Harmi ettei se ole minun, vaan joukkuekaverilta sovituslainassa. Yllätys yllätys että tämäkin trikooasia on taas kerran Black Milkilta, tuolta trikoiden ylijumalattarelta.


Pantyn Darth-simmari on kokoa M, ja se on siinä ja siinä riittääkö tuon pituus omalle varrelleni. Ongelmana siis se, että uikkari vetää olkapäitä kasaan alaspäin, koska on aavistuksen liian lyhyt ja hartiajumi on taattu. Olenko ikuisesti tuomittu bikineihin? Miksei kukaan tee pitkille uikkareita? Pituusrasismia!

Päiväunissa ovat esimerkiksi nämä seuraavat. Tuo Not impressed bunny on ihan ykkönen, siitä ei söpömmäksi uikkari enää muutu.


Onko paikalla muita lipputankoja, onko samaa ongelmaa? Välillä iskee melkoinen ärsytys että keskivertoa pidempänä naisena joutuu jatkuvasti tekemään kompromisseja vaatteiden suhteen.

Kommentit (39)

Joanna
1/39 | 

Täälläkin yksi ikiajoiksi bikineihin tuomittu kohtalotoveri! Pituutta on 180 cm, selkä ei ole suhteessa niin pitkä kuin jalat, mutta sopivia kokouikkareita en ole löytänyt. Se on ihan kamala tunne, kun uikkarin olkaimet vetää hartiat lysyyn! Tarpeeksi pitkien housujen löytäminen on kuitenkin edelleen se suurin ongelma. Farkuissa löytyy, mutta ei oiken sitten muissa, varsinkin kaikki ulkoiluvaatteet tuntuu olevan lyhytraajaisille tehtyjä!

Jenya
2/39 | 

Mulla on kans pituus ongelma.. RAtkaisin sen sporttisilla bikineillä (Yläosa lyhyen urheilutopin kaltainen ja alaosa napakoiden trikooshotsien kaltainen, tietysti uimpukukangasta)

Emmi
3/39 | 

Mä oon lyhyenläntä ja pullero, mutta pitkäselkäinen. Ei oo löytyny aikuisiällä tarpeeks pitkää uikkaria >:(

AnnaAusseista
5/39 | 

Hei duud, bm alkoi juuri tekemään long torso uikkareita niinku joku jo sanookin. Mä käytän noita paitoina. Mul on niitä vain muutama...

emppu
6/39 | 

Tuolla Black Milkin sivuilla näyttää muutamassa uikkarimallissa olevan myös "Long Torso" -kokoja. On kyllä hienoimpia uimapukuja ikinä :O

Safiiritar
7/39 | 

Sama ongelma, vaikka pituutta onki vaan reilu 160 cm, mutta nähtävästi selkäni on pitkä ja jalkani lyhyet :D

mulla on sama ongelma!Ihan tappijalat ja pitkä selkä ja pituutta hurjat 163cm:D Nyt oon mielisäni eniten siitä että on muodissa nämä nilkkahousut niin kappas!Ne on mulle jo melkein passelin pituset:D Yleensä lahkeet on ainaki sen 10cm liian pitkät:D

Johanna-

Haa, sama homma mullakin. :) 163 pituutta, mutta bodyt ja uikkarit kiristää pituussuunnassa aika lailla poikkeuksetta.

-m-
8/39 | 

Monissa uikkareissa ei se ympärysmitta kasva kokojen mukana paljon, kun se elastisuus kuitenkin on vaakasuunnassa, niin rohkeasti vaan kokeilemaan L-kokoa jos on sovittamiseen mahdollisuus!

-m-
9/39 | 

Minäkin siis olen pitkäselkäinen ja 160cm kuten aiempi kommentoijakin, lisäksi rinnoille on sitä pituutta tarvinut siihen uikkariin myös joissakin malleissa, niin eivät kuitenkaan ole vyötäröltäkään olleet löysiä isomman koon puvut. :D

Mi
10/39 | 

Arvaa vaan onko kivaa olla pitkä ja pyöreä.
Ei meinaa mitkään uikkarit sopia ja tällä kropalla ei paljon bikinit houkuttele. :(

bubbs
11/39 | 

Sama pituusjuttu on ihmetyttänyt ja kiukuttanut vuosikaudet! Oon sovittanut jonkun miljoona uikkaria, ja ihan aina lopputulos on se, että uikkari on liian lyhyt. Usein jopa niin lyhyt, että rintavarustus jää kokonaan paljaaksi. Hmm..

En ole sellainen bikinimimmi, että kehtaisin biksuissa uimahalliin. Ratkaisu on ollut uimatopit! Bikinialaosa ja uimatoppi saman värisinä näyttää käytännössä uimapuvulta, mutta istuu päälle (ainakin kokouikkaria paremmin..).

