Kun kaapissa on kuiva käntty leipää ja aterialta jää lohta yli, on aika tehdä iltapalaksi leftover lohileipiä. Tai ostaa varta vasten ainekset ko. herkkua varten, on meinaan hyvvee. Syön itse aika vähän leipää ylipäänsä, joten sen harvan kerran kun leipää haluan, sen pitää olla jotain spessua. Tässä on yksi suosikkini.

Tarvitset:

leipää paksuhkoina siivuina
voita
Dijon tms sinappia
tuoretta tilliä
lohta
juustoa
tomaattia
merisuolaa, sormisuolaa tms.


Leivät voidellaan ensin voilla ja päälle tuhti kerros sinappia oman maun mukaan. Koska leipäsiivu on aika paksu, ei kannata pelätä laittaa vielä paksummin kuin esimerkkikuvassa.


Sitten päälle juustoa ja tomaattia, uuni 250 astetta ja paistoaika n. 5-8 minuuttia, riippuen uunista. Kun juusto on kunnolla sulanut ja alkaa hieman saada ruskeutta paikka paikoin, sit on hyvä.


Pelliltä heti leipä kuumana lautaselle, leftover lohet pälle, silputtua tilliä reilusti ja kruunuksi rouhitaan merisuolaa. Sitten ääntä kohti. Lohen voi laittaa mukaan myös uuniin jo valmiiksi leipien päälle jos haluaa senkin kuumaksi. Tai käyttää graavilohta / kylmäsavulohta, se vasta on ihanaa, mutta tällä hetkellä minun on pakko kypsentää loheni.



Lämpöiset voileivät eivät taida olla ruokatrendien aallonharjalla juuri nyt, mutta en äkkiä keksi mitään herkumpaa iltapalaa esimerkiksi saunan jälkeen. Valmistuu nopeasti, vie nälän.

Kommentit (15)

Juupeli29

Mitäs mieltä lukijat, erityisesti muidenkin muotiblogien seuraajat, olette mieltä tästä ilmiöstä (muotiblogien vaikutusvaltaa käsittelevä juttu) ?

Minna88

Mielenkiintonen juttu, pakko sanoa.

Pysytääs nyt kuitenkin blogin asiassa :D

Fantastisen näköisiä noi leivät!

Jasmin

Lämppärit on aina muodissa! Ja nuo näyttää sitä paitsi ihan törkeän hyviltä, vaikken vaaleaa leipää syökään. Tosin toimiihan nuo ruisleivänkin kanssa. :)

Lämppärit tosiaan on aina muodissa. Jos perustaisin kahvilan, niitä saisi sieltäkin. Itse valitsemillaan täytteillä ja suoraan uunista tulleina :)

Sinik

Just tehtiin :) jäi eiliseltä superhyvää jauheliha-tom-papr-mössöä täytetyistä kesäkurpitsoista, ja nyt lykättiin tahna leipien päälle, päälle vielä ananasta ja pitsamaustetta ja juustoa. Nam!

Iina

Oi, nami. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta.
Mitä muuten syöt aamupalaksi kun et syö leipää? Vinkeille olisi tarvetta kun pelkkä kaurapuuro tai jugurtti lisukkeineen ei pidä nälkää poissa kovin kauaa (mulla).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011