Tänään luvassa kesäinen sitruunamekko, joka on Olivia Rougen käsialaa. Kuva on Olivia-lehden sivulta, johon tein Ciao! Caffelle mainoksen pari vuotta sitten. Nämä kamppikset kuuluvat luokkaan kokeiltava kerran elämässä, se on niin julmetun outoa nähdä oma naama lehden mainoksessa. Näitä mainoskuvia varten minun piti etsiä neljä erilaista mekkoa, jotka sopivat lempparijätskeihini. Ei todellakaan ollut kurjin mahdollinen duuni, sillä kävin ilman muuta myös koemaistamassa jätskit :D Bloggaajan työkenttään kuuluu nykyään aika laaja skaala potentiaalisia työtehtäviä, riippuen tietysti omasta osaamisesta ja mielenkiinnon kohteista, sekä blogin aihepiiristä. Ulkomuistista voin luetella esimerkiksi lehtijutut, printtimainokset, TV-mainokset, TV-ohjelmat, hyväntekeväisyystempaukset, paneelikeskustelut, kokkiohjelmat, kirjan kirjoittaminen, valokuvauskeikat, sisällöntuotanto, asiantuntijana toimiminen, oman kenkä/vaate/korumalliston suunnittelu ja juontokeikat. Nämä kaikki edelliset ovat arkipäivää nykyään myös suomalaisessa blogiscenessä. Ei tietenkään yleensä yhden ja saman bloggaajan arkipäivää, mutta vähintään jonkun bloggaajakollegan. Bloggaajaksi ei voi kouluttautua, mutta blogin avulla voi tuoda esiin omia kykyjään. Jos on esimerkiksi taitava valokuvaaja tai kirjoittaja, blogi voi toimia työnäytteenä. Siitä ei ole loppujen lopuksi montaakaan vuotta kun ammattibloggajia ei ollut Suomessa vielä lainkaan. Kehitys on ollut hurjaa ja sosiaalinen media on mahdollistanut ihan uudenlaisen ammattiryhmän syntymisen. Toki kilpailukin on nykyään kovaa ja tiukkenee entisestään, uusien tulokkaiden pitää varautua tekemään hartiavoimin töitä. Suurimmat massat liikkuvat nykyään videobloggaajien eli vloggaajien tontilla, joten jos mielii ammattibloggaajaksi, suosittelen harkitsemaan videokameran hankkimista. Jos on kyky saada 50 000 ihmistä seuraamaan videopäiväkirjaa, siinä vaiheessa on lähes takuuvarmaa, että myös yritykset kiinnostuvat vloggaajasta. Samalla pitää ottaa selvää myös omista velvollisuuksista. Harrastelijat saavat toteuttaa itseään melko vapaasti, mutta heti jos kuvioon tulee mukaan maksettu sisältö ja tavarapalkkiot, täytyy pitää huolta mainonnan säännöistä. Jokainen bloggaaja, joka harrastaa vilppiä, ampuu oma ammattiryhmäänsä jalkaan. Kuinka moni on joskus harkinnut ryhtymistä tavoitteelliseksi ammattibloggaajaksi ja toiveissa on ollut itse itsensä työllistäminen eli yritystoiminta? Mitä kysymyksiä tai epäilyksiä on herännyt?

Kommentit (5)

1/5 | 

Ihana mekko!! :D Niin ja blogijuttuun: tällä hetkellä bloggaaminen on vielä harrastus, mutta poikinut sen kautta mm. sisällöntuotantoduunia ja graafisen alan hommia. Joskus olen pohtinut josko bloggaamisesta voisi tulla sivutyö tai osa kokopäivätyötä, mutta en ole varma haluanko liian rankasti sekoittaa näitä kahta - turtuuko siihen ja tuleeko bloggaamisesta ahdistava velvollisuus? Osaako enää pitää vapaa-aikaa ja työaikaa erillään ja onko sille enää tarvetta? Tälläisiä mietteitä minulla on :)

hanna
www.hannamariav.com

s
2/5 | 

Minä oon salaa mielessäni kypsytellyt käsityöblogin perustamista, ja juurikin sellaista jolla saisin edes vähän sivutuloja esim. tuotteiden myynnin kautta. Siinä on vaan sitten se, että haluan blogin olevan hyvinkin "valmis" ennen sen perustamista.

