Meillä alkaa olla kylppäri/WC-remontti loppusuoralla. Aikamoinen episodi tuli yllättäen mieleisten laattojen löytämisestä. Mihin ihmeeseen maailmasta ovat kadonneet  10 x 10 cm tai 15 x 15 cm laatat! Jokainen rautakauppa ja erikoisliike on täynnä mitä eriskummallisempia jättilaattoja sekä muita suorakaiteen muotoisia laattoja tuhannessa harmaan eri sävyssä. Haaleaa vaaleaa, ei värejä. 

Minulla oli remontin alussa fiiliskuvana eräältä kesäreissulta napattu otos, joka on vanhan majatalon vessasta. Kiiltävä tummanvihreä laatta ja kultakehyksinen peili. Se oli ainoa inspiraatio, jonka kanssa hiihdin läpi Tampereen laattaliikkeitä. Kuva on tässä: 

Alustuksesta voinee päätellä, että vihreää ei löytynyt sitten mistään. Nekin laatat, mitä olin netissä ehtinyt riemuita, osoittautuivat livenä aivan väärän sävyisiksi vihreiksi. Ymmärrän kyllä, että nykyajan ihmiset eivät enää halua vanhanaikaisia neliölaattoja, eikä ainakaan vihreinä, mutta oli silti yllätys että mitään sinne päinkään ei löytynyt. 

Kangasalan erikoislaattaliikkeestä kerrottiin, että kaikkea on mahdollista teettää, mutta silloin pitää olla liikkeellä ajoissa. Epäilemättä myös hinta on hieman eri teettäessä. 

Kun olin luovuttanut vihreästä unelmasta, sain päähäni perinteisen kiiltävän valkoisen tai mustan 15 x 15 laatan, jolla saisin korostettua kivasti mustavalkoista lattiaa. Lattialaatta on tässä: 

Musta - turha toivo. Voin kertoa, että kyllä mentiin ihan veitsen terällä myös valkoisen laatan kanssa! Yhdestä rautakaupasta löytyi hyllyyn jäänyt jämäerä, jota riitti juuri ja juuri seiniin! Huhhuh kuulkaa, aloin jo olla luovuttanut nykytrendien edessä, valmiina tyytymään suorakaiteen muotoisiin haaleisiin laattoihin. 

Yhden seinän tehostelaataksi löytyi aivan h-u-i-k-e-a mosaiikkilaatta Florentine Bauhausista, joten nyt kultakehyksiselle peilille on arvoisensa taustaseinä. 

Kun pystyin päästämään lopulta irti vihreästä, minulle avautui mustavalkoisen maailman sisustuksellinen potentiaali. Jos kiiltävän mustavalkoisen kruunaa kullanvärisellä ja hieman överillä, lopputuloksesta tulee varmasti näköisemme. En malta odottaa!

Kommentit (22)

Nellie
1/22 | 

Tunnen tuskan! Haluttiin vaihtaa meidän kerrostaloasunnon muovimatot laminaattiin mutta meinasi jäädä jo tekemättä kun oli niin surkeat valikoimat. Pelkkää puujäljitelmää ja suurin osa niistäkin harmaita. Onneksi löydettiin yksi malli marokkokuosilla joka miellytti silmää.

Karkkinen
2/22 | 

Oooh! Mikä laatta! Aivan järjettömän upea. Vaikka olen itse enemmän skandinaavisen tyylin kannattaja, ihastuin tähän täysillä.

Vierailija
3/22 | 

Pystyn hyvin samaistumaan tuntemuksiisi. Kaikki remontoiminen ja sisustaminen on tehty minimalisteille, jotka haluavat asuntojensa olevan vaaleanharmaita. En voi uskoa että tällainen aika on koittanut, että ihmiset todella haluavat asua vaaleanharmaassa ankeudessa.

Esimerkiksi juuri vessassa (kun vessat nyt olivat puheenaiheena) harmaat pitkulalaatat ovat yksi yhteen julkisten vessojen kanssa. Siis sellaisten vessojen, joissa yrittää vain varoa koskemasta mihinkään, koska tietää millä roiskeilla ja ällötyksillä jokainen pinta on peitetty. Onpa kiva mielleyhtymä. 

Tätä trendiä tullaan myöhemmin ihmettelemään ja kauhistelemaan! 

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kyllä, ihan kaikki materiaalit tuntuvat olevan sitä neutraalia ja vielä neutraalimpaa, ihan kuin kaikki väri olisi kadonnut kylppäreistä ikiajoiksi! Mutta kysyntä määrää tarjonnan, joten jos valtaosa on ihastunut harmaaseen niin sitten sitä on tarjolla. Minä aina ihastun johonkin ihan mahdottomaan 1800-luvun värimaailmaan, jota on ihan turha yrittää nykykaupoista löytää :,D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Anna-Maija
4/22 | 

Hauska sattuma, että painin itse samaan aikaan laattojen valinnan kanssa vessaremonttiin ja valitsin tuon saman lattialaatan ennen kuin luin tämän 😊 Mietin, että sopiiko mattapintaisen lattian kanssa kiiltävä laatta seinään niin kiva tietää, että olet tehnyt sellaisen valinnan. Ihan mieletön tuo musta laatta 👌

Vierailija
5/22 | 

Vihreä visiosi oli kyllä upea, mutta epäilemättä saat mustastakin versiosta erinomaisen. Täällä kärsittiin samasta ongelmasta niin saunan, suihkun, kuin vessankin kanssa. Kun värinä rautakaupan valikoimasta löytyy jotain niinkin räväkkää kuin siniharmaata, niin itkuhan siinä meinaa päästä.

