Talomme edelliset asukkaat olivat jättäneet keittiön hellanurkkaukseen pienen valkoisen valaisimen, joka kuitenkin koki kohtalonsa viikko ennen joulua kun Saku kolhaisi sitä vahingossa. Ennen tätä minulla ei ollut kiirettä etsiä ahtaaseen tilaan seinän ja jättimäisen huuvan väliin uutta lamppua, sillä tuo pieni valkoinen palveli tarkoitusta ihan riittävän hyvin. 

Vanhan valaisimen hajottua kävin läpi aika monta erilaista vaihtoehtoa millä korvaisin sen, mutta kaikki tuntuivat tukkivan tilan ihan kokonaan. Totesin nopeasti, että valaisimen on oltava joko minimaalisen pieni tai läpinäkyvä. Päädyin läpinäkyvyyteen. Nykyään on tarjolla ihan älyttömän hienoja vanhanaikaisia lamppuja, jotka eivät kaipaa varjostimia. Ne ovat upeita ihan sellaisenaan. Rautakaupat myyvät erivärisiä johtoja ja liittimiä, joihin lampun saa kiinni. Koko paketin voi koota oman maun mukaan.

Tämä oma settini löytyi Bauhausista. Lamppu on suuri pyöreä pallo ja kanta kuparinsävyinen. Kuvassa korkkari mukana mittasuhteiden vuoksi. Ja koska se on nätti :D

Läpinäkyvä lamppu on huomaamaton silloin kun se ei ole päällä, ja tuo nurkkaus on nyt paljon tilavamman oloinen. Ero tilan tunnussa on yllättävän suuri, verrattuna mattavalkoiseen pikkulamppuun. Pienillä asioilla saa muutosta aikaan. 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Tuollaiset lamput ovat kivan näköisiä, mutta mietin, että eikö se häikäise? En siis ole ikinä nähnyt tuollaista käytössä. Ulkonäön puolesta voisin ottaa omaankin kotiini vastaavan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010