Ystäväni vinkkasi minulle lähellä sijaitsevasta Metsäkylän navetasta, jossa kuulemma voisi olla minua kiinnostavaa nähtävää. Teimme pikku retken puolen tunnin ajomatkan päähän Aulangolle (Hattula, Hämeenlinnan kupeessa) ja kyllä kannatti. Metsäkylän navetta on perinnerakentamiseen erikoistunut myymäläkokonaisuus josta löytyy ihan mitä vaan varaosia vanhaan taloon aina pikku hakasista oviin ja lattialankkuihin asti. Varsinaisessa navetassa myydään purkutalojen ehtaa vanhaa tavaraa ja rautakauppa Domus Classicassa uustuotantoa, joka on kuitenkin valmistettu vanhaa mukaillen ja mahdollisuuksien mukaan perinteisillä tavoilla. En ole tähän asti edes tiennyt tarvitsevani mitä hienompaa nippeliä ja nappelia, mutta nyt tiedän.

Tässä ensin vilaus Domus Classican myymälästä:Eikö joku teistä juuri peräänkuuluttanut kullanvärisiä kylppärin hanoja? Pisti heti silmään myymälässä :)
Tästä ei enää patteri hienommaksi muutu:
Ostin nyt vihdoin sen perinnerakentajan kirjan mitä moni on suositellut ja olen viettänyt illan hikikarpalot otsalla lukien mitä kaikkea vanhan talon remontissa voi mennä pieleen ja kuinka monella tavalla homevaurion voi itse aiheuttaa huh!

Sitten siirrytään itse navetan tiloihin, kahdessa kerroksessa oli niin paljon vanhoja ikkunoita, ovia, lankkuja ja kaiken maailman kilkettä että ei varmasti ole mitään mitä rakentaja ei sieltä löytäisi. Tarjolla oli myös kiva valikoima sisustuskamaa ja ideoita, ihastuttavia olivat esimerkiksi metalliset kakkuvuokalamput.

Pirkko Mannola ja parapsykologinen seura.

Kaikkien ihanien nippelien lisäksi jäi mieleen todella ystävällinen palvelu. Sama linja jatkui niin rautakaupassa, navetalla kuin kahvilassa. Minä en ole vaikea asiakas miellyttää, olen tyytyväinen jos myyjä ylipäänsä morjestaa, mutta Metsäkylässä sai iloiset hymyt ja mukavat jutustelut kaupan päälle. Hyvä palvelu jää mieleen pitkäksi aikaa.

Aukioloajoista sen verran, että Metsäkylän navetalle on syytä ottaa suunta sunnuntaisin klo 12-15 välillä, sillä navetta on auki vain silloin, Tämä siis jos haluaa nähdä kaiken mahdollisen, rautakauppa on auki useampana päivänä ja netissä 24h. Suosittelen lämmöllä myös tien toisella puolella olevaa kahvila Leivintupaa ja sen jättikokoisia pannukakkuja, mutta kahvilakin on avoinna vain sunnuntaisin.

Vinkki! Huomasin mainoksen että Metsäkylän navetalla kahvilan pihassa pidetään joulumyyjäiset tulevana sunnuntaina 30.11. klo 11-15! Mikä harmi että mentiin visiitille viikkoa liian aikaisin.

Ps. meidän navigaattori löysi perille osoitteella: Aulangontie 557, Hattula, ei sillä varsinaisellla Metsäkyläntien osoitteella.

Kommentit (6)

2/6 | 

Metsäkylän navetta on aivan ihastuttava paikka ja onneksi sen verran lähellä myös meidän Torppaa, että siellä tulee poikettua tuon tuosta. Mukaan tarttuu aina jotain tarpeellista (ja usein myös kaikkea sellaista, mitä en tiennyt edes tarvitsevani...) Kävittekö moikkaamassa alpakoita? :)

MiBe
4/6 | 

Kiitos kovasti tästä vinkistä, ihan mahtava paikka. Olikohan hintaluokka noissa vanhoissa kamoissa minkälainen?

Navettafani
6/6 | 

Navetta on kyllä mahtava paikka! Kävittekö alavarastolla jossa on mm. upeita vanhoja ladonovia ja lankkua metrimyynnissä? Siellä on lampaat myöskin.

Paikan nimi on muuten Metsänkylän Navetta (ei Metsäkylän) , pisti silmään kun se toistuu tekstissä niin monta kertaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012