Vanhojen talojen hauskoja extroja (asumisen lisäksi) ovat kaikki ne vanhat tavarat mitä saattaa löytyä rakenteiden uumenista. Meiltä on toistaiseksi löytynyt vain muistoja vanhoista tapettikerroksista keittiön pintarempan yhteydessä ja rossipohjan tyhjennyksessä sekalaista 50-luvun tauta- ja lasiromua. Eteisen listan välistä löytyi kuitenkin vanha junalippu:Viiala - Tampere meno - paluu, 125mk. Kyseessä voi olla tietysti bussilippukin. Minun lapsuudessani 80-luvulla menopaluu Tampereelle maksoi vain muutaman markan, eli miltä ajalta mahtaa olla nyt kalliilta kuulostava 125mk? Rahan arvo on muuttunut vuosien varrella tottakai. En tiedä onko tuo oikean yläkulman leimaus vuosiluku -51, mutta jos on niin tässä on yli 60-vuotias junalippu käsissä.

Soisin löytyvän vastaavia merkkejä menneistä vuosista lisää, nämä ovat mahtavia.

Kommentit (7)

maiju
1/7 | 

1963 rahauudistuksessa muutettiin rahan arvoa niin että 100 tuli 1. Ihme jos et ole aiemmin kummastellut 'suuria' hintoja noilta ajoilta.

Terhi
2/7 | 

Eipä ole minunkaan tullut 'ihmeteltyä' ja olen syntynyt vuonna 71. Tietysti terve järki kertoo, että rahan arvo oli luultavasti eri tuohon aikaan, mutta miksi se piti vastata noin negatiivissävytteisesti? Asiallinen vastaus olisi riittänyt ja jättänyt tällekkin 'tyhmälle' vain ahaa- elämyksen.

3/7 | 

Onpa ihana löytö! Meidän talosta ei kauheasti ole löytynyt, koska edelliset aloitivat rempan ja tekivät suurimmat löydöt. 60-luvun sanomalehtiä on vintillä villojen alla ja sinne ne jätettiin, jotta säilyvät jatkossakin hyvänä. Ulkorakennuksessa on joitain maataloustyökaluja, yksi hieno kuokkakin.

Helkku
4/7 | 

Ihana löytö! Meidän talossa tehtiin putkiremonttia pari vuotta sitten ja eristeenä oli käytetty vanhaa sanomalehteä vuodelta 1937. Otettiin pari niistä itselle talteen ja laitettiin tilalle uusia sanomalehtiä, jotta seuraavalla remppaajalla riittää tutkittavaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010