Viime kesänä kävin kilpajuoksua räksien ja muiden lintujen kanssa meidän mansikkamaan antimista, ja hävisin vähintään puolet sadosta lintuperkeleille. En kuitenkaan halunnut käyttää sellaisia verkkoja suojana, mihin linnut voisivat sotkeentua, se on liian brutaalia minulle. Piti keksiä jotain muuta.

Haettiin rautakaupasta myyräverkkoa (tuo hopeinen tiheäsilmäinen verkko) ja sitten ihan tavallista kanaverkkoa, ja pystytettiin niistä reunat ja katos mansikkamaan suojaksi. Mansikkojen kukinta-aikana annoin olla ilman tuota katoksen osuutta, mutta raakileiden ilmaannuttua nostettiin heti kanaverkko päälle. Tässä ensimmäisessä kuvassa on pelkkä myyräverkkoaitaus:


Tässä kanaverkon kanssa. Tuo kanaverkko on sen verran jäykkää että pari tukikeppiä mansikkamaan keskellä riittää pitämään sen paikoillaan, ja se on helppo kääriä syrjään kun menee itse poimimaan satoa. Kanaverkko vain lepää myyräverkon ja tukikeppien varassa, ei muuta.


Toimii! Yksikään räksä ei mene lähellekään mansikoita, eikä sinne tosin pääsisikään. Muistaakseni joku sanoi että linnut eivät laskeudu mielellään aidatulle (pienehkölle) alueelle, vaan lähestyvät marjasatoa maata pitkin. Siinä mielessä tuo pelkkä myyräverkkokin saattaisi toimia, mutta parempi ottaa varman päälle.


Kommentit (3)

Martta
1/3 | 

Hei joo, myyräverkko! Meillä on pieni mansikkamaa ja on aidattu se tukevalla muovilla. Lintujen menon se on estänyt täysin, mutta niittipyssyä on tarvittu aika usein irronneen muovin uudelleen kiinnittämiseen. Ensi kesäksi teen kehikon verkosta!

Iiduliinu
3/3 | 

Aidattu alue ilman katosta oikeasti toimii. Meillä on kotona mansikkamaa aidattu ja räkätit eivät uskalla laskeutua sinne. Hyvälle näyttää tuokin systeemi :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011