Täydellinen suuntavaiston puute on varmaan yksi minua parhaiten kuvaavista asioista. Jos on mahdollisuus eksyä suoralla tiellä, eksyn. Aina on mahdollista eksyä. Mietin mielessäni joka päivä ylistyssanoja sille ihmiselle, joka kehitti navigaattorin ja päästi minut siitä tuskasta, etten joudu lähtemään kolmea tuntia aikaisemmin liikeelle eksymistodennäköisyyden vuoksi. 

Akaan Kylmäkoskelle 9-tien varteen on avattu Akaan Kirpputorikeskus, joka on yhtä kuin valtavan iso kirppis. Kyllä oli vähän vitsikäs fiilis kun onnistuin eksymään Kylmikselle sitä etsiessä. Rakennus kuitenkin näkyy ysitielle ja paikkakuntaa tuntevat varmasti tietävät, että kovin monimutkainen tieverkosto ei ole kyseessä. 

No, löysin kuitenkin lopulta perille ja olin positiivisesti yllättynyt paikan kokoluokasta. Iso! Kirppiksillä kiertely ja haahuilu on yksi niistä asioista, joiden avulla pystyn kirkastamaan omaa nuppiani ajatusten kaaoksessa. En pelkästään metsästä vintagea, vaan käytän kirppiksiä myös ajatteluun. Jotkut menevät metsään, minä menen kirppikselle. 

Keskus on avara ja valoisa, mikä ei aina ole ihan selviö. Luolamaisissa loukoissakin on tietty oma tunnelmansa, mutta en välttämättä halua ostaa sellaisesta paikasta mitään, mitä ei voi pestä 90 asteessa. Kirpputorikeskuksen hinnoittelu oli aika kirjavaa, muutamia ylilyöntejä näkyi, mutta pääasiassa kirppishinnat olivat kuten pitääkin eli edullisia. 

LP-intoilijana plaraan nykyään kaikki epämääräiset älppärikasat läpi, ja nyt se todella kannatti. Löysin Edith Piafin LP:n 4 eurolla ja se on täyttä timanttia alusta loppuun. En ymmärrä sanaakaan ranskaa, mutta voimakas musiikki ja Edithin tulkinta menee ihon alle ilmankin. Pariisin Varpunen on legendansa veroinen.

Pitkäsoiton lisäksi ostin pienen hopeisen kakkulapion, joka on niin soma, että leivoslautaseni ei voi elää ilman sitä. Ja lopuksi vielä vintagefriikin juhlapäivä sai kirsikan kakkuun, kun huomasin 60-70 -luvun (?) aurinkolasit 2 eurolla! Kuusikulmaiset pleksit ovat järeää tekoa, ei mitään nykyajan rimpulamuovia. 

Jos on ajelemassa esimerkiksi Tampereelta Turkua kohti, tähän on helppo pysähtyä matkan varrella. Ja keskukselta suosittelen jatkamaan samaa kyytiä hieman eteenpäin Urjalaan, keskustassa sijaitseva valtava vintage-antiikki-keräilytavaraliike nimeltä Wanha Mari puhuttelee jokaista kävijää ihan takuulla. Paitsi jos on kallellaan vain uuteen ja kiiltävään.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Poikkea myös Viialan uudella kirppiksellä. Siellä myynnissä lähinnä lastenvaatteita, mutta siisti paikka ja hyvät leivonnaiset myös mukaan.

NH
2/6 | 

Joka kerta kohti Turkua tuosta ohi ajaessa on pitänyt poiketa sisällä asti, mutta en ole jaksanut kun en tiennyt millainen taso on. Nyt tiedän vähän paremmin, kiitos! Pitänee poiketa hetimmiten, eihän aina tarvitse olla Turkuunkaan matkalla kun Kylmäkoskelle on Tampereelta niin lyhyt matka. :) Samaan syssyyn pitää niputtaa sitten kaikki Akaan alueelta löytyvät kirpparit!

Milleri, nykyään valitettavasti Tokmanni, oli aiemmin meidän perheen vakkari pysähdyspaikka, jossa poikettiin ostoksilla aina matkalla isovanhemmille/ -lta. :)

Vierailija
3/6 | 

Minä olen eksynyt Forssan keskustassa. Jonkinlainen saavutus kai sekin... Kertoo, että olen samanlaisella (huonolla) suuntavaistolla varustettu. Jos en ole päivittäin käynyt jossain niin eksyn varmasti. Joskus jopa suhteellisen tutut reitit näyttävät ihan oudoilta enkä heti tiedä missä olen. Kiitän myös navigaattoreita. Ehkä me osaamme jatkossa suunnistaa paremmin, bon chance!

En pysty kirppareilla ajattelemaan, liikaa tavaraa. Menen mieluummin metsään, mutta hieno löyty tuo Piafin LP.

Vierailija
4/6 | 

HBOlla on Piaf-dokkari, joka avaa vähän sitä, mistä nuo uskomattomat tulkinnat tulevat... Suosittelen!

Voikukkapelto
5/6 | 

Hmmm... sen verran täytyy kommentoida, että Akaan Kirpputorikeskus aloitti kesällä kyllä vahvasti ja lupaavasti. Tein sieltä huippulöytöjä, mutta nyt.... huoh. Suosio on selkeästi hiipunut ja tyhjät pöydät täytetty Kiinan krääsällä. Noin pienellä kirpparilla (mielestäni ei siis ole mikään valtava kirppis kyseessä) Kiina-pöydät pistävät pahasti silmään. Ei ole myöskään enää kiva käydä nelivuotiaan kanssa ko. kirpparilla, kun se turha markettihintainen muovikrääsä houkuttelee lasta. Todella harmi! Alku oli niin hyvä. Olisikohan aika tarkistaa vuokrahintojen politiikka ja luopua provikasta? Ihmiset vievät kamansa mielummin halvemmille kirppiksille tai myyvät FB:ssä. Toivottavasti tämä palaute saavuttaa kirpparin pitäjätkin... Olen asiasta aikonut avautua kirpparilla asioidessani, mutta kun omistajat eivät ole olleet paikalla niin jotenkin tuntunut turhalta alkaa ohjeistamaan kassaa... Ei ole hänen vikansa :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010