On ihan käsittämätöntä miten nopeasti kännykkäkamerat ovat kehittyneet nykypisteeseen. Olen aina valinnut puhelimeni kamera edellä, ja viimeisin tuttavuuteni on työpuhelimeni Huawei P20. Olen nyt käytellyt puhelintani puolisen vuotta, ja jaksan aina hämmästyä sillä otettujen kuvien laatua. 

Nämä fotot on otettu lennosta kävelylenkin varrelta, enkä ole käyttänyt aikaa kuvausasetusten säätämiseen vaan käyttänyt joko automatiikkaa tai hienosäätänyt manuaalisesti vain valotusta. Puhelimen kameran manuaaliasetuksista voi kuitenkin halutessaan käpistellä lähes jokaista järjestelmäkameroista tuttua asiaa aina suljinajasta valkotasapainoon.

Tilannekuvissa kännykkäkamera pääsee erityisesti loistamaan, sillä sen automatiikka on heittämällä parempi kuin järkkärini. Kännykkä on ystävä myös silloin, kun ei ole mahdollisuutta kantaa mukana järeämpää kalustoa. Tai juuri hetkissä, kun vaaditaan nopeita refleksejä.

Monessa paikassa on myös kamera kielletty kokonaan, mutta kännykkä sallittu. Viimeksi kun kävin festareilla, järkkäriä ei saanut tuoda alueelle. Hauska juttu sinänsä, että nykypuhelimella saattaa saada jopa parempaa jälkeä kuin edullisella järkkärillä. Jos satutte muistamaan viime viikon postaukseni jossa oli kuvat Maija Vilkkumaasta ja Michael Monroesta, nekin oli puhelimella kuvattu. Kuvausolosuhteet olivat haastavat valon ja liikkeen huomioonottaen, mutta silti kännykkäkuvasta tuli ihan passelit some-fotot. 

Näitä aamulenkkikuvia on muokattu kuvankäsittelyohjelmassa jälkikäteen, mutta vain hyvin vähän. Ne olisivat olleet käyttökelpoisia myös ihan sellaisenaan. Tällaisissa suuremmissa blogikuvissa laatu ei enää ole ihan priimaa, mutta somessa jälki on (riittävän) kaunista.

Iso sydän nykypuhelimelleni, some-työläisen niskakin kiittää kun ei tarvitse ihan koko aikaa kantaa järkkäriä mukana. Muistissa on nimittäin vielä nekin ajat, kun raahasin aina laukussani Canonin järkälemäistä kameraa :D Nyt on sentään joskus mahdollisuus sievään iltalaukkuun.

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat