Olette kyselleet kesän kirjakattaustani, joten ajattelin laittaa listaan viime aikojen romskut. Olen lähes kaikkiruokainen kirjojeni suhteen, tartun ennakkoluulottomasti melkein mihin tahansa opukseen. Suosikkigenreni on kuitenkin dekkarit, kuten joku saattaa ehkä muistaakin. Pidän erityisesti arkisista dekkareista, joiden tapahtumat voisivat olla ihan oikeasti mahdollisia, eli en kaipaa kirjoihini mitään överiactionia tai liian sliipattua päähenkilöä. Ehkä juuri tästä syystä Henning Mankell on yksi lempikirjailijoitani, hänen kirjoissaan päähenkilö on aina jotenkin todellisen oloinen, ja tapahtumat samaan aikaan sekä karmaisevia että mielenkiintoisia. Mankellin jälkeen olo on aina sellainen, että ketähän meidän naapurissa oikeasti mahtaa asua... hymyilevä mummeli, vai sarjamurhaaja :D

Mutta tässä listausta, napsikaa siitä luettavaksi mielenkiintoisimmat.

Johanne Hildebrandt - Valhallan tarinoita. Kirjasarjaan kuuluu kolme romaania, Freija, Idun ja Saaga. Olen lukenut nämä kirjat ennenkin, nyt luin uudestaan. On kirjoja jotka lukee vain kerran ja sen jälkeen onnellisesti unohtaa, ja sitten on ne kirjat, jotka on pakko lukea uudelleen. Monta kertaa.  Muinaisskandinaavinen mytologia noitineen kaikkineen on yksinkertaisesti täydellistä pakoa arjesta, sanomattakin selvää että Valhalla kuuluu jälkimmäiseen luokkaan. Tämän kirjasarjan suositteli minulle aikoinaan joku teistä lukijoista, kiitos siitä.
 

Dekkareiden lisäksi rakastan elämänkertoja. Augusten Burroughs on yksi nerokkaimpia kirjoittajia mitä olen koskaan lukenut, hänet lievästi sanottuna erikoinen elämänsä värittyy kirjoihin mustalla huumorilla, ja mies on mielestäni vaatimattomasti kaikkien elämänkertakirjoittajien kruunaamaton kruunu. Nyt luin kolmannen kirjan, Maagista ajattelua, eikä kirjoittajan tyyli ole väljähtänyt pätkääkään. (Aikaisemmat teokset: Juoksee saksien kanssa ja Kuivilla).

Elizabeth Gilbert - Eat, Pray, Love. Kaikkien paljon hehkuttama tarina itsensä löytämisestä ja oravanpyörästä pois hyppäämisestä ei jostain syystä kolahtanut minuun. Kirja oli toki viihdyttävä, mutta siitä jäi fiilis, kuin olisi juonut haaleaa vadelmamehua. Jostain syystä kirjan päähenkilö Elizabeth ei saanut minun sympatioitani puolelleen, vaan pidin tyyppiä jopa hieman aikaansaamattomana. Siis siitä huolimatta, että nainen nykäisi itsensä irti uraputkesta ja lähti yksin maailmalle. Ihan ok lukupaketti lentokoneeseen.

Immodesty Blaize - kaksi kirjaa, Ambition ja Tease. Burleskitähtösen kirjoittamat romskut kertovat tietysti showmaailmasta, kurveista, romansseista ja juonittelusta. Nämä kirjat ovat täydellistä rantatuolilukemista silloin, kun kaipaa vähän glamouria ja timantteja arjen keskelle. Anna tiskivuoren olla, ja sukella mielummin Las Vegasin showmaailmaan, tiskata ehtii huomennakin.

Henning Mankell - Likainen enkeli. Herra Mankell kertoo kirjassaan löyhästi todelliseen henkilöön perustuvan tarinan Hanna Lundmarkista, 1900-luvun alun ruotsalaisnaisesta, joka toimi bordellin madamena Mosambikissa. Vaikka olenkin sitä mieltä, että Mankell on parhaimmillaan dekkaristina, Likainen enkeli oli kokemus. Ihmiskauppa, alkuperäisväestön sorto ja pelko ovat vahvasti edustettuina, kirja antaa totta vie pureskeltavaa pitkäksi aikaa.

Henning Mankell - Askeleen jäljessä. Tämä Wallander on yksi hiuksia nostattavimmista dekkareista, mitä olen ikinä lukenut. Siinä on kaikki pelottavasti vinossa, noin niinkuin ihmiselämän kannalta. Psykopaattisen murhaajan visiot ovat niin puistattavia, mutta kuitenkin periaatteessa täysin mahdollisia, että kirja pitää otteessaan hypnoottisesti alusta loppuun. Luojan kiitos en lukenut tätä kirjaa keskellä pimeintä syksyä. En varmasti olisi uskaltanut liikkua ulkona. Jos poliisi Kurt Wallander ei muuten kiinnosta, lue edes tämä kirja.

Sophie Kinsella - I`ve got your number. Perus Kinsellaa, eli viihdyttävää ja helppoa luettavaa. Tyttöromaanien kuningatar ei petä tälläkään romskullaan, romanssia, huumoria ja kepeyttä on vaikea vastustaa.

Jane Green - Kirjaflirttiä. Lentokoneluettavaa, eli jatkaa tyttöromaanien sarjaa. Kirjassa pureudutaan päähenkilö Cathyn ystäväpiiriin, potentiaaliseen romanssiin ja kirjakaupan perustamiseen. Perusviihdettä, mutta ei juuri tarjoa mitään uutta.

Jennifer Weiner - Tietyt tytöt. Luin Weinerin edellisen kirjan Hyvä sängyssä joskus aikapäiviä sitten, ja Tietyt tytöt on jatkoa XL-kokoisen Cannien tarinalle. Kirjaan on sotkettu tylsäksi keski-ikäiseksi muuttuneen Cannien teini-ikäinen tytär, joka saa selville että "äiti on kirjoittanut nolon seksikirjan joskus nuorena". Jos totta puhutaan, niin Hyvä sängyssä -kirja oli raikas ja hauska, Tietyt tytöt ei. Tietyt tytöt oli blaah. (Eikö ollut mahtava arvio :D oikeasti, tästä kirjasta ei jäänyt mitään muuta mieleen kuin blaah).

Tuomas Lius - Härkäjuoksu. No sitten välillä kotimaista. Liuksen dekkarisekoilu on uskomattoman hauska, meillä on selvästi herran kanssa yhtä huono huumorintaju. En ole pitkään aikaan hekotellut niin paljon kuin tämän kirjan kanssa. Takakannen perusteella luulin tarttuvani vakavamieliseen dekkariin, mutta sainkin tiukan toimintakirjan höystettynä 90-luvun Die Hard -sanailulla. Loistavaa, tätä lisää! Marko Pippurinen on ykkönen.

Rudolf Höss - Auschwitzin komendantti. Kaverilta lainattu muistelmakirja Auschwitzista on pysäyttävä. Hössin kylmänviileä kerronta juutalaisten joukkoteloitusleiriltä on niin hirveä, että sitä on vaikea uskoa todeksi. Sitä se kuitenkin on. En suosittele herkille.

John Irving - Ystäväni Owen Meany. Haluaisin rakastaa tätä kirjaa erikoisesta Owen Meanysta, mutta jostain syystä lukeminen on ollut tuskallisen hidasta. Kirja kertoo kahden nuoren pojan ystävyydestä, joista toinen kuvittelee olevansa Jumalan välikappale, ja toinen on täysin tavallinen. Joskin hänellä on erikoislaatuinen ystävä, joka aiheuttaa (vahingossa) hänen äitinsä kuoleman.  Irvingin kirja on omituinen, kiehtova ja samalla jollain tavalla rasittavaa luettavaa. Tätä on vaikea selittää, mutta vuorotellen rakastin ja vihasin kerrontatapaa. Lukeaa itse.

