Nyt on meidän alakerran keväällä maalatut lautalattiat olleet kulutuksessa jo reilusti yli puoli vuotta, joten ajattelin tehdä pienen katsauksen Betolux Akvan kestävyyteen. Maalausprojektista voi lukea pidemmin täältä, mutta lyhyesti kerrottuna homman nimi oli se että meillä tuli vähän kiirus muuttoaikataulun ja lattiatöiden kanssa. Betolux Akvaan päädyttiin siitä syystä että se ei ole voimakkaan hajuinen eli vasta maalatun lattian kanssa voi asua samassa taloudessa ilman happinaamaria ja se kuivaa melko nopeasti.

Moni kertoi kokemuksiaan Betolux Akvasta että se ei ole kestävin mahdollinen lattiamaali ja allekirjoitan tämän jo reilun puolen vuoden kokemuksella. Meillä on siellä täällä pieniä jälkiä lattiassa joista maali on lohjennut irti esimerkiksi sen seurauksena että lattialle on tippunut jokin terävämpi tai painavampi tavara. Kolhuisessa elävässä lautalattiassa nämä jäljet tosin eivät haittaa yhtään, ne sulautuvat sinne epätasaisuuksien ja rakojen sekaan vallan hyvin joten uusintamaalausta ei varmastikaan tarvitse ihan lähiaikoina suorittaa. Mutta meillä pohjatilanteena tosiaan oli se, että lattia jätettiin tarkoituksella elämää nähneen kolhuiseksi eikä hiottu sileäksi ja kiiltäväksi.


Voisin hyvin kuvitella että sileäksi hiotussa modernin kodin lattiassa nuo jäljet ja kolhut eivät olisi ihan niin sulautuvia. Suoranaiseksi katastrofiksi taas tilanne voisi muuttua siinä vaiheessa jos talossa olisi suurikokoisempi koira, koska mitä nyt muistelen meidän pienen (nyt jo edesmenneen) terrierin vauhtikohtauksia talon sisällä, niin siinä saisi kyllä lattiamaalit kyytiä ja kunnolla. Tällä kokemuksella en välttämättä suosittelisi Betolux Akvaa ainakaan koiratalouteen, enkä sellaisiin huoneisiin missä lattia on koko ajan kovassa kulutuksessa. Makuuhuoneessa BA taas saattaisi toimia vallankin hyvin, meillä esimerkiksi juuri makkarin lattia on säilynyt kolhuitta.

Toisena pointtina sellainen asia, että en ole ihan varma onko valkoinen lattia lopulta hyvä vai huono asia meikäläiselle, jolla on pienimuotoinen imurointipakkomielle. Hyvä juttu siinä mielessä että valkoisella lattialla näkyy jokainen pölyhippunen, ja imuroin käytännössä melkein joka päivä. Huono juttu taas siinä mielessä että saan näppylöitä jos jostain syystä en ehdikään imuroida joka päivä, koska lattialla näkyy todellakin jokainen kissankarva. Joku muu väri voisi olla tässä mielessä vähän armollisempi (esimerkiksi vaalea harmaa), että voisin edes kuvitella lattioiden olevan edelleen pölyttömät parin päivän imuroimattomuuden jälkeen. Ei kannata erehtyä luulemaan että olisin muuten mikään siivousneurootikko, mutta lattialla ei saa olla putua ja pölyä joka tarttuu paljaisiin jalkoihin. Eikä pöydällä, inhoan murusia pöydillä. Lisätään listalle tiskirättineuroosi.

Yhteenvetona: Betolux Akva on nopeasti kuivuva hajuton maali, joka sopii ihan hyvin sellaisille puulattioille missä lattiaa ei jyrsitä jatkuvasti koirankynsillä, piikkareilla, tai hakata Brio-puuleluilla (kokemusta on tästä viimeisimmästä :D). Toisaalta jos pikku kolhut eivät haittaa ja lattia on eletyn näköinen muutenkin, niin kyllä tällä varmasti muutaman vuoden vetelee vallan mainiosti.

Kommentit (14)

1/14 | 

Ison hepulikoiran omistaja kiittää tästä arviosta!

Ja kyllä, meillä vain kahdet portaat ovat valkoiset ja aina silmiinpistävän ikaiset ja muruiset. Terv. toinen imurineurootikko.

