Sain lukijavinkkinä muutama viikko sitten bookata visiittiä Lontoon Sky Gardeniin. Sky Garden on tänä vuonna avattu huikean korkea rakennus melko lähellä Tower Bridgeä, joka on saanut paikallisten suussa lempinimen Walkie-Talkie. Ihan aiheesta, sillä kyllähän tuo lasinen torni ihan oikeasti vanhalta kunnon radiopuhelimelta näyttää.Lähin metropysäkki on Monument, siitä ei ole kävelymatkaa kuin viitisen minuuttia Sky Gardenin sivuovelle. Sisäänkäynti ja turvatarkastuspiste on eri puolella rakennusta kuin toimistotilojen sisäänkäynti pääovilla.

Sky Garden pitää sisällään toimistotiloja, sekä ylimpien 35-37. kerrosten yleisölle avoimet tilat. Nimensä mukaisesti korkeuksissa on myös public garden, yleisölle avoin puutarha, ihan kuin huikea näköala ei jo yksistään riittäisi. Ravintoloita on muutama mistä valita. Fiinimmässä illallispaikassa pitää muistaa dress code klo 17 jälkeen, kun taas brasserien rentoon aamiaispöytään voi kävellä ilmankin bookkausta lomavaatteissa. Kahvila/drinkkibaari Sky Pod Bar kerroksessa 35 tarjoilee niin hyvää porkkanakakkua, että älä ainakaan jätä sitä väliin vaikka olisitkin vain menossa katselemaan maisemia. Korkeuksiin nousu on ilmaista eikä ravintolapalveluja ole pakko käyttää, mutta suurimman osan vuorokaudesta rakennukseen pääsy vaatii varauksen etukäteen. Varaus tehdään Sky Barin sivujen kautta, ja vierailijalla on tunnin aikaikkuna käytettävissä. Hissiä varten siis, aikaa yläilmoissa saa tietenkin viettää ihan rauhassa.

Walk-in aikoja (ilman varausta) on tarjolla, mutta jos haluaa varmistaa sisäänpääsyn, kannattaa bookata lippu Sky Gardenin sivuilta.
Panoraamanäköala ikkunoiden läpi katsottuna on vaikuttava. Lasien läpi voi huomata kaikki tutut maamerkit Tower Bridgestä maailmanpyörään. Lasiseinä kiertää koko rakennuksen, joten Lontoon pääsee näkemään yläilmoista joka suuntaan.Jännä juttu Sky Gardenin suunnittelussa on se, että kalleimmasta iltaravintolasta on huonoimmat näkymät. Halvin kahvila taas on lähimpänä lasiseiniä ja ulkoterassia, ja tarjoaa näin ollen parhaimmat maisemat. Me oltiin liikenteessä aamupäivällä joten ei nähty Lontoon valoja pimeällä, mutta uskallan näkemättäkin suositella iltadrinkkejä yläilmoissa. Aamukin oli jo henkeäsalpaavan upea.

Sky gardenin puutarha on vihreä, ja lasikaton läpi valon määrä auringinpaisteella on huumaava. Kyllä lähtee kaamosmasis parin tunnin valohoidon jälkeen.

Harvoin kokee ilmaiseksi mitään näin huikeaa, suosittelen ehdottomasti käymään ylhäällä kierroksen jos Lontooseen on matka.

Sky Garden
20 Fenchurch Street
London

Lähin metropysäkki: Monument

Kommentit (4)

Hansu
1/4 | 

Pitkään ajattelin etten halua lontooseen matkustaa mutta sait näillä postauksilla mieleni muuttumaan!

Anna
2/4 | 

Toi on kyllä mahtava. Vieläkö siellä tarkistettiin henkkarit sisääntullessa? Meillä kävi suomalainen ajokortti tai passi, ja jopa opiskelijakortilla taisi päästä sisälle, mutta jotain lappua ne haluaa katsoa.

Kaarina
3/4 | 

Voihan jehna, kävelimme tuosta ohi elokuussa niska kenossa. No, ensi kerralla sitten! :)

Kirsi
4/4 | 

Kiitos vinkistä! Parin viikon päästä olen menossa Lontooseen 7-vuotiaan poikani kanssa ja nyt on liput varattu Sky Gardeniin. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla