Loppiainen, tuo virallinen joulun päätöspäivä, tarkoittaa meidän huushollissa siivouspäivää. Olen aamusta asti huhkinut ympäri taloa pyykkäämässä, pyyhkimässä, järkkäämässä ja sitten se haikein, purkamassa joulukuusta. Kaunis kuusemme alkoi tosin jo vedellä viimeisiään, joten tämä oli ihan hyvä päivä siirtää se ulos odottelemaan sahaa ja puuliiteriä. Olen varsinainen imurointifriikki, ja  viimeistenkin maahan karisseiden neulasten imurointi on ollut osa siivousjuhlapäivääni sekin. Minä en ole muuten mikään järjestelmällisyyden perikuva, mutta en voi sietää murusia tai muuta putua lattialla tai pöydillä. Siinä menee raja :D

Nyt on jo niin helkkarin kylmä, että ei kovin paljon innosta lähteä ovesta ulos vaikka siellä mielettömän kaunista tällä hetkellä onkin. Ikkunankin läpi voi onneksi ihmetellä pihamme eläintarhaa, tänään bongattu esimerkiksi pikkutikka (tämä vesseli on ollut vakituinen vieras meillä koko talven), ruokintapaikalla tsiljoonia talitinttejä, pupuja ja peuroja. Minua jaksaa hämmästyttää peurojen joka öinen vaellus pihamme poikki. Ne lähtevät liikenteeseen viereisestä metsästä aina pimeän aikaan, vaikka näkee niitä tosin päivälläkin. Purtsalla lenkkeillessä sydäri on taattu, kun havaitsee metsässä sivusilmällä ison otuksen liikettä.

Tuohon edellisen postauksen rullattuun ysäripipoon liittyen, oli pakko ottaa havainnollistava valokuva. Kas tässä on rullapipo ja samalla myös toinen hauska muisto lapsuudesta, paikallinen mainospipo. Nämä kaksi ovat ehtaa kasaria/ysäriä, ja ne on pelastettu isäni UFF-kuormasta ennen keräyspisteellä käyntiä.

Hauskaa loppiaista!

Kommentit (12)

Venla
1/12 | 

Joulu loppuu vasta nuutinpäivänä. Wikipedia: "Vaikka loppiainen suomen kielessä viittaa nimelläänkin jouluajan loppumiseen, suomalaisessa kansanperinteessä joulunajan on kuitenkin yleisesti katsottu jatkuvan sen jälkeenkin Nuutin päivään (13.1.) saakka." Tämä toimii itsellenikin mukavana muistutuksena, että saan hyvän syyn pitää tunnelmalliset jouluvalot paikallaan vielä viikon. :) Kuusta meillä ei ole, joten neulasista ei ole haittaa.

Karoliina-Aallottaren uni

Nuutinpäivä on siirtynyt nykyiselle paikalleen vuonna 1708 jota aiemmin siis kansanperinteen mukaan joulunaika on päättynyt silloiseen Nuutinpäivään, 7.1. (Wikipedia: Nuuttipukki)

Karoliina- Aallottaren Uni

Joulu voi olla vaikka koko vuoden jos sellaista viettää. Tai loppua just siihen kun neulaset ja kaatuilevat olkipukit alkaa riepomaan :D Mutta tosiaan, menneisyydessä Nuutinpäivä ja loppiainen olivat det samma.

isabel
4/12 | 

Hei Nelliina,

en tiedä kenen muun puoleen kääntyä, ja hatuista tulee mieleeni ensimmäisenä sinä ja leijonankeltainen hattusi. vihdoin uskalsin ostaa leveälierisen hatun itselleni, mutta jopa ilman kunnollista tuulenpuuskaa hattu yritti lennähtää pakoon. onko hattujen päässäpysymiseen jotain kikkaa vai onko hattuni vain liian iso? kiitos jo etukäteen !

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Sama ongelma on minullakin, ja osittain juuri siksi että ostan hattuni mielummin liian suurina ettei tukka mene alla ihan lyttyyn mutta siinä samalla myös saa tuulisella kelillä unohtaa hatun. Jos oikein puhaltaa ja haluaa silti hattutyyliä, kannattaa hankkia sellainen pienempi vintagehattu joka kiinnitetään pinneillä hiuksiin :) mutta kyllä tänne niitä tuulettomiakin päiviä onneksi mahtuu, käytännössä pidin syksyllä noin 5 päivää viikosta työmatkalla hattua ilman mitään ongelmia.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Annie Mink
5/12 | 

Toi liilan värinen pipa on just ihana! Mä ottaisin sen kyllä ihan arkikäyttöön mielelläni :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011