Vaikka olenkin opiskellut kosmetologiksi (dinosaurusten aikaan), minulta on jäänyt välistä kokonaan tuote nimeltä pohjustusvoide. Joko niitä ei pahemmin käytetty siihen aikaan tai sitten opettajamme eivät pitäneet niitä tarpeellisena.

Olen mielenkiinnolla lueskellut meikkiblogeista primereiden hehkutuksia, mutta en ole ikinä osunut kaupassa nenätysten kyseisen aineen kanssa. Tammikuussa sain kuitenkin ilokseni testipaketin Bodyographyn maahantuojalta, tanskalaiselta  Trontveitilta. Ja näin alkoi matkani pohjustusaineiden ihmeelliseen maailmaan. Tai pohjustusaineen. Nimeltä Bodyography Veil Foundation Primer.


primer

primer


primer1

primer1

Mikä pohjustusaine on? Se on ohut kerros ihon ja meikkivoiteen välissä. Pohjustusaineethan perustuvat yleensä tasoittaviin silikoneihin, koska ne yksinkertaisesti toimivat. Niin tämäkin. Sen tarkoitus ei ole hoitaa, vaan luoda täydellinen pohja meikkivoiteelle. Silikonia ehdottomasti välttävien tuote tämä pohjustus ei siispä ole. Minä itse olen aikoja sitten heittänyt romukoppaan 90-luvulta peräisin olevan silikonikauhuni ja nykyään käyttelen sujuvasti ilman pelkotiloja tiettyjä tuotteita, joiden INCIstä löytyy punttia tutisuttavia -cone päätteitä.

Olen nyt testaillut tuotetta parin kuukauden ajan päivinä, joiden olen tiennyt venyvän pitkiksi ja olen toivonut näyttäväni freesiltä loppuun asti. Primerin nerokkuus piilee minun kohdallani siinä, että se tasoittaa talvisen korppuihoni silkkisen sileäksi meikkivoidetta varten. En tiedä miten kuvailisin voiteen tuntua, mutta se ikäänkuin luo iholle pehmoisen pinnan, tasoittaen ihon karheuksia (ja atoopikolla niitä talvisin riittää!) Meikkivoide levittyy päälle kuin unelma, eikä takerru rutikuiviin kohtiin. Primerpäivinä olen huomannut meikkivoidetta kuluvan paljon vähemmän kuin aikaisemmin, johtuisiko nimenomaan tuosta levittyvyydestä. Itse ainettakin kuluu minimaalinen määrä kerrallaan. Totesin tämän seikan kantapään kautta kun jouduin ensimmäisen levityksen jälkeen naamapesulle :D 35 euron arvoinen puteli kestää kauan.

Pohjustusvoiteen luvataan lisäksi pidentävän meikkivoiteen kestoa ja tämänkin allekirjoitan. Normaalisti meikkivoide kökkööntyy päivän aikana kuivempiin alueisiin, mutta pohjustusaineen kanssa tämä ongelma vähentyi huomattavassa määrin. Teki mieli hyppiä riemusta, kun totesin kerrankin mainoslauseen todeksi. Pohjustuksen on tarkoitus myös hävittää huokosia ja pitää iho mattana, mutta näistä kahdesta en osaa itse sanoa koska olen tosiaan kuivaihoinen ja omaan minihuokoset.

Tuote tulee jatkossa kuulumaan aivan ehdottomasti meikkipussini sisältöön, sen verran toimivaksi se on todettu. Tosin tarvitsen sitä vain juhlapäivinä ja silloin, kun meikin pitää kestää ja haluan näyttää extra upealta. Arkisin mennään edelleen minimivarustuksella.

Kiinnostuneille tiedoksi, että Bodyographya voi tiedustella tällä hetkellä suoraan Trontveitin Minnalta (minna(ät)trontveit.com), sitä ei vielä toistaiseksi saa täällä kaupasta.

Onko teillä kokemuksia pohjustuksesta, onko toiminut vai ei? Tälle ensikertalaiselle se oli kerrasta menoa :)

Kommentit (25)

Sandra
1/25 | 

Itse en tykkää nestemäisistä primereistä, jotenkin tulee ikävä tunne iholle. Ja en käytä itse meikkivoidetta koskaan, niin en tarvitse nestemäistä primeriä. Käytän mineraalimeikkejä ja sarjassa jota käytän ei ole meikkivoidetta, joten siihen kuuluu kakkumainen aine pohjustukseen ja toimii loistavasti tuli juuri uudestaan tämä ilo perjantaina koettua. Ja muutenkin meikistä saa ihanan kevyen, peittävän ja tasaisen joten tämä on minun rakkauteni, onneksi saan työskennelläkkin niillä!

Heli
3/25 | 

Käytän jauhemaista mineraalipohjaa, jonka kanssa voisi käyttää nestemäistä primeria. Silikonit kuitenkin tukkivat ihoani, joten on ollut pakko turvautua toisenlaiseen primeriin eli silkkipuuteriin.

Haluaisin kokeilla seuraavaksi Fyrinnaen silica gel primeria, jossa ei ole lainkaan silikonia. Se on edullistakin, 7 dollaria n. 30 ml purkista.

Käytätkö muuten pohjustajaa luomivärien kanssa?

4/25 | 

Naamaan en pohjustusvoiteita käytä, koska en koe niitä tarpeelliseksi mineraalimeikkipuuteri"voiteen" kanssa. Luomilla käytän luomivärin alla kylläkin.

Blasco on se jykevämpi meikkivoiteeni kun sille on tarvetta, eli todella harvoin, Artdecon Mineral Powder Foundation, ei musta tartte primeriä. Se peittää omaan silmääni tarpeeksi.

Nestemäisiä meikkivoiteita en voi sietää ollenkaan. :D Tulee liian laitettu olo. :D Meikkaan silmäni muuten aika vahvasti, mutta nestemäinen meikkivoide on se kaikista kamalin mulle, joka aiheuttaa sen ylilaitetun fiiliksen...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
5/25 | 

heli: mulla ei vaikuta silarit naamaan millään tavalla, kaikissa meikkivoiteissanikin on ollut mukana silikonia mitä olen inciä tuijotellut :) Jos muistat niin tuu kertomaan mitä tykkäsit silikonittomasta, toimiiko oikeasti yhtä hyvin kuin "normaali". Mun ei tarvitse itseasiassa luomilla käyttää primereita, luomivärit pysyvät täysin muuttumattomina aamusta iltaan. Luomille ei kerry rasvaisuutta yhtään :) oon tosin asiakasmeikeissä käytellyt Lumenen luomienpohjustusvoidetta, mutta ns. omaa kokemusta en omaa.

Serafia: hahhah mä oon taas just tasan toista mieltä :D mun mielestä nimenomaan blascon kanssa on sellainen naamiofiilis kun taas nestemäiset meikkivoiteet ovat aivan ihania :D toisaalta mun ylikuiva naamani jo vähän pakottaa nestemäisen puoleen, se levittyy helpommin.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

jjjj
6/25 | 

Hei Heli, oletko varma ettei tuo Fyrinnaen silica gel primeri siällä silikonia? Silica tarkoittaa meinaan juuri silikonia ainesosaluetteloissa...

Itse olen joskus nuorempana kokeillut noita pohjustusaineita ja ne kyllä toimivat!

Nykyään en kyllä käytä enää ripsiväriä enempää, enkä muutenkaan enää silikoneja tai muitakaan turhia mömmöjä käytä:) Mutta toimivia nuo kyllä ovat!!

Heli
7/25 | 

Nelliina: Voi onnellinen, jos et tarvitse luomivärille pohjustajaa! Mä en enää tajua miten oon joskus selvinnyt ilman :D Toisaalta nykyään tulee käytettyä niin paljon jauhemaisia pigmenttejä, että sekin vaikuttaa pohjustajan tarpeeseen.

jjjj: Olen varma. Silica eli silika ei ole sama kuin silikoni. Silika on piioksidia, mineraalia, joka sitoo kosteutta.

8/25 | 

jjjj: Nyt ei ole lähdetiedot kohdallaan. Silica ei ole yhtä kuin silikoni tai silikoniyhdiste. Silica INCIssä on yhtä kuin piidioksidi, joka on mineraali. Lähde: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32006D0257:F...

