Silloin vuosia sitten kun katselin tätä mekkoa ostoaikeissa, emmin moneen kertaan tulisiko sille käyttöä muka liian räväkän kuosinsa vuoksi. Mikähän ihmeen arkajalkakausi minulla silloin oli meneillään, koska nyt mekko näyttää ainoastaan kivalta, eikä yhtään liian värikkäältä. Mutta kannatti luottaa perstuntumaan ja tehdä ostos, koska tätä on vuosien varrella kulutettu ja paljon.

Tämä asu siis tämän päivän neuvolareissulta. Käytiin painokontrollissa tsekkaamassa onko vauvan paino lähtenyt turvallisesti nousuun kotioloissa ja onhan se, aika reippaastikin :)


Se on kuulkaas huomenna sitten minun synttärini. Tuntuu niin toisarvoiselta mutta koska Saku nyt hössöttää tuossa niin olkoon, vietetään sitten. Se on jännä miten erilainen suhtautuminen meillä on merkkipäiviin, minulle ne ovat ihan yhdentekeviä näin aikuisiällä, kun taas lappilainen on sitä mieltä että synttärit ja jopa nimpparit juhlitaan hautaan asti :D  Käytän toki syntymäpäivän hyvänä syynä hemmotella itseäni jollain ihanalla kenkäparilla, sehän on selvä, mutta ei siihen kakkua kaivata.

Mites teillä, synttärit aikuisena, kinosti vai ei?

 

Kommentit (41)

Chenille
1/41 | 

Meikä on myös ihan mahdoton synttäreistä hössöttäjä. Pitää olla kakkua, lahjoja ja jotainb ihania yllätyksiä. Ja hössötän muiden synttäreistä vielä paljon enemmän kuin omistani.

OJ
2/41 | 

Itse en ole juhlinut synttäreitä kuin lapsena kymppivuotissynttärit oli viimeisin jota juhlittiin kavereiden kanssa. Sen jälkeen pari kertaa on tullut mummat ja paapat ja joskus ehkä jokin muukin lähisuvusta synttärikahveille (perheessä myös neljällä muulla eli vanhemmilla ja siskolla synttärit samaan aikaan viiden päivän sisällä) sen jälkeen tulikin juhlittua synttäreitä kerran (18) ja käytyä keskellä viikkoa baarikierroksella. Mutta tässä heinäkuussa tulee pidettyä pienet illanistujaiset synttärinaikoihin (24) vaikka ei ne mitkään synttärit ole niin silti. Että ihan kiva, jos jotkut juhlii joka vuosi synttäreitä, ehkä minäkin voisin silloin vuoden päästä juhlia oikein synttärisynttäreitä.

Sariska
3/41 | 

Poikaystävä on just samanlainen ku sinä, mutta salaa taitaa kuitenkin tykätä kun järkkään jotain pientä kivaa aina sen synttäriks. Sitä taas pitää muistutella viikkoja etukäteen mun synttäreistä että saan edes jonkinlaisen lahjan :D koska loukkaannun toki jos en mitään saa :D
Synttärit -> hyvä syy juhlia, oli sitten lettukestit kavereille tai pitkään kaivattu nollaus baanalla :)

Ym
4/41 | 

No tottakai synttäreitä juhlitaan hautaan saakka. Aamiainen sänkyyn, laulua,lahjoja jne. Elämässä jokaiseen juhlimismahdollisuuteen tulee tarttua!

Sohwi
5/41 | 

Oi, onnea vauvan syntymän johdosta! Ihanaa aikaa se on vastasyntyneen kanssa. Itse löysin blogisi 2008 kun odotin lastani. Jostain syystä aikaa oli. :)

myohmy
6/41 | 

Onnea Nelliinalle synttärien johdosta! Ja kaikille muillekin, jotka tänään vietätte synttäreitä. Ja nimimerkille Marika Bruun onnittelut. Elämä tosiaan on ihmeellistä. :)

Lillypad
7/41 | 

sIISmitä! onko meillä sama syntymäpäivä, cool, paras päivä vuodesta.Täytän itse huomenna 22 ja aattelin leipoa itselleni ja parille lähimmäiselle ystävälle kakun ja rose-sangria ja istuskella puistossa. Vähän jottai spessua touhua mutta vaan siitä syystä et on joku syy leipoa ja nähdä kavereita ees vähän isommalla porukalla. Lahjoja ja onnen toivotuksia en kaipaa.

Ja hei paljon onnea, niin bebestä, kuin siitä että sait pidettyä itsesi hengissä taas yhden vuoden :D

8/41 | 

Itse olen mies, jolla on jalkojen kanssa vakavia ongelmia. Lääkärin suosituksesta päädyin tukisukkahousujen käyttöön pitkillä automatkoilla, kun polvisukkien tuki ei ollut riittävän ylhäälle. Juuri muutama päivä sitten ajelin 800 km autolla. Jalkoja alkoi särkeä pahasti. Päädyin pukemaan Lindexin 70 den mustat tukisukkahousut. Kuumuuden takia laitoin shorsit ainoastaan niiden päälle. Tukisukkahousut veivät säryn kokonaan jalasta, ja eivät ne olleet edes mitenkään kamalan kuumat. Kävin tankkaamassa auton ja kaupassakin tuossa asussa, enkä saanut yhtään outoa katsetta.

9/41 | 

Ens kuussa täytän 20, sitten ei kyllä synttärit enää kinosta. Vaikka en edes ole aikuinen vielä? Kai?

10/41 | 

Suuret onnittellu synttärisankarille! Synttäreiden juhliminen on niin parasta, täysillä vietin viimekin vuonna synttärit vaikka lapsikin jo oli. Lahjoja, ravintolaa, bileitä, skumppaa - hyvä tekosyy päästä ulos syömään. ;)

Marika Bruun
12/41 | 

Mullakin on tänään synttärit,ja vielä pyöreät tulee täyteen :) Ja pullaa ootetaan täälläkin,ensimmäistä,vaikka ikää tuli tuo 40 täyteen tänään. Elämä on uskomatonta en voi muuta sanoa! Paljon onnea sinulle ja perheelle,kiva seurata näitä sinun postauksia. Ja yksinäni vietän synttäriä kun minun lappalaiseni on lapissa kesän vietossa ja minä töissä...mutta lupasi mua kakulla hemmotella kun pääsen lappiin ensi viikolla!

Laura
14/41 | 

Oih! Mie rakastan synttäreitä ja nimppareita! Niitä kuuluu juhlia. En tiedä onko tämä sitten karjalainen tapa.
Onnea vielä koko perheelle!

15/41 | 

Reissusta palanneena piti tietty tulla tänne katsomaan onko vauvasta kuulunut mitään. Ja heti ekasta kuvasta näin että vatsa on pienentynyt. Voi onnea! Ja samalla nyt tässä itsellesi onnea kun oma synttärini vaihtuu sun synttäreiksi näin puoliltaöin ;)

Lämpimät onnittelut teille pienestä tytöstä ja kaikkea hyvää uuteen alkuun!

Heli L.
16/41 | 

No ei kauheesti tuu omia synttäreitä juhlittua. Etenkään sen jälkeen ku muksut synty. Tyttöjen synttärit ku on kolme päivää omieni jälkeen niin juhlitaan niitä. Mut kyl me silleen pienesti, kakkukahveet juoden juhlitaan aikuisten synttäreitä. Lahjat on jääneet pois. Lapsille site enempi.

