En usko, että meitä odottaa tänä vuonna niin eeppinen omenapuun kukinta kuin viime vuonna. Pihamme vanhat puut pitävät joka toinen vuosi taukoa. Ja nyt niitä poloisia on vielä höykytetty isojen oksien pakkokarsimisella, että kaivinkone mahtui pihaan.

Mutta luumupuut eivät petä koskaan. Ennen kuin edes vihreät lehdet puskevat kunnolla auki, vanhat puut rehottavat jo valkoisenaan kukkaa. Puun alla seistessä tuntuu kuin olisi talvi, sillä kukkien terälehtiä leijailee hiljalleen maahan aina kun tuuli ottaa kiinni oksiin. 

Meillä surraa täällä Akaassa, Suomen hunajapääkaupungissa, yli 20 miljoonaa mehiläistä, jotka ovat peräisin 40 kaupunkimehiläistarhasta. Voitte uskoa, että surina on omenapuiden kukinnan aikaan sen mukainen! Jännällä tavalla rauhoittava bzzzzzzz-ääni on ulkosalla ollessa jatkuvasti läsnä. Lisäksi pihassa häärää parhaillaan valtava määrä jättimäisiä karvapyllyjä eli kimalaiskuningattaria. 

En ole kevätihminen kuten aiemmin kerroin, mutta tämähän nyt lasketaan jo melkein kesäksi. Tämä on yksinkertaisesti ilmaistuna ihanaa. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010