Haaveilen myös koulutuksesta aiheeseen liittyen ja oikeasti käsityöläisen urasta, omasta yrityksestä... tuotteitakin oon vähän suunnitellut ja tehnytkin omaan käyttöön. Mutta se raha. En uskalla talovelkaisena hypätä kohtuullisesti palkatusta vakkariduunista tyhjän päälle, varsinkin kun tietää miten mahtavasti käsityöllä pärjää. Mutta ehkä vielä joskus. :)

Sannak
3/5 | 

Aloitin bloggaamisen uudelleen tänä syksynä parin vuoden tauon jälkeen. Blogini on ihan liian tavallinen ja ihan liuan arkinen menestyäkseen isommasti koskaan. Näin ainakin ihan jalat maassa itse ajattelen enkä edes elättele suurempia haaveita blogin suhteen. Teen sitä, koska tykkään sitä tehdä. Ja nimenomaan sillä omalla, arkisella tyylilläni :) Toki toivon lukijoita löytyvän blogilleni ja palaute ilahduttaa aina. Vaikka pienesti tehdään, niin koko sydämellä sitäkin.

http://sisullajasydamella.blogspot.fi

4/5 | 

Ah, Ihanan raikkaalta näyttää tuo mekko!

Mua häiritsee todella paljon, että suomen blogiscene on aina vaan kaupallisempi ja tavoitellaan vaan enemmän ja enemmän lukijoita. Tai siis, harrastuspohjaisten hyvien blogien katoaminen ja massaan hukkuminen. Olisi niin ihana löytää blogeja, joista ei paista taustalta vähänväliä jokin kaupallinen taho lahjusten ja yhteistyön muodossa. Ihan vaan puhtaasti kirjoittajien oma mielipide, kiinnostus ja innostus. Mutta tokihan sitä saa tienata bloggaamisella ja en mene sanomaan, että ammattiblogit ovat huonoja. ;) Täälähän mä olen suakin stalkkaillut jo pitemmän aikaa.

Halina
5/5 | 

Ensiksikin, tämä mekkojoulukalenteri on ihan paras ikinä! Olen jäänyt koukkuun, ja pakko käydä joka päivä vilkaisemassa!

Blogi-aiheesta sen verran, että itseäni kiinnosti ennen enemmän ne ns. arkiset blogit, jotka vaikutti just sellasilta home-made tyylisiltä niin kuviltaan kuin kirjoituksiltaan :D ja paintmuokkauksiltaan XD

En tiedä olenko outo, mutta tykkäsin siitä, että blogit oli tavallaan kuin kaverin kirjoittama päiväkirja ja just kivan arkisia ja realistisia pilalle menneine ruokineen ja epäonnistuneine kuvineen. Tuntui, että se oli vähän kuin vastakohta naistenlehtien sliipatulle maailmalle (jota nykyään näemme esim. instagrammissa ja kaikkialla somessa myös).

Eli vaikka rakastankin kauniita tarkkoja valokuvia, selkeää kirjallista ulosantia ja blogin mietittyä konseptia sekä sitä, että blogien kautta oikeasti löytää paljon hyviä tuotteita, palveluja, ravintoloita, sovelluksia jne. (taivas rajana), niin silloin tällöin kaipaan niitä kotikutoisia blogeja :)

Oli jotenkin hauskempaa lukea arkista elämää kuin mietittyjä yhteistyöpostauksia. Joskus mietin, että mihin naistenlehtiä enää edes tarvitaan kun on blogit ja monissa lehdissä lukee artikkelin alareunassa "lue koko juttu tämän tyypin blogista.." tai "katso lisää kuvia hänen blogistaan".

Jos siis itse kirjoittaisin joskus blogia, niin se olisi varman liian epäammatillinen isolle yleisölle :D

Sinun blogisi on yksi niitä harvoja, joita olen jäänyt viime vuosina lukemaan. Osaat jotenkin yhdistää hyvin ammatillisuuden omaan persoonaasi ja tapaasi kirjoittaa. Blogisi on minulle vähän kuin aamulehden kiva kolumni, jonka lukaisee kahvikupin ääressä, ja sen jälkeen jatkaa piristyneenä hommiaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010