J.R. Ward - Lover Reborn. Black Dagger Brotherhood -vampyyrikirjasarjan uusin romsku. BDB-kirjat ovat parempaa aivot narikkaan viihdettä kuin chick lit, takaan sen. Toimintaa, vampyyreja, sydäntäraastavaa romanssia, kannesta puuttuu enää Fabio :D

J.R. Ward - Covet. The Fallen Angels -sarjan ensimmäinen teos, pitkälti sama meno kuin BDB-kirjoissa, mutta pääosassa enkelit ja 7 kuolemansyntiä. Joko tätä superhömppää rakastaa, tai sitten halveksuu sydämensä pohjasta.

Tällä hetkellä luen: Kathryn Stockett - Piiat. 1960-luvun Mississippi, jossa mustat ovat piikoja, valkoiset herroja. Rotuerottelu, yhteiskunta ja ilmassa oleva muutoksen tuntu. Mutta kuten sanottu, tämä vielä kesken.

---

Listasta puuttuu muutamia kirjoja, mutta en saa enää kiinni nimistä, koska olen jättänyt ne ulkomaanreissuilla hotellien kirjatoreille (luen paljon englanniksi). On ihanaa, että joissain hotelleissa vieraat voivat tehdä kirjavaihtareita, eli ottaa romskun hyllystä mukaansa ja jättää jo luetun kirjan seuraavalle lukijalle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (25)

Västis
2/25 | 

Askeleen jäljessä kiinnostaa ehdottomasti, minun on jo pitänyt pitkään lukea joku Wallander, kun lähipiiri on niistä niin kovin puhunut. Ehkäpä luen tämän! :>

En tiedä onko norjalainen dekkaristi Jo Nesbø tuttu, mutta suosittelen! Samastuttavus huippuluokkaa: päähenkilö syö yhdessä kirjassa Ristorante-pakastepizzaa..

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
5/25 | 

mä koin sen ekan kirjan aikana niin suuria ei-ole-todellista-myötähäpeän hetkiä, että meinasin jättää koko kirjan lukematta, se oli niin kauheaa soopaa suomeksi :D onneksi tajusin vaihtaa sitten kieltä, enkuksi se toimii paljon paremmin ja kansissa tosiaan on vampyyriFabiot hehhe x) nää on just niitä kirjoja, mitä ei voi myöntää lukevansa...

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

6/25 | 

Jee löytyi joku muukin Augusten Burrougsia rakastava. Yllättävän hyvin Juoksee saksien kanssa toimii leffanakin. Olin muuten täysin samaa mieltä tuostta Eat, love, pray kirjasta. Tuntui hukkaan menneltä aika jonka siihen käytti. Tällä hetkellä työn alla on Chevy Stevensin Kadonnut, suosittelen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Augusten on NERO! Miten voi kukaan kirjoittaa niin mahtavasti niin traagisesta elämästä... oho, kerrankin joku joka ei hehkuta EPL:ä maasta taivaisiin, ajattelin jo että ehkä pitää lukea se uudelleen, kun tunnun olevan ainoa joka ei saanut siitä juuri mitään irti. Aluksi se vaikutti ihan hyvältä, mutta sitten loppua kohti.. ei.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

aila
7/25 | 

Anna ihmeessä Owen Meanylle mahdollisuus, tarina on huikea matka kohti omalla tavallaan sydäntäsärkevää loppua.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

on vaikea selittää suhdettani Owen Meanyyn, se vaihteli kirjan aikana niin paljon... eikä niinkään se sisältö, vaan Irvingin tapa kertoa asioista oli välillä todella rasittavaa. Vähän sama juttu kun en pysty lukemaan Sofi Oksasen kirjoja ilman tuota rasittavuus -tunnetta. Ehkä vaan mun kemiat ei kohtaa näiden kirjoittajien kanssa, mutta toisaalta ymmärrän silti kirjojen vetovoiman.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Elisa
8/25 | 

Voi että, sait minut ehdottomasti kiinnostumaan tuosta Valhalla-sarjasta! Piiat on yksi omia lemppareitani, ja sen jälkeen kun sain sen viime jouluna lahjaksi se on pitänyt lukea kolme kertaa uusiksi :D

M
9/25 | 

Piiat lukeneena voin sanoa, että kannattaa lukea tunnelman takia ihan loppuun asti :) Itse luin englanniksi, niin en siitäkäännöksen tyylistä tiedä, mutta tosi ihanasti kirjoitettua tekstiä!

