Joko alkaa olla raparperin yliannostusta havaittavissa? Olen käyttänyt jo kaiken mielikuvitukseni mitä kaikkea raparperista voi tehdä, kuluttaakseni val-ta-vaa raparperikasvustoamme, mutta vielä vaan varsia riittää. Tämä on nyt jo kolmas erilainen piirakka viikon sisään ja nyt tulikin paras. 

Kaivelin kaapista ne aineet mitä siellä sattui sillä hetkellä olemaan, ja lopputulos oli mehevä pohja - rapea päällinen. Toimii. 

Pohja:

  • 2dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g sulaa voita
  • 200g rahkaa
  • 4dl vehnäjauhoa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2rkl vettä

Päälle:

  • raparperia
  • 50g sulaa voita
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1dl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria

Sekoita pohjan ainekset yhteen ja levitä taikina voideltuun vuokaan. Määrä on sopiva 28cm (isohkoon) vuokaan. Paloittele raparperit ja asettele ne pohjan päälle. Ripottele päälle hieman sokeria. Sekoita muruseos (kaura, sokerit ja voi) ja levittele sinne tänne piirakan päälle. Lopuksi kohti uunia n. 200 astetta ja 25-40min, riippuen uunista.

Tarjoile vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa :)

Kommentit (7)

PippaK

Olethan muistanut myös pakastaa vaaleanpunaista aarretta? Mikään ei ole niin huumaavaa keskellä talvea, kuin kaivaa pakastimesta raparperia, ja saada jotakin niin hennon herkullista jälkkäripöytään.

Jos sinulla on aikaa, niin kokeile tehdä raparperi-mansikka-granitaa! http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/raparperi-mansikkagr... Teen tuon reseptin mukaisesti granitaa (yleensä tuplana), jota sitten voi tarjota lapsille sellaisenaan herkkuna tai aikuisille drinkkinä, johon lorautan Lemon Fusion-Schweppesiä ja tilanteesta riippuen ehkä myös jotakin kirkasta alkoholia annoksen. Toimii myös alkumaljoina! Reseptin shampanja ei istu omaan suuhuni drinkissä niin hyvin, joten siksi kokeilemisen kautta olen päätynyt sitruunaiseen kuplajuomaan, mutta kukin makunsa mukaan!

jaanaca

Ihanaa, uusia raparperiohjeita.  Just toin mökiltä ekat raparperit, ja huomenna leivon.

Talveksi pakastan pari rasiaa ja teen raparperi-mansikkapiirakkaa. Huippuhyvää yhdessä. 

Nyt testaan näitä sun reseptejä ja hesarissa tänään ollutta marenki-raparperipiirakkaakin täytyy testata. Raparperipiiraat on niiiin hyviä. 

Xeveliina

Kiitos superherkullisesta ohjeesta! Testasin sitä eilen iltana miehen synttäreille ja yllättäen piirakka oli kadonnut tähän aamuun mennessä viimeistä murua myöten. Eikä syöjiä ollut kuin kaksi... :D

krista

Aah raparperipiirakkaa, mäkin haluun! Saaks teiltä tulla hakemaan muutaman varren? ;)
Meillä on viime vuonna laitettu pistokkaita mutta ne ei oo ihan vielä kasvanut... Pitäisi varmaan laittaa lisääkin, raparperi on ihanaa :)

Iiia

Sitä aikaisempaa reseptiä on testattu jo neljästi (onnistuneesti), olisikohan sitten seuraavan kerran tämän vuoro! Meilläkin siis riittää raparperia. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat