Ei mennyt ruskan suhteen ihan nappiin tämä Lapin reissun ajoitus, sillä lehdet täällä alkavat vasta vaihtaa syystakkia ylleen. Itseasiassa minusta tuntuu, että siellä meillä kotona on tällä hetkellä värikkäämpää. Mutta ei se mitään, liput oli tälle viikolle varattuna niin lomalle lähdettiin, ruskaa tahi ei.

Kaunista täällä aurinkoisessa pohjoisessa silti on, ei käy kieltäminen. Ollaan saunottu, ulkoiltu, tarvottu umpimetsässä (mikä eksyminen, ei me ainakaan), syöty mustikoita ja käyty Ruotsissa. Sellaista rentoa ja mukavaa perhelomailua.
Kolarinsaaren vanha puukirkko (v.1818) oli hieno ja jotenkin majesteettisen yksinkertainen. Kirkko ja vanha hautausmaa sijaitsevat nimensä mukaisesti saaressa keskellä Muonionjokea. En ole uskonnollinen, mutta haluan silti aina nähdä kylän vanhimman kirkon. Paikallinen historia kiinnostaa, mihin ikinä matkustankin.


Luin jostain että jos viettää 1,5 tuntia metsässä, ihmisen negatiiviset ajatukset kaikkoavat. Taitaa pitää paikkaansa koska alan olla melko zen. Selkäjoogaa, metsää ja aurinkoa, tästä on hyvä hilpasta maanantaina töihin mieli virkeänä.


Uhana Designin paksut neuleleggarit aina reissussa mukana. Niillä saa tylsään lomaolemukseenkin vähän jotain kivaa aikaiseksi :)

Kommentit (8)

Mari Vee
5/8 | 

Ruska alkaa joidenkin mielestä pohjoisessa virallisesti 10.9 eli reissua kannattaa suunnitella jatkossa siihen ajankohtaan tai aavistus sen jälkeen. Me ollaan oltu monena vuonna syksyisin Kilpisjärvellä ja Norjassa syysreissulla ja mahtavaa ruskaa nähty useana vuonna.

myohmy
6/8 | 

Huomasitteko ruotsinkielestä, että olittekin eksyneet Ruotsin puolelle? hekoheko. :D Ihan hienot maisemat tuolla näkyy olevan nytkin, ei voi valittaa. Muonio on hieno paikka Ja muuten aavistus maaruskaa näkyy tuossa yhdessä kuvassa (kertokaa pohjoisen asukkaat olenko oikeassa?). En ollut ikinä käynyt pohjoisessa syksyllä, mutta yhtenä vuonna satuin työmatkalla Rovaniemelle syyskuun puolivälissä. Katselin lentokoneesta, että onpa jotenkin erityisen hieno ruska, jotenkin erilainen. Kunnes tajusin, että sehän on maaruska. Oli kyllä mykistävä kokemus ja upeat maisemat.

Lukija
7/8 | 

Selkäjoogaa??? Olisko mitään mahdollisuutta saada niitä liikkeitä mitä teet tänne blogin puolelle? Kiinnostaisi mua ainakin kovasti:)
T. Selkävaivainen pitkäaikainen lukijasi:D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011