Mihinkään erityishienoja uikkareita en ole tohtinut edes miettiä, pääasia, että on jotain, jossa edes jotenkuten kehtaa esiintyä julkisesti!

Terhi
12/39 | 

Ei tartte olla lipputanko, että uikkareiden etsiminen on haastavaa. Pitkä selkä riittää. Niken uikkareista löytyi mulle sopiva. Toki.. malli on sitten joko mummo tai sporttinen...

Saaramaria
13/39 | 

... niin ja nuo lyhyet jalat ei liity asiaan sen kummemmin, kuin että se uikkarin alaosakaan ei juuri saa venytystä, kun jalat alkaa pepusta suoraan :D

Saaramaria
14/39 | 

Eikun päinvastainen ongelma täällä päivää... koska minulla on lyhyet jalat ja lyhyt selkä (ja kyllä, olen lyhyt :D) napakkakin malli voi olla olkaimista liian löysä ja mikäänhän ei ole kuumempaa (= nolompaa, jäätävämpää..) kuin nousta uima-altaasta ja huomata olkaimien livenneen jonnekin kyynärpäiden tietämille :D Näppäränä naisena toki pattenttiratkaisut on keksitty; lyhennän itse ommellen olkaimia tai vedän ne selän päältä / lapaluiden päältä hiuslenksulla yhteen (hätäratkaisu). Sä olet niin ompelutaitoinen, että miten olis pieni, sentin pari pidennys olkainten olkapääkohdalle? Huisin hieno tuo reunimmainen "tyttöuikkari" :)

Ninariina
16/39 | 

Ei oo tuota ongelmaa. Pituutta on 183 senttiä, mutta mulla se pituus on lähinnä jaloissa, enkä löydä koskaan tarpeeksi pitkiä housuja. Uikkareita on, mutta paksukammoisten kauhuksi viihdyn mieluummin bikineissä, kun ne eivät tunnu niin kahlitsevilta.

Tuulia
17/39 | 

Sama! Pituudessa on kaks haittapuolta: bikinipakko ja liian lyhyet valmismekkojen helmat. Muut ongelmat ovat aikalailla asennekysymys. :)

Viole
18/39 | 

Yksi ratkaisu on ostaa normaalivaatekokoa isompi uikkari, jotta saa senttejä lisää simmarin pituuteen. Jos jää löysäksi ympärysmitasta, sen kuin surauttaa sivusaumat uusiksi koneen joustotikillä. Jos uikkarin malli on sellainen, ettei anna myöten, pitää vaihtaa mallia, mikä voi olla toki kurjaa. Nuo kuvissa näkyvät uikkarit ainakin saa kavennettua tosi helposti.

19/39 | 

Oiii tuo Liisa uikkari kelpaisi kyllä! <3 polka dot uikkarista olen tässä jo hetken jos toisenkin haaveillut, mutta eipä ole tullut ostetuksi. Ja nyt en edes voi, koska olen ostolakossa. :)

Anna
20/39 | 

Asun UK:ssa ja täällä on uikkareita "Regular- ja Long-selkäisille" mm. Debenhams myy, niillä myös nettikauppa toimii. Toinen asia on onko ne hienoja, viime vuonna löysin simppelin mustan

21/39 | 

OOO kiitos Nelliina.. Olin juuri uimahallissa miettimässä että mistähän saisi perusmustasta eroavia uikkareita, kivoissa kuoseissa ja väreissä.. Tämä osui ja upposi täysin!

22/39 | 

Kannattaa huomioida, että vaikka kuivana uikkari voi tuntua vähän liian lyhyeltä, niin vedessä se kuitenkin venyy. Ja käytössä materiaali yleensä venyy vielä lisää, niin että lopulta uikkari ei kiristä enää kuivanakaan. Tuskittelin (vieläpä lyhyenä ihmisenä!) kauan sitä, että miksi kaikki uimapuvut tuntuvat liian lyhyiltä. Onneksi en kuitenkaan ottanut numeroa isompaa. Se varmaan putoaisi nyt päältä.

Marion
23/39 | 

Itsellä pituutta noin 184. Itselleni sopiva mitoitus löytyi TYR:n uikkareista. Hyvät treenikäytössä. :)

24/39 | 

Ihania malleja!! Iskee kesä- ja rantakuume yhä pahemmin :)... Itselläni ongelmana on aina olkaimet... Niin topeissa kuin mekoissakin, joissa olkaimet olet lähes poikkeuksetta aina liian pitkät. Onneksi olkainten lyhentäminen onkin helpompaa kuin pidentäminen.

Hassuna juttuna olen taas huomannut että n. 40 luvulta peräisin olevat vaatteet taas istuvat lähes aina täydellisesti! Taisin syntyä muutama vuosikymmen liian myöhään..?

