Meidän perheen kesälomareissu kohdistuu tänäkin vuonna Suomeen. Kotimaanmatkailu on mukavaa, ja turistina silmät aukeavat ihan eri tavalla. Olen käynyt Ahvenanmaalla ja Maarianhaminassa viimeksi ala-asteikäisenä, joten käytännössä en muista siitä yhtään mitään muuta kuin kallioiset rannat ja auringon. Todella kivaa astua kerrankin ulos laivasta. 

Kastelholman linna on tällaiselle historiallisten paikkojen ystävälle ihan must ja se onkin pitkälti ainoa nähtävyys jonka tiedän sijaitsevan Ahvenanmaalla. Näin ollen otan mielelläni suosituksia, jos teillä sattuu olemaan kokemusta Maarianhaminasta ja sen lähiympäristöstä. Meidän reissuporukassa on 3 alle kouluikäistä lasta, joiden ehdoilla reissataan, mutta muuten kyllä kaikki mahdollinen museoista näköaloihin kiinnostaa.

Kommentit (12)

neitoperho
1/12 | 

Mariebadin kylpylä/uimahalli on mukava paikka ja kesällä sisäaltaiden lissäksi pääsee  myös kylpylän omalle hiekkarannalle ja mereen uimaan :) Paikka ei ole suuri, mutta altaita on matalista syviin ja vesiliukumäkikin löytyy :)

Maarianhaminen länsipuolella oleva Merenkulkumuseo on sekin mielenkiintoinen ja ainakin mainostavat olevansa myös lapsiystävällinen paikka :D

Kahvilapuolella ehdottomasti suosittelen käymään Bagarstugan Cafe & Vin -nimisessä kahvilassa. (2 Ekonomiegatan, Mariehamn) Paikan sisutus on jotain aivan hurmaavaa, kahvilassa on eri antiikkityylein sisustettuja huoneita, joissa nauttia kahvilan ihan älyttömän hyvistä leivistä ja muista suolaisista sekä tietty Ahvenanmaanpannukakusta! Uskoisin, että paikka on sinun tyylisesi, ainakin sisustuksellisesti!

Henni
3/12 | 

Maarianhaminasta hetki etelään on Järsö, jossa on sympaattinen pieni kahvila Stickstugan. Hyviä leivonnaisia ihanassa ympäristössä.

HeliR
4/12 | 

Jos ette ole majoituspaikkaa vielä valinnut tai voitte vielä vaihtaa, suosittelen Kvarnbo Gästhemia Saltvikista,kirkon naapurista. http://www.kvarnbogasthem.com

Tyylikäs, kauniin maalaisromanttinen paikka, jossa on persoonallinen huippuaamupala ja ihana maalaisympäristö. Ja omistajatar Ella on Strömsöstä tuttu sommelier!

Jennyli
5/12 | 

Kävin juuri siellä ja mitä itselle jäi parhaiten mieleen niin esim. juurikin tuo Kastelholman linna. Maarianhaminasta on myös mahdollista käydä majakkasaarella veneellä, mutta itse en päässyt tuonne kovan tuulen vuoksi. Luonto on tosi kaunista, joten suosittelen jotakin luontopolku-kohdetta, netistä löytää monia reittejä. Kävin itse Nåtössä kiertämässä luontopolun, joka oli parin kilometrin mittainen, kauniit maisemat ja helppo kulkea lapsenkin kanssa. Luontopolku kulki lehmien aitauksen läpi, joten niitä pääsi ihan lähelle :)

Bagarstugan Cafe & Vin-kahvilaa suosittelen itsekin, lisäksi keskustasta löytyy mustan kissan kahvila (en muista nimeä, mutta tuolla kun netistä hakee niin löytyy), ihanat kakut! Suosittelen myös kahviloissa maistamaan Amalias limonadfabrikin limuja. Näitä ostin kotiinkin tehtaanmyymälästä. 

Merenkulkumuseo oli kiva ja lapsillekin sopiva. Ihania vanhoja merenkäyntiin liittyneitä esineitä, uskoisin että tykkäät. Lapsille on siellä puuhaa vähän joka välissä. 

Jos olette Ahvenanmaalla liikkeellä autolla niin siellä on pieniä kirppareita vähän joka puolella, kylttejä on tien varressa tiuhaan. Maisemat ovat parasta! Maarianhamina on pieni, söpö kaupunki. Mikään shoppailupaikka se ei ole, mutta löysin kauniin korun paikallista korumuotoilua myyvästä korukaupasta, siitä ihan keskustasta, pääkadulta, olisiko nimi ollut Ele & Kele(?). Yksi kaunis matkamuistohan riittää :)

Vierailija
6/12 | 

Mäkin voin lämpimästi suositella Sticstugania, https://www.facebook.com/Stickstugan-Hantverk-Caf%C3%A9-127457684109658/ Todella söpö kahvila aivan uskomattoman puutarhan keskellä + lisäksi siellä keskellä ei mitään on käsityökauppa! 

Ja aivan toiseen suuntaan on Uffe på berget eli kahvila ja näkötorni, josta on kyllä todella huikeat näköalat. Kumpikaan ei kyllä taida olla Maarianhaminassa, mutta eivät yhtään kauempana kuin Kastelholmakaan :)

FraBe
7/12 | 

Juuri viikon loma takana Ahvenanmaalla, tässä omat vinkit:
Kahvila Svarta katten
F.P. von Knorring laivaravintola
Getan luolat (tai lyhyempi lasten reitti)
Uffe på berget kahvila ja näköalatorni
Bomardsundin rauniot
Järsön luontopolku (ja paaaljon lampaita polun alussa!!)
Nåtön luontopolku
Eckerön postimuseo (hienot puitteet)
Lilla Holmen Maarianhaminassa
Strandpromenad Maarianhaminan länsisatamassa (hankala löytää mutta näky palkitsee)
Siinäpä muutama!
Kannattaa muistaa myös, että kaikki on inasen kalliimpaa kuin mantereella. Lomailoa!

Opas
8/12 | 

Vierailu kannattaa aloittaa Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisesta museosta Maarianhaminasta (Storagatan 1) koska sieltä saa pähkinänkuoressa pohjan ymmärtää mitä sitten muualla näkee.
Kastelholmassa kannattaa huomata että linnan lisäksi alueella on myös vankilamuseo ja ulkoilmamuseo Jan Karlsgården, jonka päärakennusta en soisi kenenkään missaavan. Monina päivinä heinäkuussa on myös lasten aktiviteetteba rennosti ulkona tai leipomista levenuunissa jne.
Eckeröä kohti ajellessa löytyy lisäksi Ahvenanmaan "puuhamaa" Smartpark jossa kyllä muksujen energiat saa käytettyä tehokkaasti! Ei ihan halpa, mutta esimerkiksi erään perheen kanssa tehtiin niin että isä meni muksujen kanssa sinne rellästämään siksi aikaa kun äiti kiersi aikuisempaan makuun olevia paikkoja - kaikki oli tyytyväisiä.

Vierailija
9/12 | 

Bagarstugan Cafe & Vin -kahvila on tosi symppis paikka, kävimme viime visiitillä muutama viikko sitten siellä kaksi kertaa. Mutta... kummallakin kerralla oli todella pitkät jonot. Odottelimme lattea 10-15 min ensimmäisellä kerralla ja reilu 30 min voileipiä toisella kerralla. Eli ei kannata kiireessä (ja nälässä...) siellä piipahtaa.

minnap
10/12 | 

Meillä on tarkoitus ensi viikolla poiketa limsatehtaaseen ja taffelitehtaaseen sekä Svarta katten kahvilaan.7 ja pari 14-v ;tä mukana

Katrikka
11/12 | 

Kastelholman linnan lähellä on Strömsö-kokkina tunnetun Michael Björklundin ravintola Smakbyn. Hyvä lounas, lasten listasta tosin ei ole käsitystä.
Pari vuotta sitten käydessäni Ahvenanmaalla oli sellainen ilmiö, että vähän sivummalla toimivat yrittäjät valittelivat nettiyhteyden huonoutta eli pankkikortti ei käynyt monessa paikassa. Esim. kerran saimme ravintolasta paperilaskun mukaan kun kortinlukija ei toiminut eikä ottopistettä ollut lähiseudulla. Toivottavasti nyt yhteydet ovat parantuneet.

Moona
12/12 | 

Oltiin juuri pari viikkoa sitten. Pommernin laiva ehdottomasti ja minusta vielä parempi kuin linna. Pihaloppikset,emmaus kirppis,dress like marie,vintage/antiikkiliike pääkadun päässä kirjakauppaa vastapäätä. Nuotuli ekana mieleen. Indigossa oli hyvä vegeburger.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010