Viime sunnuntaina otettiin lukijavinkin perusteella suunta kohti Vesilahtea. Minulle vihjattiin, että Makasiinista löytyisi seudun parhaat pizzat. Tämä väitös oli ilman muuta tarkistettava, ja asiaa vauhditti vielä kertomus ravintolan yhteydessä olevasta herkkukaupasta. 

Kun ajeltiin Viialan kautta Vesilahteen, Saku totesi, että nyt ollaan hevonkuusessa. Sanojana mies, joka on kotoisin keskeltä jänkhää :D Varsinkin kesäisin Vesilahden peltomaisemat ovat aivan upeita, monella tienpätkällä näkymät ovat kuin romanttisesta vanhasta Suomi-filmistä. Suosittelen lämmöllä pientä kesäistä road trippiä etenkin Narvan kautta.

Punainen Makasiini löytyi Vesilahden vanhan, 1802 valmistuneen, puukirkon kupeesta:

Sisällä odotti kaunis maalaispizzeria täynnä antiikkia ja retroja yksityiskohtia. Ravintola toimii myös kahvilana ja pienenä sisustus- ja herkkupuotina, joten ruokaa odottaessa ei taatusti tule tylsää.

Suuremman salin puolella oli meneillään Ulla Kauhasen taidenäyttely, josta jäi erityisesti mieleen ihana kettutyö nimeltä Jotain yhteistä. Ravintola tarjoaa seinätilaa taiteilijoille vaihtuvien näyttelyiden merkeissä. 

Pizzat olivat todella herkullisia! Arvostan erityisesti pohjaa, joka on samaan aikaan sekä rapea että sisältä pehmoinen, ja tämä oli juuri sitä. Minun vuohenjuustopizzani oli 10€ ja Sakun Laukon peurapizza 14€ (listan kallein), joten hintatasokin oli ei-ketjuravintolaksi varsin kohtuullinen. Mies oli ilman muuta innoissaan paikallispeurasta, sillä Vesilahti jos mikä on kuuluisa peuroistaan.

Sapuskan jälkeen siirryttiin vielä puodin puolelle ostoksille. Löysin erikoislakuja ja kuusenkerkkäsiirappia, joten tämä tietää pannaripäivää ihan pian. Olen ihan heikkona kaikkiin wanhan ajan herkkuihin ja kotimaisiin erikoistuotteisiin. Ne on paitsi pakattu kauniisti, myös yleensä sangen maukkaita. Olen ihan erityisesti pakkausnörtti. Myymälästä löytyi myös pientä sisustustavaraa ja esimerkiksi paikallista villalankaa Kurjen tilalta, joka vasta kiinnostava tapaus onkin. Biodynaaminen maatila ja yhteisökylä on tutustumisen arvoinen idea, klikkaa Kurjen tila -linkkiä ja lue.

Kesäaikaan Makasiinin sisäpiha on varmasti the place to be, kun kukkaloisto ja vihreys valtaa tilaa. 

Ameriikan mailla näitä paikkoja kutsuttaisi nimellä roadside attractions, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna erityisiä paikkoja joihin poiketa. Kiitos lukijavinkistä, tästä ravintolasta tuli varmasti meidän perheen lähimatkakohde.

Kommentit (2)

Sandy
1/2 | 

Tällaset paikat on parasta lähilöytöretkeilyn antia! Kiitos vinkistä, pitää ottaa kesällä toi ehdottomasti kohteeksi :)

AnskuK
2/2 | 

Peurapizza! Mun tarttis saada sitä. Mä olen vältellyt viime ajat lihansyöntiä mutta raudanpuutosta meinaa pukata jatkuvasti. En silti suostu syömään mitä tahansa lihaa. Peura vois toimia silloin tällöin. 

Ja hei, p.s. ottakaa meidät messiin kun meette tämmösiin mahtaviin paikkoihin seuraavan kerran! <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010