Lihapullat ovat klassikko, joka ei sinänsä kaipaa mitään sen kummempia muunnoksia. Meillä on kuitenkin pakasteessa peuranjauhelihaa, joka on aika paljon rasvattomampaa kuin tavallinen "kaupan jauheliha". Ostamme joka talvi tutulta naapurikylän metsästäjältä peuraa, joten on tullut tässä vuosien aikana viilattua peurareseptejä jos jonkinlaista.

Yksi parhaaksi osoittautunut tapa saada riistalihapullista muhevia ja maukkaita on oikein rasvainen fetajuusto. Oma lempparini tähän tarkoitukseen on Apetinan fetaköntti, jonka saa murennettua taikinan sekaan helposti. Lisään myös aina fetalihapulliin tuoretta basilikaa, koska se sopii mausteeksi paremmin kuin hyvin.

Jos ei ole käsillä riistaa, nämä voi vallan mainiosti pyöräyttää myös sika/nautajauhelihasta.

  • n.400-500g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 200g Apetit fetaa
  • tuoretta basilikaa
  • korppujauhoja
  • sipulia & valkosipulia
  • suolaa & pippuria

Laita pari ruokalusikallista korppujauhoja turpoamaan tilkkaan vettä. Kuullottele pieneksi silputtua sipulia & pari pienittyä valkosipulinkynttä pannulla voissa. Sipuli saa hautua aika pehmeäksi. Silppua sekä basilika että fetajuusto mahdollisimman pieneksi muruksi ja sekoita ne jauhelihan, munan, paistettujen sipulien ja korppujauhojen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja vaivaa taikina kunnolla ennen lihapullien pyörittelyä.  

Jos olisin tosimartta, paistaisin nämä pannulla, mutta koska tällä kertaa tein tuplasatsin päivällisvieraita varten, ladoin lihapullat nätteihin riveihin leivinpaperille ja uuniin n.20-30min 200 astetta (riippuen lihapullien koosta ja uunin tehoista).

Omasta mielestäni lihapullien kanssa parasta on kirpeä kylmä kermaviilikastike, joka on helppo pyöräyttää jääkaappiin maustumaan lihapullien paistoajalla. Ikävä kyllä unohdin ostaa kermaviilia, joten se siitä ilosta. Onneksi bataatti+perunalisäke oli niin muhevaa, että eipä sitä kastiketta kaivannutkaan. 

Kommentit (2)

möhököhö

Ai että riista on kyllä hyvää! Harmi kun ei omaan tuttavapiiriin kuulu yhtäkään metsästäjää, saisi meistä jokseenkin yli-innokkaat kanta-asiakkaat :D

Jenni

Kermaviilin sijaan kastikkeen voi tehdä myös maustamattomasta jogurtista (meidän vakkari) tai turkkilaisesta jogurtista, jos näitä sattuu kaapista löytyä :) mmm, tulipas himo fetalihapulliin, niitä onkin pitänyt kokeilla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010