Nyt menee aiheen vierestä mutta menköön, josko teistä jollain olisi jakaa omia kokemuksia.

Minulla on roikkunut hyllyssä jo ties miten kauan Puhdistamon MSM+C jauhepurkki, olen saanut sen joskus jonkun goodie bagin mukana eli saatu blogin kautta. Olen tosi huono käyttämään mitään luontaistuotteita tai lisävitamiineja, koska en yksinkertaisesti muista ottaa niitä säännöllisesti ja luotan syöväni niin monipuolisesti että ei ole tarvettakaan. Tässä jauheessa alkoi kuitenkin parasta ennen -päivämäärä lähestyä, joten nappasin sen käteeni ja lukaisin esitelytekstin. MSM oli minulle siis täysin tuntematon käsite tätä ennen. Lyhyesti kerrottuna MSM on rikkiyhdiste, joka on tärkeä sidekudosten, nivelten, kynsien ja hiusten kasvun rakennusaine. Kuulosti juuri siltä samalta litanialta mitä kaikissa luontaistuotepurkeissa luvataan.

Mutta ajattelin että ei se ota jollei se annakaan, joten ääntä kohti sitten vaan. Annostus oli ohjeen mukaan 1/4 teelusikallinen päivässä veteen sekoitettuna, ja siitä voi nostaa pikku hiljaa noin ruokalusikalliseen. Varovasti aloittaen ei pitäisi kai tulla ihmeempiä haittavakutuksia, kun kroppaa totutetaan aineeseen pikkuhiljaa. Mahdollisina alkuoireina oli mainittu mm. huono olo, vatsa sekaisin, ihottumaa ja näppyjä.

Minulle iski kummallinen kuvottava olo useammaksi päiväksi, ihan kuin olisi ollut krapula 24/7! Enkä aluksi edes tajunnut että se johtui, luulin että olen saamassa flunssan. Lisäksi kasvoihini puhkesi kolme finniä, mikä on ennenkuulumatonta tällaiselle kuivaihoiselle. Jotain iloa tästä kuivasta naamastakin, ei finnejä. Tässä vaiheessa aloin jo miettiä että taidan nakata jauheen roskiin, mutta silloin suoritin myös pientä googlausta MSM:stä.


Kun laitoin MSM:n googleen, löysin aika monta positiivista kirjoitusta aiheesta. Aine on auttanut kipuihin, särkyihin, reumaan, allergioihin, astmaan, parantanut ihon kuntoa, vahvistanut kynsiä ja hiuksia. Se mikä erityisesti herätti huomioni oli tuo nivelkipujen lieventyminen eli reuman hoito. Minun kurjat polveni ovat tavallaan reumapolvet, vaikka diagnoosi onkin kondromalasia. Molemmat sairaudet aiheuttavat jäytävää kipua polviin, kroonisen tulehduksen (plicat olivat minulla tulehtuneet, mutta ne poistettiin leikkauksessa) ja ruston tuhoutumista. Voisiko MSM siis auttaa myös kondromalasian aiheuttamaan polvisärkyyn? Olen aloittanut vähän rankemman treenauksen roller derbyn vuoksi, joten tuskaa riittää tällä hetkellä.

Se taas mikä lisää skeptisyyttäni oli ajoittain ihan överiksi menneet kehut MSM:n käytöstä, kuinka sitä käyttämällä parantaa suunnilleen syövän ja lunastaa itselleen kuolemattomuuden. Överiksi menevä kehupuhe saa minut epäilevälle kannalle samantien.

Eli tämä homma alkoi siitä että lukaisin nopeasti purkin kyljestä että jee, vahvemmat kynnet ja hiukset, etenkin nyt kun tukkani kasvaa tuppoina takaisin kauheaa vauhtia (imetyksen jäljiltä) niin eipä pieni lisäapukaan varmasti haittaisi. Sitten alkoi kuvottava olo ja sain pari näppyä, mutta löysin paljon kirjoituksia nivelkipujen katoamisesta joten päätin vielä jatkaa. Huono olo meni pois, näpyt katosivat ja nyt odottelen josko voisin kohta istua risti-istunnassa ilman hetken päästä ilmaantuvaa polvikipua.

