Todella hämmentävää miten kahdessa päivässä pihan luumupuut ovat suorastaan räjähtäneet kukkaan. Toissa päivänä oli pienen pieniä silmuja vasta ja nyt, PUFF! Uskomattoman kauniita puita valkoisine kukkineen, ei voi muuta sanoa.

Sattui suloinen pörriäinenkin yllä olevaan kuvaan :) en nähnyt auringossa yhtään mitä kuvasin, kunhan räpsin vapaalla kädellä lumipallomaisia kukintoja ja surisevat kaverit senkus pörräsivät ympärillä. Muutama inha perhonenkin tosin oli tullut apajille hrrr... Voitaisko sopia että perhoset pysyvät naapurien pihoissa, kiitos.


Voisin kuvitella että meillä on kohta käsissä aivan tuhottomasti luumuja omenien lisäksi, että hei vaan kaikki tutut ja tutun tutut, saa tulla hakemaan sitten kun aika on. Olen muka maalta kotoisin, mutta en usko että olisin ikinä käynyt poimimassa luumuja suoraan puusta syötäväksi... ainoastaan kaupan hevi-osastolta. Alan kuolaamaan jo ajatuksesta että kohta voi hakea iltapalan suoraan omasta pihasta, luumuja, karviaisia, vattuja, viinimarjoja ja niin edelleen. Tällä hetkellä natustelen aina pihalla käydessä ruohosipulia suoraan puskasta, ihan älyttömän hyvää! Taloutemme lappilaiselle taas syötin tässä yksi päivä ketunleipiä, ei ollut kuulemma koskaan kuullutkaan moisista. Sakun ilme oli juuri niin epäilevä kuin voi kuvitella, kun nappasin tukon lehtiä kuusenjuurelta ja käskin syömään :,D

Kommentit (26)

1/26 | 

Nuo luumupuut ovat niin kauniita kukkiessaan <3. Ja voi nam, ketunleipiä! Enpä ole niitä syönyt sitten lapsuuden, mutta heti herahti vesi kielelle, ja melkeinpä maistan sen maun, joka kasvista syntyy.

Marie
2/26 | 

Voi ketunleipiä! Miten olenkaan unohtanut ne ihan kokonaan. Pienenä tuli niitä syötyä mummolassa :)

3/26 | 

Oi, tuo pörriäiskuva on hieno! Itsellä ei ole mitään kukkivia puita, mutta onneksi muurit on matalat ja tepastellessa voi ihailla muiden kaunokaisia :) Kirsikkapuu olisi ihana! Rakastan kirsikkaa. Ehkä sitten joskus, kun on punainen tupa ja perunamaa.

raleigh
4/26 | 

Meillä on kymmenkunta vanhaa luumupuuta, jotka keväisin kukkii ihanasti. Toistaitoisen emännän onneksi sato on kuitenkin yleensä jäänyt niin pieneksi ettei ole tarvinnut miettiä luumuille jatkosijoituspaikkoja. Ne mitä on tullut, on syöty pois suoraan puusta.

5/26 | 

Muutama vuosi takaperin söimme kävelytielle aidan yli kasvavasta luumupuusta Maailman Herkullisimpia luumuja, olivat sanoinkuvaamattoman maukkaita, parempia kuin mikään karkki maailmassa!

Tytti
7/26 | 

Se todellakin ON mahtavaa kun voi pihalla ollessaan syödä suoraan puskista. Meillä on viinimarjoja, karviaisia, mansikoita, villivadelmia, luumuja, (hyvin pieni määrä) omenoita ja kun astuu pari askelta metsän puolelle, niin myös mustikoita. Luumuja ei tule joka vuosi, mutta viime kesänä niitä oli ämpäritolkulla. Molemmat lapsetkin ovat jo vuoden iässä osanneet napsia marjansa suoraan pensaista.

Anni
8/26 | 

Ihania fiiliskuvia! Tässähän tulee ihan kateelliseksi.

Pakko kysyä näin ohi aiheen muuten, että mistä ne ihanat kukalliset (pinkki/turkoosi) verhot/verhokangas teidän keittiöstä oikein on? Aivan upea kangas!!

Minna
9/26 | 

Siihen omakotitalon vuosikalenteriin palatakseni. Kannattaa tilata nuohooja nyt! Lämmityskauden alkaessa niillä on ihan tolkuton kiire ja nuohoojaa voi joutua odottamaankin vaikka kuinka, nyt ne ehtivät ja on hormit sitten valmiina heti kun kuura on maassa tai muuten vaan siltä tuntuu.

Nuohoojat on myös todellisia tulisijojen käytön tietopankkeja. Meillä ainakin käy (keväisin) mainio tyyppi, joka ekana vuotena jaksoi selittää todella yksityiskohtaisesti eri tulisijojemme sielunelämää ja optimaalista käyttötapaa.

Tuulia
10/26 | 

Voi, opit vielä rakastamaan perhosia. Mikään ei ole niin suloista kuin perhosten rauhallinen liihottelu kukasta kukkaan, välillä pysähtyen hyvinkin pitkäksi ajaksi paikalleen.

Nuohoojan tilaamisesta sanoisin, että kokemukseni mukaan nuohooja ottaa itse yhteyttä kun vuosittainen kierros on saapumassa teidän kulmillenne. Tietysti, jos kysyttävää lämmityksestä yms. on, kannattaa aina olla itse aktiivinen.

Gepa
11/26 | 

Saa huudella täällä, jos tarvii puiden ja puskien tyhjentäjää :D Karviaiset ja luumut kelpaisi enemmän kuin hyvin :D

Pauliina
14/26 | 

Ketunleipiä tuli itsekin lapsena popsittua. Pakko vaan sanoa että sen perusteella mitä olet kasvituntemuksestasi antanut ymmärtää, en ihmettele lainkaan jos oli Saku epäilevän näköinen. Yllättävää että ylipäätään suostui syömään ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012