Vaan nettikirpparilta löytyi sitten. Niinpä meillä on laattoina viininpunaista ja ja hehkuvan oranssia.

marjaraj
6/22 | 

Olen kieltämättä itse sellainen, joka voisi olla aika tyytyväinen niiden haaleiden ja vaaleiden laattojen kanssa:D mutta vinkkinä vastaisuuden varalle, jos joskus metsästysretket ulottuvat pääkapunkiseudulle asti: ABL-laatat ja heidän laattapankkinsa (https://www.abl.fi/fi/laattapankki/laatat/?sizes=1). Myymälä on ehdottomasti visiitin arvoinen ja jos kohdalle osuu Anniina, on palvelukin loistavaa:) Uskoisin, että tuolta löytyy niitä värikkäämpiäkin vaihtoehtoja:)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ABL:llä on kyllä hienoja laattoja katalogissa, mutta täällä mansen suunnalla ei ole liikettä ja meille tuli aika kiire niiden kanssa, kun remppa aikaistui suunnitellusta. Pukkilassa oli vähän samantyylisiä, mutta liikkeessä käydessä vihreät eivät olleet sinnepäinkään mitä olin ajatellut. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
7/22 | 

http://www.venuksenkylpy.fi
Tuolta löytyi ainakin joskus 10 vuotta sitten aivan mielettömän hienoja laattoja, mm. juurikin kuvasi mukaista tummanvihreää vessan seiniin. Muutenkin mielettömiä kylpyhuone- ja saniteettikalusteita, kuten vaikka sisäpinnaltaan roosanvärisillä ruusuilla kuvioituja puukantisia vessanpyttyjä... Voisin kuvitella, että tuolta löytyisi kylppärikalusteita teidän makuun ;) Liike toki sijaitsee Helsingissä, mutta jos jotain vähän persoonallisempaa kaipaa, suosittelen piipahtamaan.

Jonna
8/22 | 

Samaistun. Yritin aivan epätoivoisesti metsästää vihreää laattaa meidän kylpyhuoneeseen. Ehdin jo innostua Pukkilan vihreästä kuusikulmasta, mutta toimitusaika oli sitten ihan mahdoton. Mustavalkoisella mentiin sit myös. Mustaa Pukkilan kuusikulmaa lattiaan ja seinään valkoista kiiltävää 15x15. Onneksi löytyi edes ne. Ei ole kyllä yhtään kiva laattashoppailla nyt, jos harmaa jättilaatta ei iske.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kävin myös hiplaamassa Pukkilan vihreitä, mutta ne olivat livenä kuitenkin liian "moderneja" sävyjä. Todella kauniita tosin nekin. Ja myyjä kertoi silloin noista toimitusajoista ja totesin että kiitos hei, ei olisi ollut edes aikaa odottaa. Meillä on myös 15 x 15 valkoinen kiiltävä seinässä nyt, ja se on todella kiva. Perinteinen ja raikas. 

Mitä ihmeen jättilaattasesonki parhaillaan on :D meidän minivessaan sellaisia voisi edes laittaa!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
10/22 | 

Ihana tuo musta laatta! Ja oho, kuulostaapa hankalata laattojen ostaminen! :D Itse tiedän jo nyt etukäteen ( ennen kuin on koko asuntoa hehe), että haluan turkoosin väriset laatat yhdelle tehosteseinälle! <3 Olen myös jo valinnut firman keltä tilaisin lasia (esim suihkuseinän ja lasisen käsien pesualtaan turkoosilla valolla ja hanat tulemaan suoraan peilin läpi jajaja..) xD ja joo haluan övereitä ratkaisuja, koska miksi ei! ;) Mutta tosiaan ensin pitää odottaa se sopiva asunto hih. En kyllä tiennyt että Suomesta on hankala löytää laattoja, koska moni frendi tekee niitä ihan työkseen käsityönä, joten saa vaikka minkälaisia! :o Onkohan ketjuilla vaan just nää tietyt perusmallit näytillä? Sen takia ehkä porukka sitten raahaa laattoja ulkomailta asti (oon ihmetelly ilmiötä)? Mutta varmasti saatte tosi upean kylppärin aikaiseksi ja mustavalkoiseen pystyy yhdistää vaikka mitä! :))

Vierailija
11/22 | 

Meidän vessa näyttää ihan tuolta sun ideakuvalta, seinälaatat (20x20) löydettiin kaakelikeskukselta ja tilattiin netin kautta, kultareunuksinen peilikin löytyy ja jopa tuo lamppu muistuttaa meidän lamppua! Kuva kyseisestä vessasta löytyy vanhasta blogistani http://adonisvernali.blogspot.com 8.toukokuuta 2017 tehdystä kirjoituksesta ja kuva 12.

-elina
13/22 | 

Hämeenlinnassa Kantolan parketilla on upea kokoelma erilaisia laattoja, mm. aivan upeita värikkäitä ornamenttilaattoja! Käväisin siellä tässä puolisen vuotta sitten äitin kanssa valitsemassa vanhempieni kylppäriin laattaa, ja olisin halunnut samantien laittaa itsekin laattaa vuokra-asuntoni kylppäriin kun oli niin hienoja :D Mutta niitä ei näe heidän nettisivuiltaan vaan on pistäydyttävä ihan paikan päälle :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011