Olen tässä ihan kahden vaiheilla että kannattaako jatkaa vai onko tämä ihan hevonkukkua. Tosin mielestäni tämä litku on aika hyvää, ja ihmettelen miten niin moni on maininnut sen maistuvat niin pahalle ettei pysty juomaan ollenkaan.

Löytyykö täältä luontaistuoteintoilijoita, onko MSM tuttu? Mitä mieltä?

Kommentit (26)

Heinis
1/26 | 

Heeeii! Tulin pitkästä aikaa blogisi ja tämän postauksen kohdalla tuli olo, että on pakko kertoa kokemuksia. Minä olen siis myös kondromalasiavaivainen ja toinen polveni leikattiin joulukuussa. Positiivisten kokemusten (kavereilta kuultujen) myötä aloin itsekin käyttää MSM-rikkiä ja minulla ei ainakaan ole mitään positiivista sanottavaa!! Hiuksiani tosi moni on kehunut, että on tuuhentunut ja olen huomannut sen itsekin eivätkä itse asiassa polvetkaan ole enää ihan niin arat. Joten ihan pelkkää plussaa täältä! Annokseni on vajaa teelusikallinen veteen sekoitettuna iltaisin. -> ei huonoa oloa.

Heinis
2/26 | 

Niin ja myös Blond Rivetsin kirjoittaja (nyt ei muistu nimi yhtäkkiä päähän xD) kertoo käyttävänsä MSM-rikkiä! (Kun monet ovat kommenttiboksissa kyselleet tuuheiden hiusten perään :-)).

Ada
3/26 | 

Kyllä toimii! Mulla on sukuvikana helposti rasittuvat polvet, etenkin oikea polvi. Oon ottanu päivittäin MSM:mää parin kuukauden ajan ja ei kyllä enää mihinkään satu. Suosittelen oikein lämpimästi! :)

mari
4/26 | 

Tää nyt ei liity lisäravinteisiin tai kipuihin, joihin tietenkin toivon sinulle kovasti apuja. Mutta imetyksestä sen verran, että se ei ole syy sille, että tukka tippuu päästä. Hiukset lähtevät ihan yhtälailla niiltäkin, jotka eivät ole imettäneet pisaraakaan, ja jotka ottavat jopa maidontulon estävää lääkitystä. Hiustenlähtö liittyy raskaanaolemiseen ja synnyttämiseen, niiden aiheuttamiin hormonimuutoksiin.

Minora
5/26 | 

Minulla(kin) on kodromalasia ja jo vuosien ajan glukosamiini+msm on ollut polvieni ylin ystävä. Viime vuosina olen alkanut käyttää myös msm-jauhetta. Minulla se on yllättäen auttanut muun ohella myös stressin tuomiin keskittymisvaikeuksiin - varmaan se siis on jelpannut elimistöä tasapainoon.

Jännän jutun kertoi luontaistuotekaupan täti: msm poistaa kropasta molybdeeniä, joten sitä pitäis välillä nappailla vastapainoksi. Mene ja tiedä, mutta varalta otan sitte kelatoitua molybdeeniä purkista.

Liisa
Liittynyt31.10.2015
6/26 | 

Kannattaa varmasti jatkaa vielä kokeilua
Olen käyttänyt msm melkein säännöllisesti yli kymmenen vuoden ajan. Sairastan mm. Selkärankareumaa, pehmytkudosreumaa, ja perinnöllisen sairauden takia osteoporoosia ja laajoja nivelrikkoja
MSm on ollut kyllä tosi isoksi avuksi erityisesti nivelrikon aiheuttamien kipujen suhteen. Välillä lopetin käytön, kun koin etten hyötynyt siitä enää. -tauon jälkeen jatkoin, ja totesin sen itselleni tarpeelliseksi

Lisäksi käytän glukosaminia nivelrikkoihin, ubiqinonia migreeniin, deetä osteoporoosin takia

Monet aiheuttaa alkuun rajujakin oireita, mutta pidempään käytettynä huomaa onko itselleen hyötyä :-)

rosa
7/26 | 

Kokemusta ei ole ihmisestä mutta hevosilla tuota käytetään juuri nivelvaivoihin ja toimii oikeasti selkeästi.
Kuurin alussa voi esiintyä huonoa oloa joo, kuuluu asiaan, mutta menee ohi.

Sini
8/26 | 

Vannon kyllä MSM:n nimeen. Olen viimeisen puolen vuoden aikana käyttänyt varmaan lähemmäs 1,5kg MSM:ää :D Teen astangajoogaharjoituksen 3-5 kertaa viikossa ja MSM auttaa palautumaan (auttanee siis palautumaan muutenkin urheilusta) ja on auttanut polvissani, jotka ovat kipeytyneet. Olen aika varma, että polveni olisivat olleet kipeämmätkin, jos en olisi syönyt samaan aikaan MSM:ää, kun polveni kipeytyivät melko pahasti. MSM on myös selvästi auttanut hiuksiini, jotka ovat jonkin verran paksummat, kuin aiemmin, ja uutta hiusta pukkaa. Kynnetkin ovat taitaneet vahvistua. Suosittelen varmistamaan aina, että ostaa laadukasta MSM:ää, koska markkinoilla on myös teollisia MSM tuotteita, mutta sanoisin, että tuo Puhdistamon on kyllä priimatuote ;) Suosittelen puristamaan puolikkaan sitruunan mehut veden ja MSM:n joukkoon! Otan tän kombon aina ensimmäisenä aamulla. Ja minä otan kyllä jatkuvasti 1rkl - 1,5rkl MSM:ää ja kyllä sitä voi 2-3rkl ottaa, jos vain sietää makua ja maha kestää! Jos maha ei kestä, on aika pienentää annosta ;) Mutta ehkä ei ihan alussa kannata 3rkl ottaa, itse en ainakaan pysty 3rkl ottamaan, on sen verran hevi maku. :)

..
9/26 | 

ei se syöpää paranna, mutta mulla auttoi juuri kynsien ja hiusten kasvuun sekä nivelkipuihin. jos jauhe aiheuttaa sivuoireita, kokeile kapselina, esim. iherb nettikaupasta saa ihan naurettavan halvalla noita. myös sinkki, biotiini ovat hyviä ja oon ite syöny msm, sinkki, biotiini komboa. toimii, kunhan jaksaa syödä joka päivä eikä unohtele. itse olen jakanut kapselit dosettiin, joka on yöpöydällä, niin otan aina aamulla herätessä ne etten unohda.

anne
10/26 | 

Mulla on nyt toinen paketti menossa ja kokemukset varovaisen positiiviset. Alkuoireina mulla oli kammottava päänsärky, just sellainen kuin pahassa krapulassa, mutta se meni ohi reilussa viikossa. Sen jälkeen olen havainnut venyttelyn liikunnan jälkeen muuttuneen huomattavasti helpommaksi ja ainakin ripset ja kynnet ovat selvästi vahvistuneet. Hiusten kasvusta en uskalla sanoa vielä mitään, mullakin menossa runsaan kadon jälkeinen epätoivokausi. Mutta siis, varovainen suosittelu täältä.

11/26 | 

Käytin msm-valmistetta muutaman kuukauden mutta täytyy sanoa etten tullut niveloireiltani tai iholtani hullua hurskaammaksi. Uskon kuitenkin, että se voi olla jollekin myös avuksi. Olen vähän luontaishippeilyyn taipuvainen ja uskon kyllä moniin tällaisiin..mutta hitto vie tuo ei auttanut. Tosin vihersimpukka tuntui vievän leposärkyä!!

Hansu
13/26 | 

Itse olin aluksi myös hiukan skeptinen tämän suhteen, mutta niin vain olen 1,5 vuotta käyttänyt cocovin vastaavaa jauhetta, veteen lisään myös sitruunaa, jotta saan c-vitamiinia ja näin ollen msm:n pitäisi imeytyä paremmin. Nivelissä ja lihaksissa olen tämän aineen vaikutuksen huomannut. Käyn aika paljon salille ja ennen tämän aineen käyttöä oli nivelkipuja. Hiuksista en ole huomannut, kun on pitkä ja paksu tukka muutenkin, kynnet on puolestaan niin nysät ettei nihin auta mikään supertuote!

14/26 | 

Minulla ei ilmennyt mitään oireita alussa, kun aloin käyttämään MSM-jauhetta. Tai en ainakaan reagoinut niihin, joten mahdollisesti sitten ollut lieviä sivuoireita.
Itselläni huomasin selvänsti hiusten ja kynsien kasvun kiihtyvän ja vahvistuvan!
Olen lukenut, ettei MSMS-jauhetta saisi kovin pitkään käyttää aktiivisesti, vaan pikemminkin silloin tällöin viikon-kaksi kuureina.
Minulla on keittiön pöydällä täysi vesilasillinen huoneenlämpöistä vettä, MSM-jauhepussi ja lusikka valmiina joka aamu kun raahustan unisena keittiöön. Lisään vielä joukkoon tuorepuristettua sitruunaa, niin ei maistu niin pahalle. Aloitan aamuni aina heti sillä, tai juon seoksen juuri ennen ulos astumista ovesta.

Maria
16/26 | 

Itse aloitin reilu puoli vuotta sitten MSM:n käytön ja suosittelen. Sitä hehkutettuani sain myös loppuperheen ja pappani siitä innostumaan. Joka aamu juon ison lasin MSM:llä ja sitruunalla terästettyä vettä, ja kynnet ja hiukset kasvaa huimaa vauhtia. Myös vähemmän pinallisia syitä löytyy, nimittäin isältäni katois täysin allergiat, mikä oli mukava yllätys hänen niistä monta vuotta kärsittyään. Suosittelen!

Sande
17/26 | 

Mäkään en D-vitamiinia kummempia luontaistuotteita juurikaan käytä, mutta jonkun blogin myötä juurikin tuon Puhdistamon MSM-paketin hain ja naama irvistellen sen joka päivä alas sain jotenkin. Siis eikö kenestäkään muusta tuo ole aivan kamalan pahaa?! Kunnes siis kyllästyis tuohon kamalaan makuun. Pitäisköhän taas yrittää...

maya
18/26 | 

Mun molemmat vanhemmat on syöneet sitä jo vuosia - nivelrikkoon. Ja kokevat, että siitä on apua. Mutta tosiaan kannattaa aloittaa ihan pienestä määrästä, neljäsosa teelusikallinen eka ja vähitellen ylöspäin ruokalusikalliseen.

19/26 | 

mulla on nivelrikko molemmissa polvissani ja aloitettuani msm:n ja glukosamiinia syömisen nelisen vuotta sitten, on kivut vähentyneet huimasti ja pystyn mm. juoksemaan. Itse epäilen parhaaksi avukseni glukosamiinia, mutta ei ole msm:stäkään pahaa sanottavaa. Paitsi maku. :)

jane
20/26 | 

Itse olen just tuon MSM+C käytön aikana huomannut ihokarvojen kasvun; kainaloita ja sääriä saa olla viikottain sheivaamassa, kun ennen riitti parin viikon välein tai harvemmin! Eli kaippa ne hiuksetkin kasvaa samalla mut ei vain huomaa :D Muita vaikutuksia en kyllä ole huomannut.

21/26 | 

Minäkin olen käyttänyt MSM-jauhetta jo varmaan pari vuotta. Välillä olen kyllä pitänyt taukoja, ja silloin olen huomannut, että kynnet menevät selvästi huonompaan kuntoon. Minullakin on polvivaivoja, joten syön jauhetta vähän niin kuin "just in case". Äidilläni tosin jauheen käyttö lisäsi nivelkipuja, eli kannattaa tosiaan kuulostella, miten jauhe itsellä vaikuttaa.

