Cinque Terren eteläpuolella sijaitsee La Spezian satamakaupunki, jossa asuu vajaa 100 000 ihmistä. Se on oiva tukikohta Cinque Terren alueella, sillä kauniista kaupungista pääsee liikkumaan helposti kaikkialle. Satamasta lähtee lauttoja, bussit ja junat kulkevat sekä myös vuokra-auton saa parkkiin helposti. 

Olin etukäteen siinä käsityksessä, että La Speziassa ei ole mitään nähtävää, mutta tulipahan oltua väärässä oikein urakalla. Kaupunki on uskomattoman kaunis rantakatuineen ja vanhoine koristeellisine rakennuksineen. Tunnelmallisia ravintoloita löytyy joka nurkalta ja kaupungin korkeuserot tuovat mieleen melkein San Franciscon. 

Merkille pantavaa La Speziassa on myös se, että turistimassoja ei ole nähtävissä missään. Ne pakkautuvat Cinque Terren kyliin. Näin ollen La Speziassa saa nauttia kuumista kesäkaduista kaikessa rauhassa ja ravintolassa on aina tilaa. Voisin kuvitella, että osasyy tähän turistien vähyyteen on se, että kaupungissa on vain satama, mutta ei uimarantaa. Uimarantoja löytyy jo vartin lähijunamatkan päästä, joten en kokenut tätä ongelmaksi lainkaan. 

Kiinnostava fakta on myös se, että kaupungissa sijaitsee Italian sotavoimien tukikohta, mutta tämä seikka ei juuri katukuvassa näy. Lautalla liikkuessa ja mereltä käsin katsellessa sotilaskäytössä olevat tukikohdat taas huomaa heti. 

La Spezian kaduilla kannattaa siirtää katse myös ylöspäin, sillä katujen holvikaarikäytävien kattomaalaukset ovat hurmaavia ja kaikki keskenään erilaisia. 

Tässä kaupungissa tulee melkein kauneusähky, sillä kapeat kadut ja upeat rakennukset ovat toinen toistaan kauniimpia. Kameran voi suunnata minne tahansa ja siihen tallentuu aina jotain kiinnostavaa. Keskustan ottaa helposti haltuun kävellen. Oikeastaan paras taktiikka kaupungin tutkimiseen on vain kävellä ympäriinsä. 

La Speziasta löytyy myös suuri ostari sekä eläväinen ostoskatu, joissa hinnat ovat vain murto-osan turistien suosimien kylien hinnoista (sama paita La Speziassa 24 euroa ja Vernazzassa 89 euroa). Sama pätee ruokaan. Voisi ehkä olettaa, että tämän kaupungin hintataso on paikallisille ja turistihinnat vartin junamatkan päässä ovat sitten jotain ihan muuta. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat