Kuningatar Nöpöllä oli hetki sitten syntymäpäivä. Kissaneiti täytti jo kunnioitettavat 13 vuotta, vaikka ei se kyllä siltä vaikuta. Alan vakavissaan epäillä että kissani on vampyyri, sillä se ei osoita minkäänlaisia vanhuuden merkkejä vaikka kaikki tietämäni kissaikätoverit ovat jo ihan papparaisia.

Nöpön sairaskertomus on allergioineen, astmoineen ja sydänvikoineen pitkä kuin nälkävuosi, mutta mitä vanhemmaksi se tulee, sen vähemmän sillä on mitään vaivoja. Kaikki edellä mainitut ongelmat ovat käytännössä kadonneet vuosien myötä. Toki siihen vaikuttaa erikoisruokavaliokin, mutta se ei täysin selitä sitä että kissa on terve kuin pukki. En muistele kaiholla niitä vuosia kun olin sydän syrjällään eläinlääkärissä joka viikko.

Nöpön vakkaripaikka on makuuhuoneen ikkunalauta. Suoraan sen alla on patteri, josta nousee lämpöä karvahanuriin koko mitalta.

Toinen syy katin terveelle elämälle saattaa olla se, että se on kuullut meidän jutustelun siitä kuinka meille hankitaan koira viimeistään sitten kun kissasta aika jättää. Nöpö says NO ja elää ikuisesti :D Se on nykyään alkanut oleilemaan pysyvästi alakerrassa, eikä enää vietä päiviään yläkerrassa poissa lapsen ulottuvilta. Anni on ihan onnessaan silitellessään Nöpöä ja kissakin hakeutuu koko ajan itse tytön luokse paijattavaksi, kun on huomannut että ihmislapsi osaa käsitellä eläimiä nätisti. Lapsen ja eläimen yhteyttä on tosi hieno seurata.

Hyvää synttäriä Nöpölle!

Kommentit (16)

Vierailija
2/16 | 

Voi pupu. Munkin entinen kissa oli tuossa iässä vielä nuorekas. Kirmattiin ulkona ja pelattiin pallopelejä. Vanhuus tuli vasta joskus siinä 16-vuoden paikkeilla, ja kissa eli lähes 20-vuotiaaksi. 

LauraL
4/16 | 

Onnea Nöpölle! Kiva että Anni ja Nöpö tulevat toimeen ja Anni ymmärtää miten eläimiä käsitellään. Olen nähnyt ja kuullut kauhutarinoita kuinka pienet lapset vainoavat perheen eläimiä tai pahimmassa tapauksessa toisten ihmisten elukoita. Sitten niitä vellotaan, kiskotaan ja vedetään hännästä/korvista.

Tuo keskimmäinen kuva on kyllä mahtava! :D

Vierailija
5/16 | 

mun perheen kissa täytti just 18, ja ihan sama meno päällä ku yksvuotiaana :D hyvin nää vanhukset jaksaa!

Mapaula
7/16 | 

Onnea Nöpölle! Mulla on koira, joka täyttää kesällä jo 18 vuotta, jos sinne asti pääsee. Sillä myös oli nuorempana kaikenlaista kremppaa jonka takia rampattiin lääkärillä yhtenään. Nyt vanhana ei mitään. Toki näkö ja kuulo alkavat olla selvästi heikentyneet, muutamia hampaita puuttuu ja entisen pikajuoksun sijaan nyt lenkillä käpöstellään hyvinkin verkkaisaan tahtiin. Virtaa kuitenkin piisaa, varsinkin jos kohdalle osuu hyvänhajuisia (juoksuaika) tyttöjä. Välillä innostuu painimaan nuoremman koirani kanssa. Sydämessä todettiin läppävuotoa (ei lääkitystä) joskus 10 ikävuoden tienoilla ja lääkäri epäili ettei kovin pitkään enää elä. Tuossapa tuo silti porskuttaa edelleen :)

varjosudenhetki
9/16 | 

Meidän kissafrouva eli 18-vuotiaaksi. Viimeisinä vuosina takajalat olivat vähän jäykähköt ja välillä kisi oli sen näköinen että "mitähän mä olinkaan tekemässä?" mutta ruoka maistui hyvin eikä kipujakaan tiettävästi ollut. :) Välillä se jopa innostui leikkimään kuin pentukissa!

Vierailija
10/16 | 

Elän niin koirahuumaa (minulla 6kk käppänä), niin pakko kysellä että onko tulevaisuuden koiran rotu selvillä tai mitä rotuja olette miettineet? :)

Vierailija
12/16 | 

Meidänkin 2,5 poika leikkii ja paijaa mielellään toista meidän kissaa. Ja kissa nauttii. Mutta välillä ei poika ymmärrä, että kissa ei nauti hippaleikistä. Vanhempien on jatkettava opetustyötä ;)

IinaP
14/16 | 

Kissojen Benjamin Button? Onnittelut Nöpölle! Nöpö-juttuja on aina ilahduttava lukea.

Aba
15/16 | 

Eläinjutut aina saa hymyn korviin.Tässä vuoden nyt kärvisteltyäni ilman koiraa alkaa varmaan olemaan aika uudelle   karvatassulle.Omani eli yli 15 vuotiaaksi.

Onnea karvahännälle ja monta tervettä vuotta vielä lisää.

Liinu
16/16 | 

Onnea Nöpölle! Yrittikö Nöpö mennä ikinä nukkumaan pinnasänkyyn Annin ollessa vauva? Meille olisi kans vauva tulossa tässä piakkoin ja kissat ovat nyt tykänneet nukkua vauvan pinnasängyssä, oon ajatellut, että tuskin menevät sinne, kun vauva on siellä, mutta eipä sitä tiedä kun tottuvat ajatukseen, että tuokin asuu täällä. 

Eurokankaassa oli hauskaa kissa-aiheista kangasta, pohjaväri on vaaleanvihreä, vaikka kuvassa näyttääkin harmaalta :) 

http://www.eurokangas.fi/kankaat/tuotteet/tuoteryhma/45/4656?from=haku&n...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010
Lokakuu