Itse tilaan MSM-jauheeni HorseProlta - tulee todella halvaksi, kun 2 kg:n pöntön jakaa kavereiden kesken! (http://www.horsepro.fi/fi/shop/show_pr/4170/luontaistuote-msm_myymalatuote) Samaa kamaa se kuitenkin on kuin ihmisillekin, vaikka tuohon ei tosin ole lisätty C-vitamiinia. Sekoitan jauheen noin 1/2 desiin appelsiinimehua aamiaisen yhteydessä, sillä lailla saan sen alas ja tulee vähän sitä C-vitamiiniakin samalla (tosin otan myös erikseen C-vitamiinipillerin).

Tiina
22/26 | 

Tuossa Puhdistamon MSM+C:ssä on se molybdeeni ja C-vitamiini jo valmiina, eli ei tarvitse huolehtia niistä erikseen. Siinä on myös kuivattua limettimehua makua parantamaan, eli on todellakin ihan eri makuista kuin pelkät MSM-jauheet.

reetamar
23/26 | 

Mielestäni tuossa Puhdistamon MSM+C -jauheessa on maku kohdillaan, muita kannattaa varoa ;)

Mielestäni auttaa! Salilla kyykätessä ei polvet rutise niin paljoa, ja palautuminen on nopeampaa. Ei yltiökehuja, mutta varovainen "kyllä" jatkokäytölle täältä :)

Halina
24/26 | 

Itselläni on lastenreuma(nivelreuma) ja olen vaihtanut sairauteni takia ruokavaliota sekä syön lisäravinteita :) ruuassa vältän tulehdusta lisääviä ruoka-aineita kuten hiivaa, sokeria, (lehmän) maitotuotteita, punaista lihaa ja vehnää. Yritän syödä sen sijaan kala, kasvis, marja painotteisesti.

Lisäravinteista en ole kokeillut msm valmistetta, mutta sen sijaan syön vähän kaikkea muuta :D olen siis käynyt lääkärillä tekemässä vitamiini- ja hivenaine testit. Tärkeitä nivelten kannalta on mm. Kalanmaksaöljy, hamppuöljy ja kurkuma. Sen lisäksi syön c-, d-, yms vitamiineja:)

Itselläni on ollut huikeasti apua sekä ruuasta, että lisäravinteista. Varsinkin omega3 on tosi tärkeitä!

Reumaatikkona voin kertoa vinkiksi, että itsellä on toiminut urheilussa kylmägeeli(lätkäisen polviin jo treenin aikana sekä sen jälkeen). Myös kylmäpussit on hyviä:) jotkut käyttävät urheilussa myös tukia tms. Jos kokeehyötyvänsä. Teillä varmaan polvisuojat kuuluu jo ihan lajin puolesta?:)

Helenn
25/26 | 

Voin suositella! Olen nyt itse käyttänyt samaa ainetta jo pari vuotta, eikä elämä huonojen ja kivuliaiden nivelieni kanssa enää onnistuisi ilman tätä. Myös äitini jolla on paha nivelrikko on huomannut apua kipuihin tästä.

Alkuun toki erilaiset sivuoireet ovat ihan tavallisia, joten kannattaa ehkä hetkeksi pienentämään vielä annosta, mutta suosittelen jatkamaan sitkeästi. Nivelten ja lihasten lisäksi kynsiini olen huomannut olevan tästä huomattavaa hyötyä :)

jari
26/26 | 

alkaa keinot olemaan vähissä, nyt molemmissa käsissä kyynärpäässä tendiitti ja ja vasemmassa pakarrassa jotain sama, pahee kuin liikkuu hoidoksi annettu liikkuminen jonka jälkeen tilanne menee tuskalliseksi että mitetin elään tarkoitusta ja pituutta että jos pitää olla tälläisten kipujen kansas satavuotiaaksi niin centtiäkään en anna rahaa sellaiseen tutkimukseen joka pidentäisi elämää tuskien kanssa. hei mitä on msm haluan apua tähän kipuun elämään kun kipu rajoittaa elåämä täydellisesti että joutunut jo luovuttamaan asekaapin avaimen muualle, koska joskus menee hermot tämän kivun kanssa, etenkin kun yöunet vielä huonot. tsemppaus vastauksia japekojape@hotmail.com

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012