Ja kuka sitä nyt enää edes haluaa muistaa kuinka vanha jo on. :D

Ja nimppareista. Tyttöjen nimppareita koitetaan aina juhlia myös. Tulevaisuudessa ehkä isomminkin. Reppanat kaksosina joutuu jakaa aina synttärit niin nimpparit on sentään kummallekin oma juhla. Ei niitä muuten varmaan kovinkaan paljoa huomioitais.

myohmy
17/41 | 

Hienoa, että Saku innostuu sun synttäreistä. :) Itse kohkaan synttäreistäni jo monta viikkoa etukäteen ja muut on vähän nääh. Mitä ihminen sille voi, että on lätkäisty maailmaan marraskuun lopussa loskan ja pimeyden keskelle. Ei kaikki synny heinäkuussa keskelle kauneinta kesää... :P Olen joskus yrittänyt pitää synttäribileitä, mutta siellä on ollut pari tyyppiä ja niilläkin selvästi tylsää. Olis varmaan pitäny pitää ne aina pikkujouluina... Nyt en enää tosin jaksa edes panostaa tai miettiä koko asiaa. Olispa joku muukin mun synttäreistäni niin innoissaan ja minä vaan että jaa mitäs tässä. Fiilistelen sitten itsekseni. :) Mies taas on meillä ihan innoissaan nimipäivistä. Itse en ole ikinä niitä juhlinut enkä kyllä muista kenenkään nimipäiviä. Tunnustan. Ainoa miksi muistan oman nimipäiväni on siitä, että se sentään osuu minulla kesälle ja silloin yleensä on mansikoita. Mutta siis nuorempana ku mikä tahansa on hyvä syy pitää bileet niin miksei omat tai muiden synttärit. Kun se 30 ylitetään niin sitten kai lasketaan vaan pyöreät vuodet... Yritän ensi kerralla olla omista synttäreistäni hiljaa. Huomenna sun pitää muuten julkaista, paljon tulee vuosia täyteen? ;)

Tinna
18/41 | 

Mä oon aina rrrrrrakastanu juhlia mun synttäreitä! Huikeimmat oli ravintolalaivalla järkätyt yhden kaverin kanssa yhdessä. Vietin viime vuonna kolmikymppisiä mahtavassa seurassa, baarissa loppuillasta tanssin itseni hikiseksi ja koko baari DJ:tä myöten laulo mulle sy nttärilaulua. Mahtavaa! Tänä vuonna olin varmaan ekaa kertaa ikinä viettämättä synttäreitä, 31-vee synttärit meni viimesillään raskaana yksin sohvan pohjalla koska ei kauheesti huvittanu mitään juhlia. :D Saa nähdä mitä ens vuonna sitten :D

19/41 | 

Lopetin synttäreiden juhlimisen varmaan jo ala-asteella... Viimeistään yläasteelle siirtyessä. En millään jaksaisi juhlistaa synttäreitä, enkä oikeastaan muitakaan juttuja. En tiedä olenko tylsä, mutta en ole juhlija. Tai ainakaan usein tai yleensä. :D Mutta aina välillä on kyllä kiva, kun on syy nähdä ystäviä.. :)
Mutta nimppareiden juhlistaminen.. ei. :D

Maria
21/41 | 

Kiva kuulla että vauveli kasvaa :)

Oon vasta 20, luokittelen itseni just ja just aikuiseksi, mut en ole synttäreitäni juhlinut sen jälkeen kun täytin 13. :D Ei vaan kiinnosta. Kauheen pessimistiseltä kuulostaa, huokaus. Muiden, esim poikaystävän, synttäreitä kyllä hehkutan ja voisin juhlia vaikka viikon. :D

22/41 | 

Näin 16-vuotiaana tietysti pitää juhlia, eikä ainakaan ihan heti ole tarkoitusta lopettaa ;) Jännä juttu, meilläkin on äitin kanssa huhtikuussa viikon sisällä synttärit, mulla 18. ja muorilla 23.

Ja hei mistä toi mekko on? Toi on kuosilta ja mallilta ja kaikin mahdollisin tavoin mun mielestä niin täydellinen!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
23/41 | 

minullahan oli laskettu aika tasan omana synttärinäni, että se vasta olisi ollut pelastus minulle että jatkossa olisi voinut juhlia vain lapsen synttäreitä :,D

Nyt on vielä helppo päivitellä kun tuo vesseli vaan syö ja nukkuu, ja mies on kotona ja vaatii oman osansa vauvan hoidosta, tää on itseasiassa vähän liiankin leppoisaa... epäilemättä homma ei pysy tässä moodissa kauaa, kun vauvan hereilläoloaika lisääntyy :) 2007 perustin blogin, että onhan tässä jo aivan käsittämätön määrä vuosia takana, huhhuh... ihana kuulla että olet vieläkin mukana <3

