Koin pienen valaistumisen tässä että on vähän eri homma putsata kerrostalokaksion ikkunoita kuin kaksikerroksisen rintsikan, joka on ahdettu täyteen ikkunoita ja ikkunallisia väliovia. Kerrostalon pari ikkunaa pyyhkäisi hetkessä, kun taas täällä nykyisessä kodissa on ikkunaa ikkunan perään. Eikä siinä vielä kaikki, meidän ikkunat ovat sellaisia että niissä on kaksi erikseen aukeavaa ikkunaa alhaalla vierekkäin, ja niiden päällä vielä täysleveä mutta matalampi kolmas ikkuna. Kolmannessa ikkunassa on vielä ritilä päällä, joten näpertelyksi menee. Kun kevätaurinko alkoi paljastaa ikkunoiden pölykerrokset, alkoi siinä auringonsäteiden myötä meikäläisen ahdistus kasvaa. Ikkunanpesu ei varsinaisesti kuulu lempihommiini, mutta hoidettavahan se tietysti on. Kun manasin tätä urakkaa äidilleni, hän kysyi miksi en lainaisi häneltä ikkunapesuria. Jaa mitä?

Että tällainen vehje. Kärcher on tämän laitteen merkki ja tuo lasta/vesi-imuri on ladattava, pesuväline puolestaan toimii ihan lihasvoimalla.


Siivoushommat voi näköjään hoitaa joko vaikeasti tai helposti, ja tähän asti hoitanut ikkunoiden pesemisen vaikeammin kuin olisi tarvetta. Ideana on suihkutella pullosta aine ikkunaan, levittää se pesupäällä ja jynssätä tahrat veke.


Sen jälkeen imurilasta kätöseen ja vetämään ikkuna kirkkaaksi. Samalla kun lasta kerää pesuaineet ja liat ikkunasta pois, imuri imee kaiken veden säiliöön joten mitään ei valu ikkunapokiin ja lattialle. Kerta riittää per kohta ja se on sillä selvä, ikkuna on kirkas.Imuriin olisi ollut vaihtopäänä kapeampikin lasta, mutta tuo leveys oli just eikä melkein myös näihin meidän yläikkunoiden ruutuihin. Yksinkertainen vekotin mutta helpotti hommaa huomattavasti. Mieheni totesi ikkunapesun jälkeen että ihan kuin olisi kuva vaihtunut HD:ksi. Piti paikkansa, miten sitä pölyä ehtiikin kertyä talven ja kevään aikana niin julmetusti! Nyt ei tarvitse enää kammoksua tätäkään hommaa :)

Kommentit (10)

kv
1/10 | 

Ostin samanmoisen muutama vuosi sitten, ja sen käyttäminen on niin nastaa, että olen vapaaehtoisenz käynyt jopa talkoilla pesemässä muiden akkunoita sen kanssa - ennen en meinannut saada omianikaan pestyä :D
Kyllä välineillä on vaan väliä!

katriij
2/10 | 

En ole koskaan ymmärtänyt miksi tuo pesuri niin nopeuttaa ja helpottaa ikkunoiden pesua. Mielestäni kaikista kamalin ja hitain työvaihe on ikkunoiden karmien peseminen ja kaihtimien pyyhkiminen, eikä tuo kone tuota vaihetta kuitenkaan helpota. Kyllähän kuka tahansa ikkunaruudun pesaisee nopeasti ja siististi. Vai jätätkö karmit kokonaan putsaamatta?

jenni
3/10 | 

Kärcher on pelastanut minunkin elämäni! Jos joku keksisi vielä laitteen, jolla saisi etenkin kaupungissa inhottavaa mustaa likaa keräävät sälekaihtimet helposti kirkkaiksi, olisin ensimmäisenä ostojonossa.

Noora
5/10 | 

Itsekin päätin hankkia saman laitteen viime keväänä, kun muistelin, miten edellisessä kämpässä pesin ikkunat ehkä kaksi-kolme kertaa kuuden vuoden aikana... hups! Nyt on vähän helpompaa tarttua toimeen, kun tietää että homma on varsin helppo. :P

Kipa
6/10 | 

aaa, tämä on niin mahtava laite! saimme kaverilta tupaantuliaislahjaksi vuosi sitten, kun hän oli niin kovin itse rakastunut siihen :) nyt jopa isäntä pesee mielellään ikkunat, kun on siihenkin härveli! ...toki ihan hyvä, sillä itse en hädin tuskin 1,5 metrisenä yletä kyseiseen duuniin edes keittiöjakkaralla :D

Sanna
7/10 | 

Ostin tuon myös pari viikkoa sitten mietittyäni pari vuotta.. Mutta on se hyvä!! Talon ikkunat kiiltää, samoin peilit saunanovi ja lasitiilet! ihan Perusfairyä tuohon pulloon, Kärcherin oma aine tuoksuu kamalalta. Ei enää lotrausta veden kanssa! Suosittelen konekammoisillenne! Jopa vanhanaikainen anoppi halus lainata. Ei tullut sitä ainaista kyllä sillä sanomalehdellä on hyvä kuivata kommenttia :)

Kati
8/10 | 

Nyt ei kommentti liity aiheeseen mitenkään vaan haluan vaan kiittää (sarkasmimerkki tähän:D) että otsikon luettuani on sitten Miljoonasade soinut kaksi päivää toistolla päässä, ja soi varmaan loppuviikon. Kiitos siis tästä:D

No jos nyt aiheesta täytyy jotain sanoa niin itse kuulun niihin omituisiin, jotka tykkää rättien ja lastojen kanssa näppäilystä:)

saara
9/10 | 

Tuo on kyllä niin huippu! Kehuin töissä viime keväänä vekotinta niin paljon, että 5 työkaveriakin osti sen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012