Itse en ole näköjään monien muiden tavoin enää pariin vuoteen perinteisiä meikkivoiteita käyttänyt, vaan mineraalimeikkipohjaa. Vaikka se onkin tavallisesti puuterimaisessa muodossa, ei se silti ole puuteri tai tunnu puuterilta iholle levitettynä. Mineraalit "sulavat" levitettäessä iholle ihon rasvojen avulla, joten periaatteessa kyseessä on meikkivoide, vaikka sekään ei kyllä ole kovin kuvaava termi.. hmmm.

Itselläni on ollut jonkun aikaa käytössä BM:n Prime Time-pohjustaja mineraalipohjan kera, ja on se kyllä toiminut hyvin, mutta jotain vielä parempaa omalle iholleni etsiskelen.

Loup
9/25 | 

Olen käyttänyt Fyrinnaen pohjustusainetta, mutta se ei tehnyt juuri mitään. Tuntuu siltä ettei silica muutenkaan toimi minulla, iho rasvoittuu ikään kuin vain enemmän. Tai kuivuu -> tuottaa lisää rasvaa.

Nyt käytän Goshin Velvet Touch primeria ja se tuntuu ihan hyvältä, meikki levittyy paremmin. Se ei kylläkään supista huokosia, mutta ihonhoitotuotteeni tekevät sen, joten se ei ole ongelma. Jotkut pohjustusaineet tuntuvat kuivattavan tai korostavan kuivia kohtia, kuten Pore Putty tai Clinique, tai jos niissä on öljyä ne ovat liian paksuja (Mschic Face Canvas).

hannatar
10/25 | 

Hei onko tuossa Raidallista kuparia -postauksen mekossa ollut sellaiset "röyhelöt" hihansuissa ja olet hankkiutunut niistä eroon jotenkin? Muistuttaa nimittäin kovasti erästä minun mekkoani, jossa sellaiset röyhelöt on. En pidä niistä, mutta auttamattomana tumpelona en osaa/uskalla niitä irrottakaan.

K
11/25 | 

Minulle riittää pohjustukseksi naaman pesemisen jälkeen laitettu kosteusvoide. Annan asettua puolisen tuntia ja meikit päälle. Ihanilla luomuvoiteilla lähti se iänikuinen kuivumisongelmakin.:)

Anni
12/25 | 

Mulla ei ainakaan meikkivoide pysy yhtään ilman pohjustusta :) Itse käytän Yves Rocherin omaa, loistotuote.

Kysäisisinpä kuitenkin mitä meikkivoidetta+puuteria käytät? Itse olen taistellut vuosikaudet lakananvalkoisen ihoni kanssa, ja koska meillä näkyy olevan yhtä kalpea hipiä ja sinun naamasi näyttää moitteettomalta, niin mistä olet löytänyt tarpeeksi vaalean voiteen? Hassua, että vaikka Suomen kalkkikasvomaassa ollaan niin meikkivoiteiden sävyvalikoimamme ei koskaan ala tarpeeksi läheltä maidonvalkeaa... Lumenen Natural code on ainoa, josta olen lähestulkoon tarpeeksi vaalean värin löytänyt, ja kyseinen tuote ei koostumukseltaan ole ihan tarpeeksi hyvä tarpeisiini :/

Kiitos jos jaksat jakaa salojasi!

Ps. olisi myös hauska nähdä nykykuvaa kulmistasi, jotka muistaakseni kestopigmentoit? Miltä ne mahtavat nyt näyttää? :)

13/25 | 

Mä tilasin taannoin (joku jouluale?) MSCHICiltä niiden pohjustusvoiteen, ja oon tykänny kanssa. Ekan kerran ku näin miespuolisen kaverini sitä laitettuani, kaveri alko oikeen ihmetellä et mitä mun kasvoissa on, ku näytän niin hyvin meikatulta. Eli voin suositella! :D

Paula
14/25 | 

L'Orealin Studio Secrets -pohjustusvoide on ollut omien päivieni pelastaja. Vaikka käytän vain meikkipuuteria, niin silti se paljastaa armotta ihon kuivat kohdat. Studio Secrets -voide on tämän estämisessä hoitanut hommansa erittäin hyvin. Omassa käytössäni purkki (vaikka pieni onkin) on ollut todella riittoisa ja sopivan hintainenkin.

Sandra
15/25 | 

Nelliina: Siis tämä pohjustus joka on kakkumainen on paljon paljon paljon kevyempää kuin blasco! Ei voi puhua samassa lauseessa. Tämä on sellaista kuivahkoa "vahaa" vähän niikuin teattereiden valkoiset "kalkkimaalit", jota laitetaan niin minimaalisen vähän iholle ja sitä ei edes huomaa, eikä jätä iholle mitään tunnetta, että siinnä olisi nyt jotain kauheaa tököttiä. Sen päälle sopii täydellisesti mineraalipuuteri. Suosittelen kokeilemaan mineraalipuutereita, itse olen myös todella kuivaihoinen, mutta ihossani ei ole mitään peitettävää joten koen meikkivoiteen aivan liian paksuna, ihan sama kuinka ohutta se on. Helpotuksen sain mineraalimeikeistä. Sarjaa mitä itse käytän kuuluu myös peitepuikko jolla saa pienet virheet piiloon puuterin lisäksi. Ja aivan ihana on suihke joka laitetaan puuterin päälle. Iholle jää tunne ettei ole meikkiä. Suihkeita on eri tarkoitukseen kuivalle, rasvaiselle yms.

16/25 | 

Mä käytän Lumenen meikinalusvoidetta ihan pelkälteen, kun puuteri loppui ja laiska ei jaksa ostaa uutta :D On kyllä tosi hyvä ostos, voin suositella kaikille jotka haluavat a) pitkäkestoisen mattaisen pinnan esim. t-alueelle, b) luomivärille ja rajauskynälle hyvän pohjustajan ja/tai c) peitepuikon alle hyvän pohjan, että pysyy paikoillaan eikä lähde karkailemaan. Mulla pelittää nuo kaikki kolme tosi hyvin. Hintaa vissiin joku 15 € ja on nyt kohta kolme kuukautta riittänyt eikä loppua näy ^^ Hyvä tuote.

17/25 | 

Mä olen ihastunut Smashboxin vastaavaan, fiilikset vastaavat kutakuinkin omiasi: meikki levittyy helpommin ja pysyy kauniina pidempään. Juhliin olen opetellut levittämään silmämeikin pohjustajaa, Lumenen variantti on ollut hyvä.

Mariluu
18/25 | 

Vasta myös opetteluasteella pohjustusten kanssa, ja ensimmäisenä käyttöön on päässyt huuliprimer. Tykkään! ..Ja harmittelen etten aiemmin tajunnut ottaa käyttöön. :D

meshu
19/25 | 

oih! tässä ilmottautuu yksi atoopikko, jolle meikkipohjan levittäminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta asialta, sillä vaikka kuinka rasvaan niin aina se meikkivoide jää kuiviin kohtiin kiinni. täytyypi kokeilla hankkia tämä tuote nopeasti omaan meikkipussukkaan :)

voiko tuohon meiliosotteeseen siis ihan suomenkielistä viestiä lähettää?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
20/25 | 

jjjj: heh juu aika turhia nuo pohjustukset ovat jos käytät vain ripsaria :D

heli: oon onnellinen :D mulla ei ole mitään väliä onko jauhemainen tai kiinteä luomiväri, ne vaan ei leviä tai liiku luomella yhtään mihinkään :)

melli: mulla menee niin yli hilseen toi puuterista meikkivoide juttu, toimiiko se muka ihan oikeasti :D mun punaiset posket kaipaa jonkun verran peittävyyttä, jollen halua näyttää yli-innokkaalta lapselta, joten siksi kiinnostaa :)

loup: oon lukenut muitakin kokemuksi noista silikonittomista pohjustuksista että ne ei vedä lähellekään vertoja noille silikonia sisältäville. Mutta kai sekin on yksilöllistä. Minulle tuo silikonipohjainen oli kaikkien toiveiden täyttymys, kertakaikkiaan loistava tuote :)

hannatar: olihan siinä :) ratkoin ne irti ja käänsin hihansuun ja mekko piristyi kummasti. Minä en tykännyt yhtään niistä röyhelöistä, ne oli jotenkin "liikaa".

