Terveiset Kylmäpihlajan majakalta, onpahan melkoinen paikka. Tällaiselle maakravulle ja sisämaalaiselle meri ja saaristo ovat todellista eksotiikkaa, jo pelkän ilmaston puolesta. Täällä tuoksuukin ihan erilaiselle. Myönnän että aliarvioin Suomessa matkustamista aika tavalla, mutta nyt se asenne alkaa olla korjaantumassa. Suomi ei ole lainkaan tylsä&tavallinen, täällä saa ihan yhtälailla loman aikaan kuin missä tahansa muailmalla.

Kylmäpihlajan majakalle löysimme lukijavinkin myötä. Majakkasaari on 10 kilometrin pääässä mantereelta, joten jos ei satu olemaan omaa venettä, saarelle kuljettaa Rauman saaristokuljetus. Liput voi varata ennakkoon yrityksen sivuilta, mutta toki voi ostaa myös Poroholman leirintäalueelta, missä on lipputiski vastaantoton vieressä. Auton saa ilmaiseksi parkkiin leirintäalueen parkkikselle. Laivoja kulkee kaksi päivässä, klo 12:00 ja 15:20. Botski kulkee Kuuskajaskarin sataman kautta, ja matka kestää yhteen suuntaan 50 minuuttia. Kylmäpihlajasta takaisin manteereelle pääsee myös sen kaksi kertaa päivässä, klo 14:30 ja klo 18:00. Heinäkuussa näytti olevan myös aamuvuoroa tarjolla. Meno-paluu meidän porukalta (2 aikuista, 1 lapsi) oli yhteensä 70 euroa.

Poroholman leirintäalueelle voi tulla hieman aikaisemminkin, sillä satamassa on pari aivan ihastuttavaa vanhaa ravintolalaivaa ja kaunis paviljonki.
Merimatka sujui hyvin, matkustajia oli vain kourallinen ja Annilla riitti ihmettelemistä tyrskyissä ja ohittavissa laivoissa. Lapsen iloa on mahtavaa seurata, se on niin aitoa :) Eipä sillä etteikö meidän aikuistenkin ilo olisi ollut aitoa, sillä merelle pääsee niin harvoin. Ihasteltiin erityisesti niitä rantojen "pikku tönöjä" eli huviloita ja mökkejä, joiden suuret terassilaiturit levittäytyivät meren ylle.


12 kerroksinen funkkistyylinen majakka ja luotsiasema on valmistunut vuonna 1953 ja toimittuaan vuosikymmeniä merenkulkijoiden apuna, se muutettiin virkistysalueeksi ja hotelliksi 2000-luvun alussa.

Huoneita on yhteensä 13, ja yksi niistä on sviitti. Sviitin erikoisuutena on neljään eri ilmansuuntaan avautuvat ikkunat ja niiden eteen aseteltu parisänky, joten voi kuvitella miten hienoa on seurata esimerkiksi auringonlaskua. Harmi että Aava-sviitti oli varattu, olisin muuten bookannut sen.


Meidän Sarastus-niminen huone oli 6. kerroksessa ja näköala oli kohti rannikkoa. Rauman valot siellä yöllä loistivat kun heräsin katselemaan ikkunasta. Yöpyjän kannattaa huomioida että WC-ja suihkutilat ovat yhteiskäytössä ja sijaitsevat portaikossa. Ei tosin ollut mikään ongelma sillä tänne ei niin paljon porukkaa yöksi kerrallaan mahdu että noihin ehtisi jonoa muodostua.

Huoneiden hinnat ovat n. 100 - 265 euron välillä, meidän huoneen hinta oli 165e. Varauksen tein Booking.comista, mutta sen voi toki hoitaa myös soittamalla suoraan Majakkaan.


Rakennuksessa toimii myös tyylikäs pieni ravintola, mistä saa päivisin lounasta ja illalla sapuskansa saa valita listalta. Aivan naurettavan hyvää lounasta jos saan sanoa, saaristolaisbuffetti oli ihan täydellinen kalafanin ruokapöytä.Saarella ei ole kunnon teitä, vaan ennemminkin polkuja, samaten majakka on pelkkää porrasta, ei hissiä. Joten liikuntarajoitteisille tämä paikka voi olla hankala. Samaten lastenvaunujen kanssa sai huhkia aika tavalla että sai ne ylipäänsä sisään portaista ja kapeista ovista, eli tiedoksi jos lapsiperhe harkitsee tätä paikkaa vierailukohteeksi. Me hylättiin vaunut samantien konferenssihuoneeseen ja siirryttiin reppuun. Tyttö kulkee näppärästi mukana selässä.

Pieni ja yllättävän vehreä Kylmäpihlajan saari on erityisesti lintubongareiden suosiossa, sillä saaressa pesii yli 200 paria. On haahkoja, joutsenia, lapintiiraa, valkoposkihanhia ja punajalkavikloa. Luontokuvaajien lisäksi täällä näkyy paljon purjehtijoita, sillä varta vasten vierasvenesatamaksi räjäytetty allas tuo suojaa veneille yön ajaksi.

Koska tämä kännykän nettiyhteyteni toimii tuskastuttavan hitaasti täällä saaressa, palataan majakkapostaus numero kakkosella mantereelta käsin. Tässä vasta hieman esimakua :)

Kommentit (5)

Miljis
1/5 | 

Kannattaa paluumatkalla pysähtyä tuohon paviljonkiin lounaalle! Ainakin pari vuotta sitten siellä oli aivan mahtava lounasbuffet!

Johanna
2/5 | 

Rakastan näitä sun matkakertomuksia! Osaat niin hyvin kertoa paikoista! Innolla odotan jatkoa. Kiitos!

saaristomamma
3/5 | 

Nyt ymmärtänet miks tää töpö mamma asuu saaristossa... Tosin olen Turun saaristossa ihan etelä reunassa...

Juno
4/5 | 

Oi tuttuja maisemia! Mekin yövyttiin Kylmäpihlajalla miehen kanssa pari kesää sitten, majakkaravintolan lohikeittoa muistelen kaiholla vieläkin. Meidän vierailuajankohtaamme osui erityisen näkyvä tähdenlentoparvi, joten kiipesimme yöllä torniin ja katselimme tähdenlentoja ylätasanteella makoillen. Ah saaristoromantiikkaa :) Kiva lukea muidenkin kokemuksia kyseisestä paikasta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011