kauppa missä viivyn ikuisuuden tutkimassa jokaista hyllyn kulmaa ja hypistelen läpi ihan kaiken.Ruokapaikaksi valitsimme miljoonat suositukset saaneen Osteria da Filippon (Kauppakatu 20). "Maailman parasta pizzaa ja italialaista jätskiä" -hehkutuksia oli vaikea ohittaakaan :D


Sievä pieni ravintola oli viihtyisä, sellainen hieman boheemi ja rento. Taustamusiikkina soi mehevä jazz, ja erityisesti tämä musiikki sai aikaan sellaisen olotilan kuin ei olisi nykyhetkessä lainkaan. Ja se ohuen ohut rapea pizzapohja, ai ai!
Helkkari, tuli nälkä tätä kirjoittaessa!Älä koskaan tee sitä virhettä että lähtisit vanhaan kaupunkiin korkkareilla, tai muuten on luvassa pitkä ja kivinen tie. Sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Minulla oli vähän hankaluuksia jo tasapohjaisilla sandaaleillakin.

Annin uusi pehmokaveri, Niinuskan kierrätyskamoista kursittu öttiäinen. Auta armias mikä huuto alkoi kun myyjätär irroitti hintalappua öttiäisestä ja Anni luuli että joutuu irroittamaan kätensä kaverista :D tytöllä on tällä hetkellä meneillään se vaihe, että se mikä hänen kädessään on, hänen kädessään pysyy tai muuten tulee vähintään maailmanloppu.Nyt harmittaa että emme tajunneet ottaa kahta yötä vanhassa kaupungissa, päivä ei riittänyt alkuunkaan! Mutta toisaalta onpahan hyvä syy tehdä joskus toinen keikka, ei huono vaihtoehto sekään. Jos aikaa on vain vähän, suosittelen lämmöllä päämäärätöntä kuljeskelua kaduilla, piipahduksia pikku putiikkeihin ja kahviloihin. Jokainen talo on itsessään uniikki nähtävyys ja aina kun luulee että on löytänyt hienoimman, seuraavan kulman takaa löytyy entistä kauniimpi puutalo. Onnellisia ovat ne, jotka täällä asuvat ja saavat ihastella vanhaa kaupunkia joka päivä.

Kommentit (17)

Chenille
1/17 | 

Ensi kerralle suosittelen sitten ruokailua Cafe Salissa. Kyseessä on enemmänkin kahvila torin laidalla mutta sisältä löytyy pieni ruokapuolikin. Salin burgerit ovat meidän perheen ehdoton Rauman kohde joka kerta.

Anna
3/17 | 

Ihanaa katsoa kotikaupunkiaan niin sanotusti jonkun muun silmin! :) Kiva kun tulitte käymään, tämä todellakin on yksi parhaista paikoista asua ;)

mustamekko
4/17 | 

Vau Rauma! Kaumpunk' merem' parttal.. (vai miten se meni..)

Aivan huippu tää sun matkasarja!

raumlaine

Meinasin just vinkata samaa eli Raumalle kannattaa suunnata pitsiviikolla ja tsekata erityisesti pihakirppikset. Voi tehdä mahtavia löytöjä ja pääsee tarkastelemaan vanhojen talojen pihapiiriä luvan kanssa :)

Kai yövyitte Pikkurivissä? Jos ette, niin ensi kerralla kannattaa tsekata: http://www.rouvamanner.fi/

Ehdottomasti!

Tervetuloa silloin uudelleen :)
Kun saavut Pitsiviikolla, niin hommaa vähän mustaa pitsiä niin voin tehdä sulle pitsisen lettikampauksen, pistä meiliä kun matkan ajankohta on lyöty lukkoon niin sovitaan aika ja paikka ;)

Terveisin,
Matti
Isin ja tyttöjen hiushommat

P.S. Upeita kuvia ja fiilistä, mainio postaus!

Aino
8/17 | 

Kannattaa tulla joku vuosi heinäkuun viimeisellä viikolla Raumalle, jolloin vietetään perinteistä pitsiviikkoa. Silloin vanha Rauma herää eloon:) Silloin myös vanhan kaupungin asukkaat avaavat pihojensa portit ja pitävät pihakirppiksiä. Näin pääsee ihastelemaan suljettuja piha-alueita jotka ovat myös upeita:)

9/17 | 

suomalaiset vanhat kaupungit on niin nättejä, en tiiä oonko mistään niin katkera kuin siitä että tilalle on pystytetty kauheat betonihelvetit jokaikiseen paikkaan... Oulustakin muuten löytyy samantyylinen vanhan kaupungin puoli :)

10/17 | 

Ihanaa nähdä omaa vanhaa kotikaupunkia toisen silmin :) Kyllä se on vaan niin ihanaa kun on säilytetty tollainen alue vanhoja puutaloja ja arkkitehtuuria. Ja vielä kun sitä ei pysty edes isot pomot muuttamaan betoniksi, vaikka kuinka haluisivat :D Suosittelen kans tuota cafe salia torin laidalla. Sieltä saa parhaat lounassalaatit, hyviä viinejä, erikoiskahvijuomia, leivoksia ja ah niitä jättimarenkeja! :) Kiitos ihanasta postauksesta!

Maarit
11/17 | 

Olin viime kesänä Raumalla heinäkuussa pitsiviikon aikaan. Silloin vanhan kaupungin kadut olivat täynnä ihmisiä ja tapahtumia. Ihana kaupunki!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012