Saunakamari alkaa nyt jo ihan tosissaan hahmottua, kun seinät ovat saaneet uuden värin ja nyt lattiakin on laitettu. Lattiahommista kiitos kuuluu appiukolleni, joka tuli auttamaan meitä kokemattomia remppahommissa. Tämä ei ollut se helpoin mahdollinen kohde, sillä ikivanha piharakennus on vinossa ja vinksallaan vähän joka suunnasta kuten asiaan kuuluu. Että yritä siinä sitten saada lattiaa suoraan.

Valitsin laminaattiin tummimman mahdollisen ruskean mitä meidän rautakaupasta löytyi, vaikka sekin ensin arvelutti kun seinätkin ovat tummat. Kannatti luottaa visioonsa sillä lopputuloksesta tuli juuri niin tunnelmallinen kuin halusimmekin. Inspiraatio näihin väreihin lähti ensinnäkin helsinkiläisputiikki Mustahöyhenen seinistä ja se sai vielä lisäpotkua Miss Fisherin Murhamysteerit TV-sarjasta. Kyseisessä sarjassa on kulisseina aivan jumalaisia 20-luvun sisustuksia, joissa ei tummaa väriä ja kultaa säästellä. Kulta on tosin meillä vasta tuloillaan (olen ollut ahkerana kirppisrottana tämän suhteen), synkkyys on jo paikoillaan. Inspiraatio voi löytyä ihan mistä tahansa, vaikka sitten erikoisesta asustekaupasta ja dekkarisarjasta.

Tässä ensin nopeasti paintilla piirretty pohjakuva, että saa jotain käsitystä rakennuksen muodoista.
Oli ihan mahdotonta saada seinien väri tallentumaan kuviin niin että se näyttäisi samalta joka kuvassa, kun aurinko puski sisään aina eri suunnasta. Ikkunoissa kun ei ole vielä verhoja. Nyt kesällä tuo viiniköynnös tuo suojaa tien puoleiselle ikkunalle, mutta talvea varten ompelen siihen verhot.

Pakko varmaan hieman selittää tuota ruskeaa rotiskoa mitä nojatuoliksikin kutsutaan. Se on lapsuudenkodistani, ja olen raahannut sitä mukanani koko ikäni sillä se on maailman paras lukutuoli. Kulahtanut ja ruma, mutta mikään tuoli ei halaa istujaansa niin täydellisesti kuin tuo. Olen harkinnut että tekisin (tai teetättäisin) sille jotain, mutta reuhu tuoli on rakas sellaisenaankin. Ruskea lipasto taas on mummoni vanha, siitäkään en aio luopua vaan sovittelen sen sisutukseen tavalla tai toisella, joko tänne tai taloon :)
Yllä olevan kuvan harmaa ruskeanharmaa alue piipun juurella on kaminan paikka. Etsitään siihen pieni nätti kamina edellisen jättisuuren keittolevyillä varustetun "Porin Matin" tilalle. Oli hieman ylimitoitettu tuohon tilaan. Rakennuksessa on myös ihan tavallinen sähkölämmitys, joten kamina on lähinnä tunnelmaa tuomassa ja talvella tietysti saa kunnolla lämpöä saunailtoihin. Luulen, että tulevaisuuden saunarempan yhteydessä tehdään laatoitus myös tuohon kaminalle varattuun betonikohtaan että tupa siistiytyy vielä entisestään.Huone on sen verran matala että ainoastaan plafondi tulee kyseeseen. Ostin tämän ihanan mauttoman kruusatun valaisimen paikallisesta sähköliikkeestä, se oli koko kaupan tasan ainoa tuon tyylinen valaisin ja ihan nappi tuohon huoneeseen. Tunnelmavalojahan voi tietysti sijoitella nurkkiin, mutta yksi helppo kattovalaisin on hyvä olla olemassa.

Huone näyttää vielä vähän tyhjältä ja kolkolta, mutta nyt vasta alkaa sisustaminen kun pohja on kunnossa.

Kommentit (3)

pipsa
1/3 | 

Ruma nojatuoli ei ole mikään ongelma tuon tyylisessä sisustuksessa! Hankit vain vaikkapa pari isoa vilttiä tai vastaavaa isoa kangasta, ja peität sen niillä! Mitä siitä jos tuolin jalka tai kulma vähän kurkkaa alta, onhan se kuitenkin tumma. Hapsuinen, hieman kultalankaa tai vaikkapa brodeerauksilla koristeltu viltti olisi aivan ykkönen... Kangas tekee 20-luvun, aivan kuten Phrynen upeat mekot ja takit ovat todistaneet!

Piude
2/3 | 

Oletko käynyt Kasvihuoneilmiössä? Aivan mahtava paikka nummi-pusulassa, löytyy paljon sisustustavaraa/erilaista "krääsää". Löytyy myös tavaraa kullan väristä tavaraa.

teija
3/3 | 

hei, ihanat värit! mitä jos ikkunanpuitteetkin olisivat tummemmat, eri sävyistä sinistä kun seinissä tai sitten vaaleanruskeat? kasvihuoneilmiö on aivan mahtava löytöpaikka!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011