Kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte vanhan sinisen mekkoni tuunauksen ideointiin! Sain paljon loistavia ehdotuksia, jotka aion säilöä vastaisuuden varalle, sillä mekkoprojekteja on odotettavissa tulevaisuudessakin. Tähän siniseen mekkooni valikoitui kolme muutosideaa, joista yhtä en ollut tajunnut itse ajatella! 

Tässä mekko ennen muutosprosessia: 

Tavallaan kolttu oli ihan kiva myös noin, sillä pidän pitkistä malleista ja hihoista, eikä mummomaisuus sinänsä ole este. Olen ehdottomasti enemmän mummostyle muutenkin. Se mikä kuvista ei ehkä täysin välity, on mekon roikkuminen ylläni. Vaikka olen siunattu kunnon hartioilla, olkapäät roikkuivat siitä huolimatta, koska mekko on selvästi tarkoitettu pari kokoa suuremmalle käyttäjälle. Lisäksi vaate veti meikäläistä kokonaisvaltaisesti maata kohti. Huonosti istuvat ja roikkuvat vaatteet ovat vähän reppanan näköisiä.  

Olin kuitenkin sitä mieltä, että en halua muuttaa mekon ilmettä liikaa. Hienovaraisillakin muutoksilla ilmettä saa kyllä kevennettyä ja piristettyä.

Muutokset olivat: 

1. Hihojen lyhentäminen

2. Yhden helmarimpsun poistaminen

3. Pieni muotolaskos niskaan

Ai että, miten mieleinen mekko on nyt! 20-luvun fiilis on läsnä edelleen, jonka perään moni teistäkin oli. Niin myös minä, yksi lempivuosikymmenistäni mitä muotiin tulee. Mekon ilme keveni, mutta ei muuttunut kokonaan. 

Olin itsekin ajatellut lyhentää hihoja, ja kerrankin sain sen pituiset hihat kuin haluan. Lempimittani on hieman alle kyynärpään, mutta sellaisia vaatteita on yllättävän vähän tarjolla. Harkitsen edelleen hihojen uudelleen istuttamista, että saisin niistä hieman kapeammat, mutta se ei ole ihan pakollista.

Niskan pienellä laskoksella taklasin hyvin tuota hartialinjan roikkumista, mutta toisaalta takasin myös sen, että mekon liikkuvuus ja suora linja säilyi. En tällä kertaa halunnut kapeampaa ja istuvampaa mallia, vaan 20-luvun suoran linjan säilyttäminen oli tärkeää. 

Ihan kuningasidea oli alimman rimpsun poistaminen. Ei vitsi, miten en itse tullut sitä ajatelleeksi lainkaan! Jotenkin jämähdin siihen ajatukseen, että helma on kokonaisuus. Kahdella rimpsulla helma on todella upea ja tasapainossa muun mekon kanssa. Lisäksi yhden kerroksen poistaminen jopa korosti mekon 20-luvun fiilistä entisestään. 

Ylimääräisen rimpsun voi käyttää jatkossa johonkin toiseen projektiin, sillä pliseeraus on todella kaunis. Eräässä ehdotuksessa oli tosi kiva idea extrapalan käyttämisestä kaulukseen tai hihoihin. Mallailin sitä kyllä, mutta totesin että helmarimpsut ovat riittävät. Saatan käyttää kaulusidean johonkin toiseen tuunaukseen, piristämään yksinkertaista T-paitaa tai muuta vastaavaa. 

Kiitos ja kumarrus kaikille ideointiin osallistuneille <3

Kommentit (11)

*mummeli*
1/11 | 

Tätä piti syynätä ihan huolella. Ihan uskomattoman hieno muutos ja todellakin yhden rimpsun poisto vei mekkoa entisestään sinne 20-luvun henkeen.

Mirri
3/11 | 

Tosi hieno mekko siitä tuli, muutos kokonaisuudessa oli iso, vaikka toimenpiteet pieniä.

Rhia
6/11 | 

Tosi pienillä jutuilla mekko raikastui ihmeesti! Näissä mummomallisissa mekoissa hienointa on juuri tuo 20-luvun henki joka tulee suorasta siluetista ja lantiolle pudotetusta vyötärölinjasta. Ja muutoksilla se toden totta korostui entisestään. Kiva tuunaus!

katika
7/11 | 

Pakko tulla myös kehumaan hienoa muutosta! Muistan katselleeni alkuperäistä kuvaa eikä oikein mitään järkevää tullut itselle silloin mieleen. Iso muutos pienillä toimenpiteillä!

atomi
8/11 | 

Toden totta tuo alimman helmarimpsun poistaminen oli ihan paras juttu vaikka itse pliseeraukset ovatkin leningin paras juttu. Nyt mekossa on juuri sitä 20-luvun kepeyttä. Hiuskoriste on kirsikka kakun päällä! Olet kyllä taitava :)

Ellukoo
9/11 | 

Ei vitsit että siitä tuli kiva! Luin niitä kommentteja ja ihmettelin, että miten ihmisillä tuli niin hyviä ideoita mekon tuunauksesta. Itselläni löi pää ihan tyhjää. Hiuskoristeen kanssa ihan täydellinen kokonaisuus :)

Valkoinen tähdikki
10/11 | 

Kylläpä mekon yleisilme keveni! Onnistunut muutos. Kiva nähdä lopputulos täällä blogissa.

Sariska
11/11 | 

Enpä itsekään tuolloin tajunnut tuota helmarimpsun poistamista, mutta se on muutoksista kyllä aivan parhain!

Jäi vähän kaivelemaan tuo taakse tekemäsi muotolaskos, että millainen se on? Kun itse olen vähän pyylevä ja normikokojen rajalla, mutta en voi koskaan ostaa "isojen tyttöjen" vaatteita, kun ne juuri tuohon tapaan aina sitten roikkuvat päälläni, niin tuolaisesta laskoksesta voisi olla minullekin hyötyä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010