Tämä hurmaava mascarponekakku aiheutti meidän taloudessa vähän sanomista. Kakku vaatii jähmettymisaikaa seuraavaan päivään, ja sillä ajalla perheen mies oli käynyt mutustelemassa neljänneksen kakusta, jossa ei ollut vielä edes koristeita! Voitte varmaan kuvitella sen hetken kun otin kakun jääkaapista ulos koristelua varten ja huomasin, että siitä puuttuu jättipala :D Hyvää kuulemma oli. Mrrh.

Onnistuin kuvissa piilottamaan ruman loven kakun taakse, kuvakulma ratkaisee.

Mascarponekakku Mariannemuruilla ja Pätkiksillä

Pohja 20 - 22 cm vuokaan:

n. 8 Digestive-keksiä murskattuna

n. 100 g sulaa voita

Päälle:

500 g maustamatonta mascarponea

4 dl ranskankermaa

1/2 pss Marianne-murskaa

1,5 dl tomusokeria

(sitruunan kuori raastettuna, ei pakollinen)

Koristeluun:

1/2 pss Marianne-murskaa ja Pätkiksiä pilkottuina

Sekoita pohjan voi ja keksimurska massaksi ja levitä se irtopohjavuokaan nostaen hieman reunoille. Suosittelen käyttämään leivinpaperia pohjalla, kakku on helpompi siirtää tarjoilulautaselle kun se on valmis. Siirrä pohja jähmettymään jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat täytteen. 

Sekoita kaikki täyteainekset tasaiseksi massaksi ja levitä keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, sillä valkoiset Mariannemurut vettyvät helposti jääkaapissa. Laitoin pinnalle sekä Mariannemurua että Pätkiksiä, toimii. 

Kakkuun ei tule liivatetta, joten se sopii myös kasvissyöjille joille maitotuotteet ovat ok.

Mainoslause: Tämä mascarponekakku niin hyvää, että se maistuu ennen aikojaan myös herkkusuumiehelle, ei tarvita edes koristeita!

Kommentit (4)

Johki

Paljonko raastoit sitruunan kuorta? :) Itsellä nyt kokeilussa, ja lisäsin joukkoon kuorta aika paljon. Nyt pelkään, että maistuu liikaa sitruunalta. Mutta eiköhän tuo hyvää silti ole! :D 

Nynski

Kiitos tästä reseptistä! On jo melkein kuukauden poltellut kokeilla tätä, mutta odotin oikeaa hetkeä.

Iso plussa siitä, ettei tullut liivatetta, jostain syystä vierastan sen käyttöä. Laitoin pohjaan minttu-dominoita digestive-keksien sijaan, toimi hyvin. Toinen säädön hetki tuli, kun olin jotenkin kaupassa ajatellut, että 4dl creme fraichea on kaksi purkkia. No omat purkkini olivatkin pienempiä (150g), joten laitoin sekaan n. 1dl vaniljajogurttia, jota löytyi jääkaapista. Jogurtin löysän koostumuksen takia laitoin tomusokeria desin enemmän. Vaarallisia kokeiluja ensimmäisellä leivontakerralla :D Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, kakku jähmettyi ja oli hyvää! Varmaan vähän makeampaa, kun tuo alkuperäinen versio, mutta nam nam. Lapsi totesi, että tämä on jäätelökakkua, ehkä koostumus oli semmoinen vähän sulanut jäätelö.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat