Tänään juhlitaan äitejä. Itselleni tämä on kolmas äitienpäivä äitinä (tyttärenä on kulunut hieman useampi vuosi). Tänä aamuna oma tyttäreni lauloi minulle sängyn vieressä vienolla ja suloisella äänellä paljon onnea äiti -laulun. Sydämeni pakahtui rakkaudesta. 

Kävin eilen oman äitini kanssa katsomassa Suomen komediateatterin näytelmän Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Näytelmän pohjana toimii Kodin kuvalehden lukijoiden kirjoittamat tarinat, joista on koottu hauska, viiltävä, surullinen ja ennen kaikkea aito esitys äideistä ja tyttäristä. 

Kipeätkin kertomukset äitien ja tyttärien suhteista avasivat taas hieman lisää silmiäni, kuinka monenlaisia tarinoita ja ihmissuhteita maailmaan mahtuu. Ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa olla äiti, tai tytär. Vaikka esitys oli toki dramatisoitu näyttämölle, tarinoissa oli totuuspohja. Äideillä on suuri vaikutus siihen, millaisia meistä tyttäristä kasvaa. 

Totesimme oman äitini kanssa kotimatkalla, että hänen tyttäristään, minusta ja siskostani, on kasvanut rohkeita ja vahvoja naisia, vaikka äiti luokitteleekin itse itsensä araksi. Hän ei kuitenkaan ymmärrä sitä piilevää rohkeutta, joka hänestä kaiken arkuuden alta aina tarvittaessa nousee. Äitini on tarvittaessa rohkea ja vahva. Kuten oli myös hänen äitinsä. Meidän suvun naiset.

Hyvää äitienpäivää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010