Elämää maailmalla -blogin kirjoittaja haastoi minut ystävyysviestikapulaan joten tuumasta toimeen ja vastaukset kehiin!

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen: Mikä sinusta tulee isona?

Psykologi oli tällä likalla kovasti aikeissa ammatiksi, se kuulosti niin arvokkaalta ja työ olisi ollut vain ihmisten kanssa juttelua. En tainnut olla ihan kartalla millainen määrä koulua kyseiseen hommaan tarvitaan ja ehkä se "pelkkä juttelukin" saattoi olla hienoista aliarviointia ;)

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Karvinen. Aina ikuisesti Karvinen. Se kuivakka huumori iski minuun jo lapsena ja matkanvarrella huumorini on pysynyt tasan samoilla linjoilla. Ikirakas piirrettyni taas oli telkkarissa 80-luvun puolivälissä tullut sarja Jaki ja Nuka, pienet orvot karhunpennut. Maailman ihanin. Minulla oli jopa pehmokarhut ruskean- ja kermanvärisinä ♥


jaki ja nuka

jaki ja nuka

3. Lempileikkejäsi?

Jatketaan piirrettylinjalla eli me leikittiin naapurin penskojen kanssa ai-na He-Mania. Kyllä, juuri siihen lihaskimppu He-Man (masters of the universe) telkkarisarjaan perustuen vapaata leikkiä. Sitä He-Mania, jonka arkkivihollinen oli luurankomies Skeletor. Jokaiselle muksulle oli oma nimikkohahmo ja niiden  mukaan sitten toimittiin. Minä olin Velhotar (eli Sorceress), koska se osasi lentää. Olin kuitenkin ikuisesti vähän kateellinen kaverilleni joka otti Teelan roolin, koska Teela oli He-Manin tyttökaveri ja me oltiin molemmat ihastuneita He-Maniin :D mutta lentotaito meni asteikolla kuitenkin miehen edelle hahha. Miten helkkarissa muistan jokaisen hahmon nimen vielä ulkoa, vaikka tästä on aikaa joku 20 vuotta!

Jollen olisi halunnut olla lentävä megamisukka, olisin ehdottomasti ollut Orko. Orkokin lensi, mutta kasvoton metrin korkuinen hiippahattu ei välttämättä ollut se coolein hahmo, olkoonkin hauska.


sorceress velhotar

sorceress velhotar

4. Mistä urheilusta pidit/harrastit?

Viialan huikeat harrastusmahdollisuudet olivat lähinnä yleisurheilu (yök) tai sitten voimistelu. Valitsin jumpat ja voikkaritunnit. Kävin myös maalaustunneilla, kävisin vieläkin jos olisi aikaa.

5. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Ensimmäinen, oikein truu fänityksen aiheuttanut artisti oli ehdottomasti Madonna. Voin kertoa, että äitini oli pikkuisen kauhuissaan, kun  varhaisteini-ikäinen likka tapetoi seinänsä töttörötisseillä :DD keräsin kaiken mahdollisen VHS-matskun Madonnasta, luin kaikki lehtijutut ja pidin leikekirjaa, himosin mustaa pitsiä ja käytin tummaa huulipunaa. Voin vieläkin sanoa olevani fani 80-luvun lopun, 90-luvun alun aikaiselle Madonnalle. Who`s that girl on edelleen yksi ihanimpia leffoja, puhumattakaan siitä biisistä! Nykymadde ei enää kolise.

Pukeutumisessani on tavallaan nähtävissä ikivanha fanitukseni edelleen, mistäköhän mahtaa kummuta rakkaus tylleihin ja meikkeihin ;) otos ym. leffasta:


Madonna Who

Madonna Who

6. Parhaat synttärisi ja miksi?

Koska olen heinäkuun lapsia, kaikki kesäsynttärini olivat mahtavia. Minulla oli tsiljoona kaveria ja synttärit olivat aina isot leikkibileet jei! Tuli kauhea ikävä lapsuuden synttäreitä :D

7. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?

ParfyymiBarbie -sarjan tummahiuksinen Whitney Laura. Se vaaleansinisessä tutussa ollut tumma kaunotar oli 7-vuotiaan pikkutytön unelmien täyttymys. Minulta löytyy tuo kyseinen nukke edelleen! Tuo tylli on vissiin kulkenut mukana vähän niinkuin kastemekosta lähtien?


whitney-520x698

whitney-520x698

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Voisin käydä lukion :D ihan vaan harrastusmielessä. Rakastan tenttejä! Sairasta kyllä, rakastan myös tentteihin pänttäämistä ja itsensä haastamista. Ainoa vihamielisyyttä aiheuttava juttu koulussa on ryhmätyöt nnnhhg! Voisin kuvitella, että iltalukio olisi enemmän sitä itsekseen ähertämistä eikä vammaisia ryhmätöitä?

Napatkaas arvon bloggarit tästä itsellenne meemiä, jos innostaa alkaa muistelemaan menneitä. Samalla nähdään ketkä ovat yhtä tätimateriaalia kuin minä, eli nauttivat vanhojen kertaamisesta x)

Kommentit (67)

1/67 | 

Voi ei mitä flashbäkkejä tuli! Ai se oli Whitney ton nuken nimi! Mä olin vaan nimennyt sen Lauraksi :D Mullakin on toi kans edelleen tallessa. Ihan suosikkibarbi mulla kans! Mulla oli myös saman sarjan Barbie, jolla oli vaaleanpunainen tyllihame, mut se ei ollut niin kiva, kun se oli pitkänmallinen ja röyhelö oli vaan alahelmassa. Plööp.
He-man oli kans kova sana joo! Olen kyllä ikuisesti katkera kun sain vaan leikkiä ylimääräisellä He-manilla, jolla oli vieläpä käsikin poikki. :( Itellä kun ei koskaan He-man ukkoja siis ollut.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
2/67 | 

siis prkl, toi muuten oli Laura??? en muista barbeja näköjään ihan niin hyvin kun he-mania :DDD meillä oli naapurinpojilla se pääkallolinnake, ja ihme nillittäjiä kun ei päästy tyttöjen kanssa juuri ollenkaan leikkiin ukkeleilla :D Ja täältä kans löytyi se blondikin parfyymibarbie kera merenneitomallisen mekkonsa.

Tunnustus: Ralp Laurenin Romance hajuvesi (joka on yksi suosikkini) tuoksuu tasan sille parfyymibarbien mukana tulleelle tuoksuvoiteelle, ja siksi olen alunperin ostanut Romancen xD

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

4/67 | 

He-Man, ihanaa! :) Me koulussa leikittiin sitä myös. Ja tietysti kerättiin keräilytarroja, samoin kuin my little pony-ja beverly hills -tarroja ;)

5/67 | 

Hehh heee, mäkin muistan tuon sinun Madonna-fanituksen. Ja Barbit, edelleen. VLA:n harrastemahdollisuudet oli kyllä syvältä, kateellisena kuunnellut koko aikuisiän kaikenmoisista kuvataidekouluista ja muista jutuista joita muualla maailmassa oli, jotka olis itseäni varmasti kiinnostaneet. Vaan ei.
Mut sitä piti kysyä, että piirrätkö vielä? Ainakin lapsena olit siinä tosi hyvä!

Laura
6/67 | 

Olin just kirjoittamassa, että toi oli kyllä Laura! Mullahan oli se myös, ja se on edelleen porukoilla tallessa! Myös se toinen (vaalea) parfyymi-Barbie meillä oli. Se taisi tosin olla siskon omaisuutta, ja siltä lähtikin se ihana pitkä tukka aika nopsaa pois... Olin maailman onnelisin kun sain tuon Barbien Joulupukilta ja serkkutyttö oli maailman kateellisin :) Noi hihat mä olen kyllä hukannu, mutta tutu on edelleen Barbilla päällä!
Hei ja olihan meillä Viialassa lentopallo! Itsekkin siellä kävin, kun kaveritkin kävi. Tosin inhosin jo silloin lentopalloa :D

Nina
7/67 | 

Täällä ois kanssa yksi Madonna fani (just tuo 80- ja 90-luku kolahtaa). On keräilty kuvia vihkot täyteen ja nähty kaikki leffat.

Mia
10/67 | 

Mä myönnän kans ( varovaisesti tosin) että jos ihan oikeesti mietin, ni sen kaiken valituksen ja koulusta purnaamisen takana taidan kuitenkin ihan tykätä kokeista ym pänttäämisestä! Ja ryhmätyöt - vihaan niitä sydämeni kyllyydestä! Olen niiiin onnellinen sellaisista tunneista joilla saa vain istua, kuunnella ja tehdä muistiinpanoja eikä tehdä mitään hirveitä ryhmätöitä jotka sitten pitää esitellä koko luokalle ....mrrrrgggh!

nyymi
12/67 | 

Lukiossa ryhmätyöt on vähän erilaisia kuin yläasteella, jolloin porukassa liimailtiin kartongille kuvia Irlannista ja kirjoitettiin viisi riviä tekstiä. Meillä lukiossa ryhmätyöt tehtiin niin, että palaveerattiin tunti siitä, mitä kukakin tekee, sitten kaikki teki omat osionsa kotona ja sitten kokoonnuttiin kasaamaan työ ja jos se täytyi esittää, sovittiin siitäkin. Enemmänkin sama meininki kuin esim. työpalavereissa.

Että rohkeesti vaan hattua hakemaan! :)

Mimmi
13/67 | 

Mahtava tuo piirretty!!! Olen miettinyt vuosi tolkulla (ja kyllä - I have life, somewhere, hehheh) sen nimeä. Sitä katsoi intensiivisesti, jotta sen saattoi leikkiä seuraavaa jaksoa odotellessa. Ja huh sitä murhetta, kun karhut kasvoivat ja lähtivät maailmalle... Aah, tulvii muistoja. ISO KIITOS TÄSTÄ!!!!! Taas vahva todiste, miksi blogia pitää lukea joka päivä. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
19/67 | 

aiiii vitsi, me ollaan ihan samanlaisia!! Kalvosulkeiset ja muistiinpanot rokrok, ei mua kiinnosta tehdä porukalla koulutöitä koska menee ihan täysin hermo siihen, että pitää sietää erilaisia motivaatioita tehdä niitä pirun töitä ja oon sitä mieltä että tekisin aina itse koko pskan tehokkaammin yksinäni :D oon varmaan "ihana" kaveri ollut noissa ryhmiksissä muahha. Raippa&Ruoska Ry täällä terve, en kestä lusmuilua.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
23/67 | 

juu se oli laura :) äääk oliko sun sisko niitä riiviöitä jotka leikkeli barbien tukkia :D vitsi et olin lapsena kauhuissani noista tapauksista kun itse varjeli lelujaan kuin timantteja :D Hei lentopallo on jopa yleisurheilua pahempaa hrrrh... en muista kuolemaksenikaan lentisreenejä viialasta? Kaikki jätkät pelas lätkää tai futista ja tytöt kävi aerobicissa tai yleisurheili heh :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
25/67 | 

madonna <3 ja barbiet <3 :D työväenopistollahan oli noita kuvataidejuttuja jonkun verran, koska mä kävin siellä öljyväripakkini kanssa. Tosin muut kurssilaiset oli 70 ja kuolema, eli ei nyt varsinaisesti kivoin paikka nuorelle. En piirrä, vaikka haluaisin kyllä, mutta en vaan jotenkin enää uskalla jos oonkin ihan paska enkä osaa mitään :D Lyijärityöt olis tosi jees näin 15 vuoden tauon jälkeen. Ehkä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Olga
29/67 | 