Julle
25/39 | 

Sanoisin, että sun ongelmat vartalon suhteen on lähes naurettavat. Mulla on lyhyt selkä, ylipitkät jalat ja lattana perä=revi siitä sitten.

einna
26/39 | 

Jep! 178 senttiä löytyy pituutta ja vaatteiden kanssa saa olla koko ajan vääntämässä. En tiedä olisinko onnellinen vai ärtynyt tästä nyt tulevasta "nilkkapituiset housut" -trendistä, koska nyt normaalit housut näyttävät minulla trendikkäiltä mutta toisaalta kaupat pursuilevat näitä nk. nilkkapituisia malleja, joita voisin käyttää capreina. Aarg! En ymmärrä, miksei vaatteita tehdä lyhyille, normaalipituisille ja pitkille ihmisille, vaan lähinnä normaalipituisille. Kokoja löytyy helposti väliltä XS-XL, miksei siis väliltä 150-180 cm?

Suzy
27/39 | 

Minulle kaikkein eniten tuottaa ongelmia nämä rinnat, kuppikoko hiihtelee D/E:n välimaastossa, ja ihan hirveetä yrittää löytää paitaa joka olisi hyvä rinnoista mutta ei roikkuisi vatsan kohdalla. Huoh. Oon tosin jo luovuttanut tämän suhteen :D

Elisa
28/39 | 

Jep, pituus on toinen syy miksi en kokouikkaria osta. Toinen on se, että alaosa on kokoa isompi kuin yläosa. Bikinit, joissa voi ostaa alaosan ja yläosan erikseen ovat pelastus :). Mutta nuo blackmilkin uikkarit jäi harmittamaan juuri siksi, kun tietää että ei ne tule istumaan niin turha kiusata itseään tilaamalla!

Soffe
29/39 | 

Pakko tulla kommentoimaan, että oli ihan väärin linkata noiden nettisivu tähän. :D Siellä on niin paljon kaikkea mitä haluaisi, eikä rahaa ostaa niitä :D
Ihania <3

keiju
30/39 | 

Eiköhän meillä kaikilla standardista poikkeavilla ole ongelmia vaatteiden kanssa. Tykkäisin pukeutua kivasti mutta enää en jaksa juuri panostaa koska se on mahdotonta. Kerta toisensa jälkeen saa sovituskopissa kiristellä hampaitaan jos unohtaa sen faktan että kaikki vähänkään trikoo-lörttöpaitoja juhlavammat vaatteet -kauluspaidat, juhlatopit, mekot, hameet - on vaan mitoitettu niin eri pituiselle henkilölle ettei niitä pysty helposti edes muokkaamaan. En ole edes ylipainoinen. Ei se auta että lyhentää paidan helmaa jos tissit ja vyötärö ei osu paidan leikkausten kohdalle. Milläs korjaat jos et ole ekspertti. Vaatteiden teettäminen on aika kallista. Pitäkää vaatekaupat tunkkinne tai tehkää omat mallistot pitkille ja lyhyille.

Laa

Älä ihan epätoivoon vaivu, keiju :) uskon että pikkuhiljaa ihmiset pääsee eroon tästä massavaatteiden ihannoinnista ja laatu ja istuvuus alkaa taas merkitä jotain. Kysyntää on niin eiköhän se tarjontakin ennemmin tai myöhemmin pääse juoneen mukaan ^^

lipputanko
31/39 | 

oi kyllä, täällä kohtalotoveri! Pituutta ja selkää aivan liikaa, ainakin kaikille uikkarivalmistajille :D ei sen puoleen, mulle tuppaa kaikki farkutkin oleen liian lyhkäsiä, ainakin nää peruskaupoista saatavat :(

Sara O.
32/39 | 

Ompele olkaimiin lisäpalat? Vaikka mustasta sellasesta leveästä "kuminauhasta"? :)

33/39 | 

Kääks miten ihania uikkareita!! Ihanan erilaisia, näillä ainakin erottuu massasta :D Hauskaa, että jopa uima-asu voi kertoa paljon kantajastaan.

esmeralda
34/39 | 

Rakkaat Black Milk -fanit, ne tekee jo osaan uikkareita Long Torso -versioita! Mikä tarkoittaa, että minäkin 178 senttini kanssa sain sopivan pituisen uikkarin. Ostin tuon Irvikissa-uikkarin, ja se on aivan ihastuttava! Ja tietenkin lisäksi sopivan kokoinen. Harmi ettei useammassa mallissa ole vielä tuota pidempää vaihtoehtoa, mutta ehdottoman lämpimästi suosittelen kaikille venähtäneemmille tuota Long Torso -versiota.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013