Nukka
2/14 | 

Samat kokemukset mullakin, meillä portaissa ja yläkerrassa on BA:lla maalattu ja kolhuja löytyy.. Koirat ei saa tulla yläkertaan, joten se jeesaa vähän. On minusta myös vähän "muovisen" oloinen tietyissä sävyissä. Olen kuullut kehuja Sateenkaarivärien lakkaöljymaalista, mutta niissä on tietty tuo sama hajuongelma kuin tavan Betoluxissa.

sini
3/14 | 

Hih. joku muukin kuin minä tunnustautuu imurointi "hulluksi". Ja voin sanoa, että olkoon lattia minkä värinen tahansa villakoira haukka näkee ne pölypallerot kyllä. Kokemusta on :) Mun mies väittää, että muka etsimällä etsin pölyä kotona vaikka itse väitän, että se johtuu siitä, että mun katse osaa pikaisella vilkaisulla havaita pölyt ja karvat ainakin vakiopaikoista mihin pöly kerääntyy. Eikä pikaimuroiti ole mulle vaiva eikä mikään.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Minä en Tampereella asuessa tajunnut mäntyparketista sitä pölyä, kerta viikossa imurointi riitti vallan hyvin mutta nyt näillä valkoisilla lattioilla elellessä on tullut mieleen että ei saakeli mikä määrä pölyä siellä mansesterin asunnossa on mahtanut olla viikon imuroimattomuuden jäljiltä hyiii! Imurointi on kivaa, se ei ole vaiva ollenkaan :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

mar
4/14 | 

Meillä on maalattu kaikki lattiat sillä perus betoluxilla, ei siis aqvalla. Kaksi isoa koiraa, kaksi lasta ja reilu vuosi nyt kulutusta eikä mitään merkittävää kulumaa.. Parissa kohtaa on joku pieni lohkeama, mutta elämää nähneet kolhuiset lattiat on muutenkin. Eikä edes hiottu vanhoja lakkoja ennen maalausta. Eli kovempaan kulutukseen suosittelen tavan betoluxia, vaikka käry onkin kova ja kuivuminen vei kuukauden!

valkoinen hepulikoira
5/14 | 

Haha, minä vedin ts ähelsin suosituksesi perusteella BAlla keittiön superkuluneen lautalattian, vaikka luin myös varoitteluja. Ei oikeastaan kaduta, naarmuja on tullut varsinkin esim kattilankannesta (miten ne lentääkin kädestä niin helposti???), ja lattia on rakoillut vuoden aikojen kosteuden muuttuessa. Lisäksi pöly kyllä näkyy erittäin hyvin, mutteivät koirankarvat, koska koirani on pääväriltään valkoinen :D
Ratkaisuehdotukseni onkin; Nöpö värjättäväksi ;)
Ei vaan vakavasti ottaen, en kadu väriä, maaliakaan en tavallaan (paitsi omaa tyhmyyttä kun en ottanut paremmin selvää maalin käyttäytymisestä vanhassa laikukkaassa lattiassa), ja lattia on äärettömän hieno ja asuntooni sopiva. Valkoisesta lattiasta heijastuva valo on pelastanut syksyni!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Nöpölle blondausaine :D

Meilläkään ei ole mitään sen kummempaa kaduttavaa Akvan suhteen, koska lattia oli elävä ja kolhuinen jo muutenkin eli naarmut eivät haittaa :) kirjoittelin tekstin vain varoitukseksi niille, jotka haluavat sen kiiltävän ja superkestävän lattiamaalin, koska silloin BA ei välttämättä ole paras valinta.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

HelKaMa
6/14 | 

Imurointineuroosiin saattaa vaikuttaa sekin että nyt lapsen myötä varmaan tulee hengailtua vähän enemmän siellä lattiatasolla, niin sattuu sieltä paremmin silmään kaikki pölyt ;) Tai näin ainakin allekirjoittaneelle käyny, tulee siivottua tiettyjä paikkoja vähän paremmin kun kattelee niitä lapsen perspektiivistä :D

NOPPA

Oisko vanha vaalea harmaansävy parempi sävy ens kerralla..? Ajatus vaan...ja jos oisin hempeän vaalean vanhan roosan kannattaja, heti sillä ainakin lapsen makkarin lattia, miksei muitakin huoneita!

7/14 | 

Hei, meillä on portaissa tavallista Betoluxia ja pysyy kuin tauti. Lattiapölyneurootikkona tumma lattia oli ehdoton no no, kun remontoitiin siksipä yläkerran harmaa on loisto valinta. Hengityssuojainta kehiin vain. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012