Meillä ei ainakaan ollut iltalukiossa mitään ryhmätöitä. Onneksi ei, sillä vihaan niitä myös mainitsemistasi syistä. Minulla on aina niin vahva visio siitä, miten asiat PITÄISI tehdä, joten olisin ryhmätöissäkin varmaan ihan kamala natsi. Parityöt aiheuttavat niin ikään hammastenkiristelyä...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
30/67 | 

hei toi kuulostaa hyvältä, ehkäpä joskus ottais työn alle :) toi ryhmis- ja parityöjuttu on just siksi paha että siinä törmää monen mielipiteet ja tekotavat. Itse olen ihan jäätävän tehokas ja haluan tuollaisen pakolliset pahat alta pois, "ei tarvii mitään kahvitaukoja pitää prkl ku nyt tehdään eikä meinata" :D eli juu, voin vaan kuvitella millainen kauhu oon ollut niille jotka haluaa tehdä jotain hissukseen ja haaveilla välissä xD En tiä sit miten kävis jos olis joskus parina joku samanlainen hullu, kuten sä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

31/67 | 

Aika hauskoja muistoja...Madonna on ollut varmaankin joka tytön suosikki, niin munkin ja on kyllä edelleen kestosuosikkini. Aika moni muistelo tuntui jotenkin niiiin tutulta kun itsekin oli nuori tyttö;)

Lisää muisteloita, please....

32/67 | 

Ton Barbien oikea nimi on kyllä Whitney, Suomessa sille keksittiin helpommin lausuttava nimi eli Laura. Eli oikeassa olit, Whitney toi on oikeasti. ;)

Laura
33/67 | 

Jep sisko oli riiviö ;) Muistan, että mua ehkä vähän harmitti kun Barbilta katos tukka ja mä olisin niin halunnu tehdä sille kampauksia. Oliskohan tässä lentopallo jutussa nyt joku Viri vs. Pyry juttu. Itse harrastin Pyryssä ja muistan, että siitä oli aina kamala vääntö kumpi on parempi :D

34/67 | 

Heh, He-Man oli täälläkin tuttu leikki, joskus pÄiväkoti-iässä.

(ja ehdin jo tehdä meemin, se on pyörinyt lähes kaikissa ulkosuomalaisblogeissa.)

35/67 | 

Kyllä se oli Whitney. Tai oli ainakin Jenkeissä. Mulla on nimittäin sairaanhoitaja-Whitney, joka ostettiin joskus jostain alesta kun se oli jäänyt väärään pakettiin eli Jenkki-pakettiin eikä eurooppalaistettu. Eli Whitney on sen nuken alkuperäinen nimi ja täällä Euroopassa siitä on tehty Laura. :)

Ryhmätöistä
36/67 | 

Mua ärsyttää myös nuo ryhmätyöt, mutta ihan eri syystä vissiinkin. Vihaan niiden esittämistä kaikkien edessä, en vaan pysty aukaisemaan suutani siellä kaikkien edessä. Olen niin paniikissa :< Toivon, että esitelmien pito vähenee siihen mennessä kun olen ammattikoulussa (hius-alalle menen.) Siellä tuskin tehdään esitelmiä kauheasti? toivon todella ettei. Se jos mikä on tuskaa. :O

Linda
37/67 | 

Mulla ei kyllä ole ollut lukiossa vielä kertaakaan ryhmätöitä ja olen siis toista vuotta lukiossa :D Tuolla lukiossa missä olen on jopa pari opettajaa sanonut vihaavansa ryhmätöitä, joten niitä he eivät edes halua järjestää! No hyvä vaan, rymätyöt ovat vaan niiiiin karmivia :S

38/67 | 

Aaaaww! Jaki ja nuka oli myös yksi minun suosikeista pienenä, ainoastaan hopeanuoli taisi mennä edelle...harmikseni katselin nallesarjaa serkuilta lainatuilta vhs-kaseteilta, joilta puuttui joitakin osia ja mm viimeistä jaksoa en päässyt näkemään kuin vasta ihan joitakin kuukausia sitten! Youtubesta löytyy suomenkielinen versio <3 Parhautta!

kristiina K.
39/67 | 

Kävin vuoden päivälukiota - ei ryhmätöitä. Vaihdoin erinäisistä syistä aikuislukioon, jossa käytännössä tentin joitakin kielikuuntelutunteja lukuunottamatta koko oppimäärän (nykyään taitaa olla etälukio-nimikkeellä). Ilman yhden ainuttakaan ryhmätyötä \o/

Se vinkki, että lukio kannattaa suorittaa kokonaisuudessaan, silloin opiskelu on ilmaista. Aineopiskelija maksaa kursseista.

