Turha luulla, että Anne Swärdin kirja Viimeiseen hengenvetoon on mikään lässynlää rakkausromaani. Se on kirja, jonka luin parissa tunnissa raivoisasti keskittyen ja viimeisen sivun käännettyäni heitin sen käsistäni ja kiroilin. Kirja jota samaan aikaan vihasin ja rakastin. Kaikki se epäilyttävä lapsenomainen viattomuus, voiko siihen luottaa. Miksi aikuisen mieli kääntää kaiken aina kieroon. Mutta jos kirja alkaa 7-vuotiaan tytön ja 13-vuotiaan pojan hengästyttävän tiiviillä ystävyydellä, mitä voi odottaa.


f6

f6


f8

f8

Luonnonlapsi Lo ja unkarilaissyntyinen Lukas ovat yksikkö, jota maailma yrittää parhaansa mukaan erottaa. Heillä on oma salainen maailmansa ja helmenkalastajan mökki. Swärd ei anna lukijalle armoa, eikä valmiiksi pureskeltuja hahmoja. On jokaisen oma tehtävä miettiä miltä rakkaus ja ystävyys näyttää. Kirjaa ei voi mitenkään järkevästi kuvailla, mutta mitään vastaavaa en ole aikaisemmin lukenut. Ja olen lukenut paljon.


f7

f7

Minulla on joku juttu ruotsalaisiin kirjailijoihin. Yleensä kallistun ruotsalaisten dekkareiden puolelle, mutta välillä lähden harhapoluille. Swärdin harhapolulle toisaalta kannatti lähteä, mutta toisaalta olen vieläkin ihan raivoissani. Tunnemyrsky kirjan jäljiltä takaa sen, että en ihan äkkiä sitä unohda.

***

Yksi lukijatoive oli niitä kysellessäni, että kertoisin lukemistani kirjoista. Aloitetaan näin.

Kommentit (15)

puu
1/15 | 

Hyviä lukuvinkkejä ja varsinkin niitä dekkareita, ottaa kesän korvalla vastaan äitiyslomalainen =)

taina
2/15 | 

Luin myös tuon krjan viime viikolla ja tulin siitä surulliseksi.En ollut koko ajan varma,että tulkitsin tekstiä oikein,koska kirjailija tosiaan antoi lukijalle pureksittavaa.

Ihan hyvä ktja,en ainakaan tuntenyt halua jättää sitä kesken.

Maj
3/15 | 

Sen verran mitä olen tuosta kirjasta lueskellut, suosittelen toista vähän erilaista rakkausromaania. Norjalaisen kirjailijan Herbjørg Wassmon "Seitsemäs kohtaaminen". Oli mulle just sellainen pakkopäästälukemaanhetinyt-kirja, silloin kun ei ollut kirjan ääressä (koska kirja oli poikaystävän luona väliaikalukemisena kun poika pelasi pelejään).

Mullakin on joku juttu ruotsalaisiin (ja norjalaisiin) kirjailijoihin. Oli huippua huomata että jes, jaan sittenkin jonkun siistin tyypin kanssa syntymäpäivän (meillä on kavereiden kanssa vitsi aiheesta), kun löysin tuon Herbjorg Wassmon kirjat ja googletin vähän tietoa naisesta :)

Nemo
5/15 | 

Jos et ole vielä lukenut Monika Fagerholmia, lue ihmeessa vaikkapa Amerikkalainen tyttö tai Diiva. Fagerholmilla on niin omaleimainen ja koukuttava tapa kirjoittaa, ettei hänen teoksiaan voi lukea muuten kuin ahmimalla. Nyt harmittaa tosissaan, ettei allekirjoittaneen ruotsi ole niin sujuvaa, että kyseisiä opuksia voisi lukea alkukielellä.

Reetta
6/15 | 

Muistelin lukeneeni, että kaappeihin on kertynyt tarpeettomia vaatteita. Luin juuri Pirkanmaan Sanomista, että nyt on Tampereella oiva tilaisuus pitää kirpputoria: PS iltatori Laukontorilla kesä-ja heinäkuussa aina torstai-iltaisin klo 18.30-20.30. Luvassa mukavan muun ohjelman lisäksi myös peräkonttikirppis. Ja jos ilmat jatkuu tällaisina niin väkeä luulis olevan liikkeellä :)

"Kirppiksen myyntipaikkojen tiedustelut ja varaukset: ps.iltatori@hotmail.fi

Myyntipaikkoja rajoitetusti ja paikat täytetään varausjärjestyksessä.

Myyntipaikkojen hinnat: Autopaikka 10 e tai myyntipöytä 6e."

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
8/15 | 

Puu: laitan ehdottomasti, ajattelin kerätä hyllystäni lempparikirjani samaan postaukseen :)

taina: minä taas lähes raivoisaksi... tuota kirjaa pystyy kyllä todella tulkitsemaan lukija itse ihan omiin suuntiin :)

Maj: olen lukenut Wassmon Dinan Kirjan, se ainakin on ihan loistava, eli en epäile yhtään etteikö muutkin kirjailijan kirjat olisi :) pitää laittaa mieleen tuo suosituksesi.

onerva: paloi niin hihat sen lopetuksen kanssa että heitin kirjan käsistäni ja puhisin hetken järkyttyneenä!

Nemo: en ole lukenut, kiitos suosituksesta :)

Reetta: katos vaan, pitääpä mennä poikkeamaan ensin asiakkaana :)

Mari: ollos hyvä :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

taina
9/15 | 

Ehkä vähän raivoisaksi,hämmentyneeksi ja surulliseksi.Niin ja kieroutuneeksikin.Halusinko niille kahdelle jonkun suuren "suhteen" vai en ja millaisen muka ja milloin muka?? Huh huh!!

Hansu
10/15 | 

Luin vasta samaisen kirjan. Hämmästyin todella tätä lukiessani, sillä en minäkään ollut mitään vastaavaa lukenut! Jotenkin välillä niin kaunista ja raastavaa, välillä taas jotain...jota on vaikea sanoin kuvailla. Ei ollut ennalta arvatta loppu eikä helpot henkilöhahmot. Hyvä kirja!

mm
11/15 | 

Ois tosi kiva, jos näitä kirjaesittely tms tulis jatkossa enemmänkin. :)

Nyt kesälomalla mullakin ois kerrankin aikaa lueskella kirjoja. Mulla on pitkä lista ylhäällä sellasia kirjoja, jotka oon aikonut lukea, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Pitäisikin tällä viikolla suunnata kirjastoon. :)

Anna-Kaari Hakkarainen
13/15 | 

Samaa mieltä, kirja oli tajuttoman hieno. Ja jätti jotenkin pysyvän jäljen. Luin sen heti kun tuli, eli muutamia kuukausia sitten ja huomaan edelleen palaavani mielessäni siihen tuon tuosta.

auringonkukka
15/15 | 

Harmi, ettei tuota Swärdin kirjaa saa kuin ruotsinkielisenä Tampereen kaupunginkirjastosta... :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012