K: toi on munkin resepti arkisin :)

Anni: IsaDoran 16H meikkivoide ja niistä se vaalein, se ainakin on toiminut minulla :) ja tosi vaalea löytyy myös Lorealin true match -sarjasta, käy vilkaseen. Puuteria otan aina "translucent" värikoodilla merkityn, joku random Rimmel tms. mikä nyt käsille osuu. Tällä hetkellä on Natural coden vaalein. Kulmat voi hyvin, mutta nyt vähän harmittaa kun arastelin silloin sen tummuuden kanssa. Toisaalta otin ne silloin kun tukkani oli vaalea, että sekin vaikuttaa. Nyt tämän tumman tukan kanssa kulmat ovat hieman liian vaaleat, aion käydä tummentamassa niitä :) mutta että kertakaikkiaan elämän pelastus tuo pigmentaatio, en voi käsittää miksi en aikaisemmin uskaltanut!

sofia: no sama fiilis on itselläkin peiliin katsoessa kun on alla primer, on aika pikkusen paremman näköinen iho kuin ilman :)

paula: taitaa olla noiden primereiden ominaisuus että niitä tarvii käyttää vain pieni määrä kerrallaan :)

vanill: hahhah :D se taitaa olla sitten värillinen :D

riitta: juuri näin :)

mariluu: heh no piti munkin kasvaa kolmekymppiseksi että pääsin testaamaan :D

meshu: juu Minna on ihan suomalainen vaikka tanskassa asuukin, eli suomeksi vaan vaapaamuotoista mailia että tuota tuotetta kaipailisit :) Mun atooppiselle iholle toi oli kyllä niin helmi.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Heli
21/25 | 

Loup: jos vielä lueskelet kommentteja, niin kerrotko ootko kokeillut Fyrinnaelta kuivan ihon primeria vai tavallista? Harmi jos tuo kuivattaa ihoa :( Täytyy aloittaa samplella ja toivoa parasta.

Nelliina: Siis apua miten saat jauhemaisen luomivärin edes tarttumaan luomen pintaan jos sulla ei oo mitään pohjustajaa? Vai laitatko meikkivoidetta luomille niin, että jauhe tarttuu siihen? Mulla varisee kyllä puolet jauheista alaluomelle jos ei ole esim. voidemaista luomiväriä pohjalla ja sit on kauniit pandasilmät :D

22/25 | 

Mulla oli joskus n. viisi vuotta sitten primeri käytössä, mutta mulla se tukki ihon, josta seurasi kasa epäpuhtauksia ja finnejä. Tosin, se oli lumenen tuote ja useat lumenen tuotteista ovat epäsopivia mun iholle. Paitsi ko. merkin Luminous touch kuultomeikkivoide, joka on todella kevyt, ja kestää ihan tajuttoman kauniina aamusta iltaan, aiemmissa nestemäisissä meikkivoiteissa mulla on ollut ongelmana se, että ne alkavat päivän mittaan kiiltää ja valumaan, tässä ei ole sitä ongelmaa!

Voide ei ole peittävimmästä päästä, mutta peittää silti ihon epätasaisuudet, antaen ihon kuitenkin hehkua :)

Neely
23/25 | 

Itselläni on tämän talven ollut käytössä Lily Lolon mineraalimeikkejä. Vihreään taittava concealer, jolla saa ihon punoitusta, näppyjä yms piiloon, siihen päälle foundation (eli se puuterimainen "meikkivoide) ja sitten ihan puuteri. Mun rutikuivalla ihollani toimii, talvi on ollut paljon helpompi kestää kuin tavallisten meikkivoiteiden kanssa, iho ei hilseile läheskään yhtä paljon. Olen tosi tyytyväinen, tuskin enää vaihdan takaisin normituotteisiin=). Peittävyys ei varmastikaan ole Blascon luokkaa, joka kylläkin omasta mielestäni onkin melko naamioluokkaa jo... Itselleni kuitenkin peittävyys on riittävää, vaikka ihoni helposti punoittaakin. Näitä tuotteitahan voi sitten myös lisätäkin päivän mittaan, jos tuntuu, että tarvitsee iltaa kohti lisää peittoa... Puhdistaminen on myös todella helppoa, tuotteet eivät niin kovasti tartu/imeydy ihoon...

25/25 | 

Mulla on bareminaralsin Prime time kovassa käytössä, enkä enää osaa olla ilman primeria. Varsinkin talvella iho kuivuu sen verran, että varsinkin silmien alla meinaa meikkivoide mennä kurttuun "rypyissä" Primerin kanssa iho silottuu niin ihanan pehmeäksi ja vähän kuin täyttää niitä ryppykohtia, niin ei pääse meikit sitten niihin paakkuuntumaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013