Laukon kartanossa Vesilahdella on tänä kesänä näytillä Jukka Rintalan kauneimpia pukuja. Taidokkaasti valmistettuja asuja pääsee tiiraamaan lähietäisyydeltä, ja ikonisimmat näistä asuista muistetaan myös Linnan juhlista. Kartanon alakerrassa voi uppoutua Marita Liulian Mysteriumiin. Unenomaiset maalaukset toimivat upeasti barokkilinnan seinillä, ja kokonaisuutta täydentää voimakkaat valokuvateokset. 

Minulle retki Laukkoon on joka kesäinen traditio. Ensinnäkin Laukon ravintola on ensiluokkainen, ja tänä vuonna keittiöstä vastaa Arto Rastas. Kartanon vaihtuvat näyttelyt ja kiinnostavat historialliset teemat yllättävät joka vuosi. Sanoisin, että näyttelyitä tehdään erittäin ennakkoluulottomalla otteella, eikä pysyttäydytä oman turvallisen laatikon sisällä. Laukko tarjoaa taide-elämyksiä niin maalausten, valokuvien, muodin, historian kuin veistosten saralla. Runsautta rakastavalle tämä on juuri oikea kattaus ja historiallinen miljöö toimii kirsikkana kakussa. 

Meidän Laukko-päivälle osui aikamoinen keli, sillä taivas keräsi mahtipontisia ukkospilviä järven ylle, mutta sadetta ei kuitenkaan Kartanolla asti koettu. 

Laukon kartanossa käy Museokortti, jota täytyy taas kerran suositella. Museokortilla aukeavat ovet niin moneen hienoon kohteeseen Suomessa, että se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Lisäksi se madaltaa kynnystä lähteä viettämään sadepäivää museoissa, linnoissa ja muissa kiinnostavissa paikoissa sohvalla löhöilyn sijaan. Olen ulkoiluttanut Museokorttiani parin kuukauden sisään esimerkiksi Laukossa, Hämeen Linnassa x 2, Vapriikissa, Milavidassa, Vankilamuseossa ja Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Nämä muistan tältä istumalta, voi olla että joukkoon mahtuu muitakin. 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kiitos Nelliina tästä vinkistä! Upea kartanomiljöö, hienot näyttelyt, ihanat herkut kahvilassa ja houkutteleva lounaskin olisi ollut tarjolla. Kävin äitini kanssa ja tykättiin molemmat. Vierailun kruunasi kun esittelyvideolla ollut kartanonrouva tuli lähtiessä vastaan ja tervehti kuin vanhoja tuttuja. :-D Jäimme miettimään, oliko näyttelyrakennuksen aulassa vieraita vastaanottanut grand dame hänen äitinsä. Ihanaa, ensi kesänä uudestaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010