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Tanja
29/41 | 

Aika hassua, mä oon kuullut vaan että lapissa ei muisteta juuri mitään merkkipäiviä : o Mutta jos sulla onkin spesiaaliyksilö! :p

kästyöläine
Liittynyt12.3.2014
30/41 | 

Totaalisen ihana mekko. Uuden elämän maalimaan saattaneena saat oikeen kunnolla räväyttää ja elää täysillä lapsiperheen elämää!!!! Itekin haluisin juhlia pientäkin asiaa mut ei muut innostu tai juhlien päälle ymmärtävät kamut ovat liian kaukana.

31/41 | 

mä oon kans lapista ja hyvä että jaksan synttäreitä juhlia tai muita onnitella niistä, nimipäivää en oo juhlinu ikinä :D

maikki
32/41 | 

Mä en oo myöskään näin aikuisiällä enää synttäreitä juhlistanu sen koomin.. Muutamia ihmisiä on kahvilla käynyt, ja heille toki jotain tarjonnut, mutta ei sen kummempaa.. Ei se vanheneminen niin hauskaa enää ole että sitä pitäisi juhlistaa, päin vastoin, ahdistaa vaan tämä vanheneminen :D

Suusu
36/41 | 

Mulla on synttärit 31.10 eli Halloween,joten hyvä syy järkätä pippalot joka vuosi :D Mut eipä niissä hirveästi Tuu niitä synttäreitä juhlittua :)

37/41 | 

Miten jaksat pitää lämpimälläkin kelillä paksuja mustia sukkahousuja... jalat alkaa hikoon jo kuvia katsoessa. 

Maikku
38/41 | 

Samaa mieltä synttäreiden juhlimisesta kuin tuo lappilaisesi! ;) Meille tosin syntyi myöskin vauva hieman ennen omaa syntymäpäivääni (vajaat 1,5 v sitten), ja se kieltämättä vei vähän terää omalta juhlinnalta. 1v-synttäreitä sitten suunniteltiin ja vietettiin siitäkin edestä!

Kiitos kun jaksat näin ahkerasti päivitellä tätä lemppariblogiani. Aivan ihanaa että olet pienen vauvankin kanssa ehtinyt ja jaksanut postailla, tosi mukava kuulla myös hänen kuulumisiaan. :) Olen lueskellut blogiasi iät ja ajat, varmaan melkein alusta asti (ainakin 06-vuodesta, ehkä jopa 05 jos blogisi oli silloin ylipäänsä olemassa?), joten iso kiitos sinulle että olet näin pitkään kirjoitellut. :) Ja loppuun vielä suuren suuret onnittelut suloisesta pikkunyytistä!

piupali
39/41 | 

Järjestän juhlia kaikenlaisilla tekosyilläkin (parvekekauden avajaiset, uuden sohvan tupaantuliaiset, ensilumen kunniaksi jne), joten ehdottomasti myös synttärit! Kakkua ja kavereita, mikäpä sen parempaa. :) Ja ilman stressiä. Siivoaminen ennen juhlia on hulluutta, joten pikasiivouksella kämppä kuntoon. Eri kakkureseptejä tykkään muuten vain kokeilla, ja parempi järjestää juhlat kuin syödä kaikki omalla porukalla. D:

Minttu
40/41 | 

Itsehän synttäripäivänä menen ympäri kaupunkia, kuin naantalin aurinko. :D minusta on vaan niin ihanaa, kun saa paljon haleja ihmisiltä :D toisaalta en mitään kakkua, yms yms kaipaa - yleensä olemme kaverin kanssa (ikäeroa 7 vuorokautta) pitäneet yhteisbileet ja kaikki kaverit ovat tuoneet meille saippuakuplia ja ilmapalloja lahjaksi. Ikää siis molemmille 24-vuotta :D mitäs turhaan vielä aikuistumaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla