Viime sunnuntaina poikettiin leikkitreffeillä koko perheen voimin tämän meidän kotikaupungin toisessa kylässä Kylmäkoskella. MouMou-blogin Iinan vanhemmat asuvat siellä ja me yleensä järkätään treffejä jos Iina on perheineen mummolassa. En osaa ollenkaan puhua Toijalasta ja Kylmäkoskesta Akaana, se ei vaan istu suuhun vaikka mikä olisi :)

Iinan pojalla ja meidän Annilla on n. viikko ikäeroa, joten leikkitreffaaminen on sikäli helppoa että lasten rytmi ja intressit ovat aika samat. Leikkipaikaksi valikoitui Kylmis sillä paikallinen kyläyhdistys järkkäsi Jalantijärvellä talviriehan. Tarjolla oli pulkkamäkeä, rekiajelua, nokipannukahvia ja tikkupullia.

Meille tosin kävi tikkupullien ja nokipannukahvien suhteen vähän köpelösti, sillä siinä vaiheessa kun olimme lopulta valmiit makkaranpaistoon, oltiin jo remuttu järvenjäällä vaikka kuinka kauan eikä ollut enää kärsivällisyyttä jäädä odottelemaan paistovuoroa. Mitä tästä opimme, suuntaa aina ensin ruokapisteelle ja leiki vasta sen jälkeen :D Mutta onneksi Iinan mummola oli ihan vieressä ja siirryttiin eväiden kanssa sisätiloihin.

En ole eläissäni maistanut tikkupullaa, eli kepin nokkaan käärittyä pullataikinaa joka paistellaan kypsäksi pullaksi nuotiolla. Tämä on nyt sellainen homma että tulevalla Lapin hiihtolomareissulla tämä menee kokeiluun. Pappalassa on laavu, jonka nuotiopaikalla noiden tekeminen luulisi onnistuvan hienosti.

Tapahtumapaikkana toimi vanhan Tipurin tilan piha ja ranta, ja tällaisena vanhaa rakastavana se oli ihastusta ensisilmäyksellä. 1800-luvun hirsitalo ja pihan kivinavetta vuodelta 1888 sekä vanhat aitat olivat todella hurmaavia. Tipurin tilasta löytyy merkintöjä jo 1500-luvulta alkaen, joten siellä jos missä on historian havinaa. Tila on toiminut 1900-luvun alkupuolella vanhainkotina ja sen jälkeen kunnan varastona, ja se pääsi välillä lähes autiotalokuntoiseksi. Mutta onneksi tilan osti pariskunta joka remontoi vanhan päärakennuksen vanhaa kunnioittaen, joten talovanhus jatkaa elämäänsä upeissa järvimaisemissa.

Kommentit (3)

Chatte
1/3 | 

Tikkupulla on omasta mielestäni ihan yliarvostettua! Tämä johtunee siitä, etten ole kertaakaan saanut sitä onnistumaan... Aina jää raa'aksi sisältä, kun loppuu kärsivällisyys. Pitäydyn siis makkaroissa. :D

LauraL
2/3 | 

Tikkupulla on ihanaa! Harmi että sitä tulee tehtyä niin harvoin.

Upea historiallinen miljöö!

May
3/3 | 

Hah, luin tän vasta nyt mutta taitavat isotätini ja hänen miehensä olla tuo talon ostanut pariskunta :")

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010