Iia
11/25 | 

Tuostahan löytyikin pari, jotka pääsevät 'must read books' -listalle :) Kiitos vinkeistä!

Hailie
12/25 | 

Oi, Ward! :D En ole lukenut kuin ensimmäisen kirjan, mutta nauroin itselleni teräksiset vatsalihakset - ja viihdytin luokan tyttöjä valikoiduilla kohtauksilla. Pitäisi yrittää kirjastossa kuikuilla jatko-osia, koska sen vähän mitä muistan on juuri tuo huomio, että on parempaa aivot narikkaan lukemista kuin chick litit. Ja no, eikös niissä kansissa aina välillä ole sellainen vampyyri-Fabio? ;)

13/25 | 

Heei, oletko lukenut Cecelia Ahernin Lahjan? Se kirja on vähän semmoinen tyttömäinen, mutta lopuksi ajatus tyhjentyy kuin olisit hakannut päätäsi seinään viimeisen luvun aikana. Pelkästään kirjan lopun takia kirja kannattaa lukea. ;) Koska kaikilla on aina liian vähän aikaa...

Vim
15/25 | 

Jee kirjapostaus! Et muuten todellakaan ole ainoa, joka ei välittänyt Eat, Pray, Lovesta. Kiitos tuosta Augusten Burroughs -vinkistä, laitan korvan taakse. :)

santtu
16/25 | 

Onko Janet Evanovichin "dekkarit" tuttuja? Lainausmerkit siksi, että kirjoissa on kyllä pääpaino ihan muualla... :) Kirjoja on jotain 18 (8 tullut suomeks tähän mennessä) ja ykkösosasta tuli leffakin tuossa alkuvuodesta. Stephanie Plumin seikkailut on about hauskinta mitä olen pitkään aikaan lukenut. Ykkösosa on Ensin rahat (One for the money) ja siitä jatkuu seikkailut (Kahta kovemmin, kolmas kovanokka, neljäs kerta toden sanoo jne.)

Iina

Meinasin itse kanssa suositella näitä. En yleensä lue dekkareita, mutta nämä ovat viihdyttävä poikkeus! Naureskelen niitä aina ääneen :D
Oletko santtu nähnyt elokuvaa -jos niin millainen se oli? Näin trailerin ja olin melko pettynyt näyttelijävalintoihin, oma mielikuvitus on huomattavasti parempi ;)

santtu

Leffa oli ihan ok - ainakin kun koko ajan tiesi päässä mitä oikeasti tapahtuu ja osasi ottaa ilon irti. Roolitukset olisi voinut olla paremmat, Katherine kyllä hoiti homman kotiin mutta ihan varmasti komeamp... siis parempiakin miesnäyttelijöitä olisi löytynyt. Yllättävän onnistunut, sanoisin. Oli kuulemma hauska myös sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka ei ole lukenut kirjoja :)

auringonkukka
17/25 | 

Piiat olis minunkin lukulistalla tässä lähiviikkoina, pitäisi vaan käydä ostamassa se itselle, kun kirjaston lainakirja piti viedä takaisin :(

Muita kesän aikana luettuja suosikkeja: Jeffrey Eugenideen Naimapuuhia, sekä keveämpi ruoka- & rakkaushömppäkirjoja edustavat Anthony Capellan Napolilainen naimakauppa ja Ruokaa amore!

Elina
18/25 | 

Tästä pääsi monta lukulistalle odottamaan seuraavaa tyhjää tilaa! Mutta haluaisin suositella sinullekin yhtä kirjaa. Se on loistava, pelottava ja mielenkiintoinen - ainut huono puoli on että se loppuu aikanaan eikä kirjailija ole (vielä) saanut julkaistua jatko-osaa! Kirja on tosiaan ensimmäinen trilogiasta, ja käsittääkseni seuraavan osan pitäisi ilmestyä ehkä jo ensi vuonna? Silti tuskallinen odottaminen...
Kirja josta pälpätän on Justin Croninin Ensimmäinen Siirtokunta / tai the Passage englanniksi.
Lue se, tykästyt varmasti, voin vannoa. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012