Hope ry ja Stockmann järjestävät tällä viikolla pe-la 20.-21.11. yhteisen joulutempauksen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Uskoisin, että aika monella lapsiperheellä on mahdollisuus osallistua, sillä ideana on lahjoittaa hyväkuntoinen käytetty lelu hyväntekeväisyyteen. Meillä olisi useampikin vähälle käytölle jäänyt vauva-ajan lelu vailla uutta kotia.

Tampereella leluja vastaanotetaan 1. kerroksen laukkuosastolla.

Jos ei ole ylimääräisiä leluja nurkissa pyörimässä, voi ottaa osaa myös toivelahjan muodossa. Hope perheiden lapset ja nuoret ovat tehneet toiveensa etukäteen, listat on toimitettu tavarataloihin ja kuka tahansa voi ostaa tavaratalosta lapsen toivoman lahjan -20% alennuksella. Stockmann hoitaa lahjan paketoinnin ja Hope & Matkahuolto paketin toimituksen jouluaattoon mennessä. Pakettikorttiin voi halutessaan jättää henkilökohtaisen tervehdyksen lapselle tai nuorelle.

Itse ajattelin viedä Annin erittäin priimakuntoisen lelukaaren kiertoon. Olin aikeissa myydä sen huutonetissä, mutta onneksi huomasin ajoissa tämän tapahtuman. Lelukaaresta voi olla vauvaperheelle paljon iloa, meille ainakin oli. Aion myös ostaa  täsmätoivelahjan siinä samalla kun vien lelukaaren. Olen tänä vuonna kohdistanut kaikki hyväntekeväisyystoimenpiteeni lapsille. En osaa perustella tätä kuin tunteella ja sillä, että asia on ajankohtainen omassa ja usean ystäväni elämässä. Valitsen joka vuodelle aina yhden hyväntekeväisyyskohteen, tänä vuonna lapset.

En tiedä millainen kynnys vähävaraiseksi luokiteltavilla perheillä on ottaa yhteyttä Hope ry:hyn, mutta toivottavasti esimerkiksi tämän postauksen seurauksena kynnys madaltuu. Hopen idea on mielestäni tosi hieno, perheet saavat kertoa omat tarpeensa ja lahjoitukset kohdistetaan niihin tarpeisiin. Voin hyvin kuvitella, että nykyajan hintatasolla ja ympäristön luomilla paineilla ei ole ihan helppoa tarjota lapsilleen kaikkea sitä mitä koulukaverit saavat. Ei kaikkea toki tarvitse saadakaan, mutta jotain edes. Minusta taas on kiva auttaa, kun kerran voin.


Ps. Hope Tampereen Facebook-sivuilta manselaiset voivat käydä lukemassa paikallista ilmoittelua joulukeräyksistä, huonekalupörssistä ja niin edelleen. Muilla kaupungeillakin näkyy olevan omia ryhmiä perustettuina pääryhmän lisäksi, etsikää omanne jos toiminta kiinnostaa :) Huomaattehan, että uusia paketoimattomia lelulahjoja voi viedä myös suoraan Hopen toimipisteisiin, konstit on monet.

Kommentit (6)

hop
1/6 | 

myös jouluapua-kampanja on hyvä :) voi valita autettavan perheen ja lähettää heille tarvitsemaansa jouluapua.

saaristomamma
2/6 | 

Vanhin poikani oli kahtena vuonna joulupuukeräys lapsena, vaikka asiat eivät kovin hullusti olleetkaan.
Ekana vuonna paketissa oli barbi vaikka se piti olla pojalle 6v. Toisena vuonna avattu tikkari ja liian pienet villasukat. Mietin itsekseen niitä lapsia joille se joulupuu on ainoa lahja.
Ihmiset on niin julmia ja itsekeskeisiä. Älä auta jos et halua kuin sädekehän päänpäälle.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mitä ihmettä! Miten kukaan edes kehtaa laittaa avatun tikkarin :/ minä ostaisin mieluiten juuri toivelahjan, noin kuten tuossa Stockan kamppiksessa on, että lapsi saa varmasti jotain sellaista mitä ihan oikeasti haluaa. En nimittäin edes tiedä mitä 6-vuotias poika kokisi mieluisaksi, joten täsmätoive auttaisi paljon :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Annika
3/6 | 

Meilläkin joulukortit ja osa paketeista on korvattu hyväntekeväisyydellä. Meillä perinteeksi on muodostunut vanhukset ja lapset:
- lapset Joulupuu-keräyksen kautta. Erittäin kätevä, kun voi valita itse sopivan iän, sukupuolen ja hankkia lahjan keräyskuusen alle. Sieltä toimitetaan kyseisen alueen vähävaraisille lapsille. Meillä tänä vuonna lahjan saajana on 3-vuotias tyttö! Lisätietoa http://joulupuutampere.fi/

- vanhukset Ole joulupukkina seniorille -kampanjan kautta! "Kampanjakaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia, jotka erityisesti ilahtuvat siitä, että joku muistaa. Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan ostamalla lahjoituskukan kampanjaan osallistuvasta kukkaliikkeestä. Kukan voi valita oman mieltymyksen mukaan. Korttiin on kirjoitettu valmiiksi vanhuksen etunimi ja ikä. Toiselle puolelle voi lahjan antaja kirjoittaa oman tervehdyksensä, joka tuo saajalle tärkeän tunteen siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät tuntemattomina."
Meillä kukansaajana on 90 -vuotias Aino!
Lisätietoa http://www.homeinstead.fi/ole-joulupukkina-seniorille

Konkreettinen hyväntekeväisyys tekee hyvää, hyväntekeväisyys tuo meidän perheeseen joulun <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011