Parsa on yksi hyvä syy odottaa kevättä joka vuosi. Talviset pataruoat alkavat olla jo menneen talven lumia, ja kaipaan pöytään raikkaita ja yksinkertaisia makuja. Parsa on ihanaa melkein miten tahansa valmistettuna, mutta oma suosikkini on paahtaa se uunissa hunajan kera. Hunaja korostaa hentoa makua ja kun päälle ripottelee vielä suolaa, parempaa herkkua saa jo etsiä.

Tässä on yksi lempisapuskoistani, lohta ja parsaa uunissa.

Kuori parsat kevyesti, paitsi jos ne ovat ohuita ja hentoja. Katkaise juuresta pois pari senttiä kovinta puumaisinta vartta. Pyörittele parsat oliiviöljyssä ja laita uunivuokaan. Ripottele suolaa oman maun mukaan ja valuta juoksevaa hunajaa tankojen päälle.

Kun parsat on valmisteltu, laita lohi vuokaan ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ei kannata kikkailla mausteilla sen enempää, yksinkertaiset maut toimivat parhaiten mietojen raaka-aineiden kanssa.

Tämän annoksen paras juttu on se, että nämä voi laittaa uuniin täsmälleen samaan aikaan 200 asteeseen n. 15-20 minuutiksi ja ne ovat valmiit pöytään. Nopeaa ja mutkatonta.

Lohen seuraksi voi laittaa lautaselle hieman remoulade-kastiketta, jos siitä pitää. Mutta melkein mikä tahansa kirpsakka majoneesi- tai kermaviilipohjainen kastike toimii lohen seurassa. Parsa taas on ihanaa ihan sellaisenaan, hunaja & suola pitävät huolen siitä.

Kepeää kevättä :)

Kommentit (4)

Sariska
1/4 | 

Miten parsat kuoritaan kevyesti? Itse olen ihan uuno kokkailuhommissa, mutta tämä ohje ei vaikuta liian hankalalta (muulta osin) :D joten voisin laittaa testiin! Parsaa en ole koskaan valmistanut/syönyt.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ihan tavallisella perunankuorimisveitsellä hennosti kuorii vartta, eli ei rouhaise kovin syvälle ja kärkeen ei tarvitse koskea lainkaan. Parsaa ei edes tarvitse kuoria jollei tangot ole erityisen paksuja ja kuorimista ei tarvitse suorittaa tarkasti. Näitä kannattaa kyllä kokeilla, voi olla että ei jää viimeiseksi kerraksi :)

Remoulade-kastiketta voi ostaa valmiina kaupasta, löytyy yleensä majoneesien vierestä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kirsi / swoki.at
3/4 | 

Kuola rupes valumaan! Tätä parsakikkaa pitää ehottomasti kokeilla, kiitos vinkistä! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010