Paras retkeilukausi alkaa olla täällä, kun kesäkuumat väistyvät. Ruska ei ole vielä vaihtanut metsän värejä, mutta pieniä merkkejä näkyy jo. Tänään sade ropisi satunnaisesti, mutta ei se meitä haitannut. Taivas tosin näytti järvellä astetta uhkaavammalta. 

Ensimmäiset maistiaiset puolukastakin sai jo. 

Elän toivossa, että kirkkaanvärinen Icepeakin tuulitakki erehdyttää hirvikärpäsiä olemaan hyppimättä niskaani.. hrrr!

Meidän 5-vuotiaan mielestä tammenterhot ovat ihmeellisiä, ja niitä pitää aina noukkia taskuun. Samoin tämä seuraava hyönteisen kovertama puukeppi, se on Annin mukaan taikasauva. Minusta nuo näyttävät ihan muinaisilta riimuilta, joten ehkä se tosiaan on taikaa täynnä :D

Lapsen kanssa luonnossa kulkeminen on sitä kivempaa, mitä isommaksi meidän tyttö kasvaa. Nykyään hän jaksaa kävellä pidempiäkin reissuja ja on innoissaan lähdössä jos edes vihjaan metsäretkestä. Anni tuntee sudenkuopat, kuppikivet ja monen monta muinaissuomalaista tarinaa, sillä allekirjoittanut on nykyään kävelevä tietokirja tällä saralla. Suosittelen kaikille retkeilijöille luettavaksi kirjaa Matka muinaiseen Suomeen, joka tuo ihan uudenlaisen mausteen luontoretkille. 

Voiko olla kauniimmin harmaantunutta seinää, kun Voipaalan kartanon piharakennuksessa! 

Kommentit (2)

Uusi akaalainen
1/2 | 

Moi, ihania metsäkuvia! Osaatko neuvoa, mistä kannattaisi lähteä etsimään puolukkaa Viialan ja Toijalan lähistöllä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010