Entinen työkaverini teki rohkean vedon alkaa yrittäjäksi ystävänsä kanssa muutama kuukausi sitten, ja laittoi pystyyn La Fonda -lounaskahvilan. Sol on meksikolainen ja hänen ystävänsä Carla chileläinen, joten paikan makumaailma on taatusti ehtaa lattaria.

Halusin ilman muuta testata Solin sapuskat, joten kysyin lounasseurakseni Iidaa, jonka kanssa tehtiin treffit La Fondaan perjantailounaan merkeissä. Hyisestä ulkoilmasta oli suorastaan hämmentävää astua sisään värikkääseen ja aurinkoiseen (ainakin tuntui siltä kuin sisällä olisi paistanut aurinko...) pieneen ruokapaikkaan, missä taustalla soi iloisia lattarisäveliä. Asiakaskuntaakin näkyi olevan mummoista vauvoihin, ja liikemiehistä nälkäisiin naisiin eli meihin. Joka päivä vaihtuvat lounasherkut pitivät tänään sisällään mm. täytettyjä paprikoita, lasagnea, tulista meksikolaista sienikeittoa, tonnikala-chipotle -laatikkoa ja katkarapusalaattia.

Minä halusin maistaa sienikeittoa, koska kylmällä ilmalla yksinkertaisesti pitää saada tulikuumaa ruokaa. Pieni riisiannos lautasen vieressä oli itselleni ihan uusi tapa syödä keittoa, mutta lähti ainakin varmasti nälkä. Samoin kuulemma limeviipale kuuluu olennaisesti meksikossa keittoruokien kaveriksi.
La Fondan hulvaton värimaailma oli jotain niin mahtavuutta, astioiden koristeluja myöten. Aivan ihanaa piristystä elämää tylsempään skandinaaviseen ja pelkistettyyn tyyliin verrattuna, mikä tuntuu olevan valloillaan joka helkutin paikassa. Kun ulkona on ankeaa ja pimeää, värit saavat hymyn nassuun välittömästi.
Eikä tarvinnut pettyä lounasvalintaan, keitto oli taivaallista. Juuri sopivan tulista ja täynnä jänniä makuja. Yritin udella mitä mausteita soppaan oli laitettu, mutta se on kuulemma salaisuus. Hemmetti :D

Jos syötte lounaanne Tampereen keskustassa, käykää testaamassa Puutarhakadun (Anttilasta vähän eteenpäin) uusi tulokas, suosittelen lämmöllä. Lounaiden hinnat ovat perus, eli n. 8-10 euroa. Esimerkiksi meidän keitot olivat 8,50e sisältäen alkusalaatin, leivät ja mehut. Nam.

Ps. Tamperelaisessakin oli käyty vierailulla Puutarhakadulla.

Kommentit (16)

GaGa
10/16 | 

Hei! Tilasin joku aika sitten tuon olivia lehden. En saanut tilauksesta mtn vahvistusta s- postiin, olisiko semmoinen pitänyt tulla, tiedätkö? :O
Ja tiedätkö koska ensimmäinen lehti tulee tai lasku tms.?

wave
13/16 | 

Ihanaaaaaaaaa!
Aina Tampereella käydessä (vuoden parin välein...) olemme tuskissamme etsineet kelpoista syömälää, ja useimmiten ajaneet nälkäisinä kotiin. Jee, superkiitos Niina, tuo testataan.

Sara
15/16 | 

Oi vitsi, kiitti vinkistä, kuulostaa ihan mahtavalta paikalta! Pitäis mutenkin tulla tässä piakkoin käymään Tampereelle niin täytyy sitten sisällyttää toi reissuun. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012