Rulgardiina
40/67 | 

Nelliina haluaa lukioon, koska rakastaa teinejä?! Vähän luin väärin :D

Leikittiin natiaisina veljen kanssa He-Man-ukkeleilla. Kaivoin wikipediasta figuurien kuvia, ja mieleen palasi monta jo unohtunutta figua. Ah, nostalgiaa.

Hemukka
41/67 | 

Anteeksi Nelliina, mutta mun on pakko kirjoittaa negatiivinen palaute vaikka ihana oletkin...

Sana "vammainen" ei toivottaavasti kuulu käyttämiisi haukkumasanoihin vaan oli vain lapsus tällä kertaa. Kuulostaa ikävältä miten haukut ryhmätöitä vammaisiksi. Niin paljon puhutaan nykyään syrjinnästä ym. Vammaiset ovat ihmisiä, joilla on jokin vamma ja heitä varmasti loukkaisi kirjoituksesi.

42/67 | 

aaah Jaki ja Nuka! Katselin sitä AINA nauhalta kun olin kipeä :) se oli niin hellyttävää, miten niiden nenät liikkui kun ne puhui :'DDD

Mira
43/67 | 

Oi sulla on uus ihana profiilikuva! <3 Ite oon sen verran myöhempään syntyny, -90 luvulla ja muistot ovat vasta 2000 luvulla, mutta silloin katteltiin Richard Scarryn touhukasta maailmaa ja Frankliniä ja ehottomasti Anniina Balleriinaa. Nykyään sekin ihanuus on laitettu tietokoneanimointiin eikä Richard Scarryn touhukas maailmakaan oo enää aito... Ajat muuttuu, mikä on valitettavan surullista :(

Mia
44/67 | 

Haha, nimenomaan toi pointti että ite ne työt sais takuuvarmasti tehtyä vähintään sata kertaa paremmin, ilman kyselyitä muilta, antais vaan ite palaa! Haha, mä taidan olla kans aika hirvee ryhmätyökaveri ja piiskuri mut... pitäähän sen homma nyt pitää käynnissä jonkun toimesta :D

45/67 | 

Vihaan ryhmätöitä yli kaiken. Ne olisi ehkä kivoja jos sattuisi toimiva ryhmä mutta jostain syystä ryhmät eivät ikinä toimi. Pelottaa kun meillä on yksi kurssi ryhmätöitä :S Tentit sen sijaan on kivoja. Tulosten saamisen voisin taas ohittaa. Minä oikeasti tykkäsin ylppäreistä. Sai istua ja kirjoittaa koko päivän ja pohtia vastauksia. Mutta se päivä kun odotettiin niitä tuloksia... Ei enää ikinä.

Tuulia
46/67 | 

Muistu taas mieleen Power Rangersien tunnari tätä lukiessa :D.

Muistan vieläkin sen yhden barbin, jonka sain tädiltäni. Sen silmät sai 'kiinni' lämpimällä vedellä ja 'auki' kylmällä vedellä.

47/67 | 

Voinpa samastua täysin! He-man rocks! Eräänä surullisena iltana kaverini teloi He-man figuuriltani jalat poikki. En ole ehkä koskaan suuttunut spontaanisti enempää. Harmitukseni huomattuaan hän toki askarteli wc-paperirullista pyörätuolin, Skeletorfiguurille sairaanhoitajan hilkan ja essun, ja kuvasi ramman sankarin hoitajanaan herttaisen saikku-Skeletorin. Myös Whitney-barbi on tuttu, minun nukellani tosin oli turkoosi merenneitomallinen paljettimekko, tyllillä toki. Ihanat muistelot! Tunnustan olevani täti!

DG
48/67 | 

Tämä on nyt vähän aiheen vierestä, mutta sanon silti. Kovasti puhutaan siitä, pitäisikö bloggarin olla jonkinlainen "esikuva" lukijoilleen. Ajatella nuoria lukijoita, mitä voi sanoa ja mitä ei. Miten teini-ikäiset suhtautuvat mihinkin. Yleisesti olen ihan täysin sen kannalla, ettei bloggarilla ole sitten minkäänlaista kasvatustehtävää. Otti joku nuorempi mallia tai ei, se ei ole yhdenkään blogin kirjoittajan murhe. Tätä aihetta käsittelit jokunen merkintä sitten itsekin, saako tiettyjen muotiblogien shoppailukulttuuri teinit pitämään vastaavaa ostelumäärää normaalina. No, tämä ei tietenkään liity juuri sinuun, mutta blogimaailmasta näin yleisesti.

Tämä pohjustuksena jollekin, mitä aion sanoa seuraavaksi.

"Voisin kuvitella, että iltalukio olisi enemmän sitä itsekseen ähertämistä eikä vammaisia ryhmätöitä?"

Särähti nyt aika pahasti. Myönnetään, sen takia, että vammainen -sanan todellinen sisältö on osa jokaista päivääni. Vammainen on virallinen termi niin liikunta- kuin kehitysvammaisillekin. Lisäksi vammainen on haukkumasana, jota en siedä. Yhtään. Sen lisäksi, että pikkupennut haukkuvat kaveria vammaiseksi, tuntuu se yleistyneen taas ihan päivittäiseen kielenkäyttöön. Aikuisillakin ihmisillä. Vammainen tuntuu kelpaavan nykyään ilmaisemaan mitä tahansa negatiivista asiaa tai ajatusta.

Niin.

Ei ole sinun vastuullasi, mitä haukkumasanoja nykypäivänä käytetään. Tai ollaan käyttämättä. Mutta sen verran tiedostavan ja fiksun kuvan kuitenkin itsestäsi annat, että koin tarpeelliseksi tästä kommentoida. Jos saisin vaikka ajattelemaan, miettimään kahdesti. Sillä sen voin sanoa, ettei ole kyse vain muutamasta ihmisestä, jota tuo ihan suoranaisesti loukkaa. Kun yhteiskunta ympärillä määrittelee aina ensisijaisesti sen vammaisuuden perusteella, alkaa ennen pitkää toivomaan, että "vammainen" olisi edes neutraali ilmaus. Vaan kun se ei ole.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
49/67 | 

ootko nyt ihan tosissas? Että nopeasti kirjoitetussa lauseessa joka koskee ryhmätöitä, minä jollain tavalla kertoisin piilomerkityksellisesti sortavani kehitysvammaisia? Uskaltaisin väittää, että hienoista ylireagointia, olkoonkin, että sanavalinta ei ollut paras mahdollinen. Ne kirjaimellisesti vammaiset jotka tunnen, kutsuvat itseään kehareiksi ja hekottavat tavisihmisten järkyttyvän siitä syvästi, kun se on HEIDÄN mielestään niin epäkorrektia.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

58/67 | 

Hyi ryhmätyöt! Luulin et pääsin niist eroon ku lukio loppu, mut eeei... Niitä me väsätään vielä yliopistossakin... huoh. -.-'

Ankkuli
59/67 | 

Suosittelen ehdotomasti iltalukion/aikuislukion käymistä! Itse käyn nyt kolmatta vuotta (ei viimeistä, jee!). Kurssit on mahdollista tehdä tenttimällä, eli tunneilla ei ole pakko käydä, ilmestyt vaan paikalle silloin kun haluat/jos haluat. Ja ryhmätöitä on hyvin harvoi ainakin meidän koulussa, kielissä eniten juuri jotain tekstin kääntämistä suomeksi/enkuksi/ruotsiksi vuorotellen parin kanssa. Myös kaikkia esseitä ja esitelmiä on todella vähän, melkeimpä ainoastaan äidinkielessä täytyy joku kirjaesitelmä tehdä, eikä ole mitään luokassa esitettäviä töitä. Opiskelusta on tehty mahdollisimman helppoa, jotta samat asiat voi oppia ihan itsekseen lukemalla. Suosittelen lämpimästi! :)

60/67 | 

Höpönlöpö. kyllä se piirtäminen siellä jossain vielä on, senku kokeilemaan ja treenaamaan. Ja eihän niitä tarvi kenellekään näyttää :D

61/67 | 

Hih, ja nyt vielä huomasin että toinenkin Barbie-asiantuntija oli tolkuttanut samaa asiaa vähän ennen mua ;) Eli usko meitä Nelliina :D

DG
62/67 | 

Olinko tosissani? Kyllä. Kuitenkin ilmeisesti tulkitsit kommenttini huomattavasti (mikänytonoikeasana) kärkkäämmin kuin miten sen tarkoitin. Eikä ihme, kommenttilaatikkosi epäilemättä täytyy toisinaan aika asiattomastakin kurasta. Sellaisesta, jonka ensisijainen tarkoitus on joko suoraan loukata, tai ainakin ymmärtää kaikki tahallisen väärin. Joten, yritän ilmaista itsäni vielä uudemman kerran. En todellakaan tarkoittanut, että tässä yhteydessä käytettynä sana "vammainen" olisi verinen loukkaus kaikkia vammaisiksi luokiteltavia ihmisiä kohtaan, tai että millään tavalla heitä sortaisit.

Tarkoitukseni ei ollut syyttää mistään, enemmänkin huomauttaa. Sillä omakohtaisesti tiedän, ettei tähänkään liittyen tule monia asioita ajatelleeksi ennen kuin ne omalle kohdalle sattuvat. Toki jokainen ihminen on yksilö, näin myös vammaisissa. Joku loukkaantuu ihan kaikesta, toinen ei mistään.

En tarkoita, etteikö omassa tuttavapiirissäsi voisi olla ketään vammaista ja näin ollen ettetkö tietäisi siltäkin kannalta siitä mitä sopii sanoa ja mitä ei. En yhtään epäile "kehari" sanan käyttöä kehitysvammaiselta itseltään. Minun mieheni (liikuntavammainen, lienee tässä yhteydessä olennaista mainita) käyttää itse itsestään kaikkia mahdollisia nimityksiä rammasta rullatuolipotilaaseen. Ihan vastaavasti tiedän useammankin tummaihoisen ihmisen, joka itse kutsuu itseään neekeriksi. Tästä huolimatta en uskaltautuisi itse sanaa ruveta vijelemään, vaikkei se varmasti kaikkia loukkaisikaan.

Olisin pitänyt pääni kiinni, jos tietäisin jonkin muun tavan kitkeä suomen kielestä tätäkin ilmausta, kuin siitä huomauttaminen. Tämä ei todellakaan ole hyökkäys juuri sinua kohtaan, en halua nyt saada aikaan pahaa mieltä tai mitenkään loukata. Toivon korostavani tätä riittävästi. Elän kuitenkin elämääni ihmisen kanssa, joka kaikkialla määritellään aina ensimmäisenä termillä "vammainen". Sen jälkeen hää on ihminen, mies, mitä tahansa. Mutta aina ensimmäisenä vammainen. Vammainen on virallinen termi, se jota käytetään ihan kaikkialla.

Nykypäivänä kuitenkin vammainen on myös ilmaus mille tahansa negatiiviselle.
Sen sijaan, että sanottaisiin vaikka työnantajan olleen ihan perseestä, kun jätti ylitöihin, sanotaankin työnantajan olleen ihan vammainen.
Poikaystävä oli ihan vammainen, kun se ei tullut ajossa kotiin vaikka lupasi.
Kelan jonotusajat on ihan vammaisia.
Kaupan kassa oli tänään ihan vammainen.
Jne.

Sen voi määritellä myös ylireagoinniksi, mutta kun yhteiskunta ympärillä määrittelee aina ensimmäisenä sen vammaisuuden mukaan, ei liene kovin miellyttävää, että se sama määritelmä toimii myös synonyyminä idiootille, tyhmälle, tai muuten vaan perseestä olevalle. Kun elää koko elämänsä vammansa kanssa, asioihin alkaa tottua. Ei niistä loukkaannu tai vedä edes hernettä nenään. Mutta kun ihmisarvo määritellään esim. niiden jalkojen kautta, jotka eivät toimi, asioihin alkaa myös väsymään.

Myönnettäköön, päädyin nyt tässä aiheessa paljon pidemmälle kuin mitä tämä juuri sun kohdallasi merkitsee. Halusin vaan edes yrittää perustella kommenttini. Sen, että tiedän, ettet sanavalinnallasi piilovihaa kaikkia vammaisia. Etten edes mieti mitään siihen suuntaankaan. Haluaisin vaan, että asiasta sanomalla olisi mahdollista saada edes muutama ihminen muuttamaan sanavalintojaan. En tosissaan tiedä miten muuten mitään muutosta tapahtuu.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
63/67 | 

hah mä olin virissä :DDD olikohan viriläisellä sitten lentistä ollenkaan, tai sitten olen onnistunut sulkemaan tuon kamalan lajin mielestäni ihan kokonaan. Hirveä angsti pakollisia lentitunteja kohtaan kun ranteet oli aina viikon kipeänä sen jälkeen hehhe.. tekniikka hallussa ja silleen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
64/67 | 

sille varmaan ei juurikaan voi mitään, että jostain sanasta muuntautuu puhekielessä jotain ihan muuta, kuin mitä sen alkuperäinen tarkoitus on ollut. Tokihan voi yrittää sivistää ihmisiä, kuten minua, että valitsisitko ensi kerralla jonkun muun, fiksumman ilmaisun, mutta se saattaa olla taistelua tuulimyllyjä vastaan jos ilmaisu on jo vakiintunut. Itse en miellä "työnantaja on ihan vammanen" lausetta oikeisiin vammaisiin liittyväksi millään tavalla, se on ihan eri asia. Siksi en ehkä osaa pienessä mielessäni ajatella, että sinulle tuo kolahti noin lujaa vääryydeksi. Pahoittelen mielipahaa, koitan miettiä pari sekuntia ilmaisujani jatkossa ennen kuin painan julkaise -nappia.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

65/67 | 

Luultavasti sellainen vihko oli, mulla on sellainen muistikuva että myös He-Man-tarroille olisi ollut oma vihko koska välillä tarroissa saattoi olla vain puolikas jostain kuvasta (eikä sitä toista puuttuvaa puolikasta tietenkään saanut ikinä)

Mutta meillä taisi olla sen verran pihistelyä kotona, että tarroja sain välillä ostettua ärrältä mutta vihkoon ei ollut varaa ;D

sannna
66/67 | 

Käyn iltalukiota päiväopintojen (pukuompelija-amis+lukio) kolmatta vuotta ja voin kertoo et iha rentoo siel lukiol on. Just tampereen aikuislukio on siisti mesta, opet on hyvät ja tilat toppen ! :) Rankaks sen tekee mun kohal vaan se, et opiskelen päivässä noin klo.8-21 -.- eli muutoin on varmasti kyl ihan mukava toi aikuislukio.
Tampereen aikuislukiolla tunnit alkaa 17.00 ja tokat tunnit 18.50. suosittelen, eikä sitä koko lukiotakaan pakko oo käydä, vaan voi tsekkailla esim. ne kurssit jotka kiinnostaa - ihan vaan omaks iloks.

67/67 | 

He-Man oli ehdoton suosikki meilläkin. Serkkupojallani oli monia hahmoja, leikin tietty itse aina Teelalla ja hän He-Manilla.

Piirretyistä myös Tao Tao pieni pandakarhu oli ihan ykkönen.

Ja kyllä, minäkin fanitin madonnaa kaikilla kuvaamillasi tavoilla, mutta tykästyin 'The blond ambition'-kiertueen ja 'In bed with Madonna'- aikaiseen Madonnaan, tykäten kyllä aiemmistakin Maddie jutuista.

Ja vielä lopuksi, serkullani oli varmaan kaikki maailman barbit ja niitä kuolasin, ja halusin tietysti aina leikkiä barbeilla eikä millään muulla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015