Kun ostin San Franciscon vintagekaupoilta tämän vaaleanpunaisen mekon, ostin sen tietoisesti projektiksi. On mekkoja jotka entisöin jopa käsin parsimalla täsmälleen alkuperäisen näköiseksi, enkä koskaan tekisin niihin mitään tuunauksia. Sitten on tämän mekon kaltaisia vaatteita jotka ostan sillä fiiliksellä että teen niistä jotain muuta. 

Mekossani oli paljon korjattavaa. Vuori oli aika säpäleinä, joten sen korjaamisessa meni aikansa. Aion lisäksi vielä jatkaa vuorin helmaosaa, että alushame kattaa koko mekon. Olkaimet olivat minulle aivan liian lyhyet. Ihan perusjuttuja tällaiselle melkein 180cm pitkälle, kun pääosin vintagemekot ovat 160 senttisille mitoitettuja.

Tämä on hyvä vinkki jokaiselle naiselle, joka kohtaa kirppis- ja vintagemekoissa mitoitusongelmia. Sama vinkki toimii myös lastenvaatteisiin, niihin voi saada lisää käyttöaikaa yksinkertaisella korjauksella. 

Tarvitset satiininauhaa n. 2m (aikuiselle). Ota mekko mukaan kauppaan ja testaa satiininauhoista oikea leveys tai käytä kapeampaa nauhaa ja rypytä olkainta kapeammaksi.

Leikkaa nauha neljään saman pituiseen osaan. Käsittele satiininauhan päät polttamalla ne kevyesti umpeen, ettei nauha ala rispaantua. Tämä toimii polyesterissa. 

Leikkaa tai pura olkain auki. Neulaa satiininauhat kiinni jokaiseen olkaimeen ja ompele nätisti yhteen niin että sauma jää nurjalle puolelle. Voit tämän jälkeen vielä ommella tukitikkauksen oikealle puolelle, niin että sauma pysyy tikkauksen alla litissä. Valmista on! 

Nauhaolkaimilla on helppo säädellä kuinka tiukalle olkaimet solmii, erityisesti lapsilla tämä on näppärä keino kun pikkuiset kasvavat niin hurjaa vauhtia. 

Tämä tuunaus voi siispä olla joko tarpeeseen (liian pienet käsiaukot) tai sen voi toteuttaa ihan vaan koska tykkää rusettiolkaimista. 

Kommentit (8)

Chuuko

Ammattitauti. :'D Hyvä ettei tullu kouluissa viivottimesta, jos erehdyit käyttämään käsiaukkoa tai kaula-aukkoa...

Petruska
4/8 | 

Ihana idea! Itse en ole tajunnut, että vintagevaatteissa on niin paljon lyhyempi mitoitus, siis juuri sopiva itselle. Nyt tuli kyllä hinku hankkia joku vintagemekko :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011