Tämä on ensimmäinen vuosi kun pääsen ruokkimaan pihapiirin pikkulintuja. Koen sen suorastaan velvollisuudekseni, sillä talon edellisillä asukkailla oli jos jonkinlaista viritystä siivekkäiden ystäviemme varalle. Poistin ruokintapaikan pergolasta, sillä en halua linnunsiemeniä ja jätöksiä meidän kesäkeittiöömme, mutta keittiön ikkunan alla oleva ruokintapaikka saa olla. Samoin talipalloja tulee ympäri pihaa.


Tuli todettua että ruokakaupasta ostetut kilon pussit eivät riitä mihinkään. Tämä on ihan uusi asia taas, etten osaa yhtään arvioida siementen ja pähkinöiden menekkiä, mutta tuntuu kuluvan aika vauhdilla. On ehkä syytä ostaa joku isompi säkki kerralla eikä yrittää muistaa noita pikkupusseja kauppareissuilla. Lintujen ruokintaan kun pitää oikeasti sitoutua talvikauden ajaksi.


Ruokintapisteen paikka on hauska siinäkin mielessä että se tuo sisältöä kissavanhuksemme päivään. Katti partioi keittiön ikkunalaudalla ja vahtii silmä tarkkana lintujen temmellystä, vaikka sisäkissana ei varmaan ihan loppuun asti ymmärrä mitä noille pihan touhottajille pitäisi muka tehdä. Lintumökki on sen verran kaukana ikkunoista ja paljon alempana (alarinne) suuren omenapuun suojissa, että paikoilleen jähmettynyt kissa kukkaruukkujen välissä ei tunnun kiinnostavan sinitiaisia pätkän vertaa.

Hyvä lintujen talviruokintaopas löytyy esimerkiksi BirdLifen sivuilta.

Kommentit (5)

tsirppi
1/5 | 

Vinkkinä jos ei halua kerätä noita kuorijätteitä niin ostaa auringonkukansiemenet kuorittuna :D Maksaa enemmän mutta ei suttaa niin :D

Talvikettu
3/5 | 

Meilläkin ruokitaan lintuja, pikkulinnuille on oma ruokintapaikka ja fasaaneille, peltopyille ja harakoille oma. Pikkulinnut ovat vähän hienoja leidejä, eivätkä syö muuta kun ovat auringonkukan siemeniin tottuneet :)

Millimetri
4/5 | 

Parhaita on ne isot talipötkylät, kestävät pitempään. Meillä ei ruokita lintuja siemenillä, kun niitä kun putoili maahan, niin tuli herkemmin hiiriä ja rottia =/

Elina
5/5 | 

Me jouduttiin valitettavasti lopettamaan pikkulintujen ruokinta, kun se lisäsi hiirien ja myyrien määrää tontilla - ja erityisesti sisällä talossa. Talipalloistakaan ei ollut iloa, koska vaikka mitä temppuja yritettiin harakat kävivät aina säännöllisesti viemässä ne parempiin suihin. Mutta toivotaan, että teillä ei ole samoja ongelmia: ja onhan teillä kissa sisällä, mikä ehkä pitää kutsumattomat vieraat ulkosalla. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011