Näin keväällä ennen kuin vihreys alkaa tosissaan vallata maisemaa, luonto voi näyttää hieman karulta talven jäljiltä. Toisaalta se on myös kaunis kaikessa värittömyydessään, kuten kuten tuli kevään ensimmäisellä luontoretkellä huomattua. Lisäksi nyt jos koskaan pääsee seuraamaan muuttolintujen touhuja.  

Meillä Akaassa lapsiperheelle yksi helppo eli matalan kynnyksen luontopolku alkaa Toijalan satamasta. Terisjärven luontopolku on 8,6 kilometriä pitkä, ja se pitää sisällään järvimaisemia, pitkospuita ja lehti- sekä havumetsää. Reitistä voi valita myös lyhyempiä pätkiä jos perheessä on pienempiä lapsia, sillä polku kaartaa aika nopeasti alun jälkeen lähelle kävelytietä, joka palaa satamaan (kohteet 15, 14, 13 ja 12). Myös Kangassaaren pätkä (kohteet 16-19) on helppo reitti jo vaikkapa 2-vuotiaan kanssa. Kangassaaressa on myös laavu.

Luontopolun sataman päästä löytyy järeä lintutorni, josta voi ihastella järvimaisemaa ja muuttolintujen elämää. Joutsenia oli jo paikalla ja kailotus järvellä sen mukaista. 

Terisjärven luontopolulle osuu 400 metrin verran pitkospuita, joita pitkin ylitetään kosteikkoja ja rämettä. Meidän 4-vuotiaalle pitkospuut olivat yksi suuri seikkailu, etenkin jos niiden ympärille oli kertynyt reilummin sulamisvesiä. Lapsesta oli myös hauskaa bongailla punaisia reittimerkkejä puunrungoista, jotka ohjaavat polulla eteenpäin. 

Järvimaiseman kasvatille järvimaisema toimii aina. 

Voisin kuvitella, että kesällä Terisjärven reitti takaa kulkijalle monimuotoisen luontoelämyksen. Matkan varrelle osuu rämesuota sekä Nahkialanvuoren maisemat, jotka taas eroavat rannan luonnosta melkoisesti.

Nyt on hieno aika lähteä ulos. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010