Eilen vihjaisin, että sain vihdoin päätökseen jotain erittäin mieleistä. Taustaa ajalta ennen blogia sen verran, että kun muutin avoeron jälkeen vuonna 2006 omilleni, olin periaatteessa ilman minkäänlaisia kalusteita. Olin 23-vuotiaana avoliittoon muuttaessani hankkiutunut eroon kaikista vanhoista opiskeluajan miniyksiöni kalusteista, ja teiden erkaantuessa kolme vuotta myöhemmin en ottanut mukaani juuri muuta kuin kissan, vaatteet, ikivanhan perintökirstun ja räjähtäneen nojatuolin lapsuudenkodistani (en luovu siitä ikinä!). Raavin kasaan sekalaisen kalustuksen kavereiden ylijäämistä ja kirppiksiltä, en halunnut silloinkaan ostaa kalusteita uusina. Eipä sillä, että olisi ollut varaakaan laittaa omaisuuksia sisustukseen. Suurin osa näistä kalusteista on vieläkin palveluksessa, sulautettuna Sakun kierrätyskamppeisiin, jotka tulivat taloon kun muutimme yksiin.

Kompastuskivenäni oli kuitenkin sohvaryhmä. Kotini on oltava edes jollain tasolla näköiseni, vaikka sisustuksellisesti aika tumpelo olenkin. Graafinen valkoinen ystävältä ostettu sohva ei todellakaan ollut minua. Ja sarjaan sopivat nojatuolit puuttuivat kokonaan. Joten täydellisen sohvaryhmän metsästys on ollut käynnissä 2006 lähtien. Minulla oli erittäin tiukat kriteerit (synkkä väri, tassut, yhtenäinen kruunumainen selkänoja napeilla, kaluston kunto), hintatavoitteet ja ennen kaikkea aikaa. Kalusteiden metsästykseen on oltava valmis käyttämään aikaa ja vaivaa, jos haluaa tehdä todellisia löytöjä. Aina toki voi kävellä antiikkikauppaan ja latoa seteleitä tiskiin, mutta minulle jahti on yhtä hauskaa kuin itse saaliin kotiin tuominen. Tässä jahdissa meni aikalailla täsmälleen viisi vuotta ja pääsin vieläpä satasen alle 500 euron hintakattoni!

Se tunne, kun kohtaa myynti-ilmoituksen kuvassa Sen Oikean, on sanoinkuvaamaton. Vihdoinkin täydellinen, aina väriä ja tassujalkoja myöten. Kannatti odottaa ja malttaa mielensä. Eilinen arki-illan road trip pohjanmaalle oli tosi kiva, huikeaa maisemaa teillä siellä. Olin etukäteen kiroillut tsiljoonaa tuntia autossa istumista, mutta matka taittui kuin siivillä.


n19

n19

No okei, tässä nyt vihdoin kuvat siitä itse jutusta :) Tattadaa!


n10

n10


n9

n9


n6

n6

Sujuvalla aasinsillalla aiheeseen kissa. Nöpöllä on taas kerran huikeat möyhinnät päällä, kun taloon tuli uusia kalusteita. Edellisellä omistajalla oli myös kissa, joten se varmasti vielä lisää mielenkiintoa kihnuttaa sohva ja nojatuolit ympäriinsä. Neiti sai töttörön kaulaansa, kun joku aine x aiheutti allergiarupea leuan alle ja sitä rapsuteltiin vähän turhan innokkaasti. Ehkä se on parhaillaan pölisevä koivu, jolle katti on testien mukaan allerginen. Sitä on vähän vaikea välttää tällä hetkellä.


n8

n8

Sivuhuomautuksena sellaista, että Avonin PR-paketissa tuli mukana ihan mieletön minitesteri tuollaisesta tummanpunaisesta huulipunasta, minun on pakko laittaa tilausta jonkun edustajan kautta menemään. Parin gramman testeri alkaa olla finitos.


n7

n7

Eikö olekin aivan näköiseni sohvaryhmä! Saku on myös täysin myytyä miestä, luojan kiitos me jaetaan sisustusmaku ettei tule isompia konflikteja aiheesta. Miettikää huviksenne minua jonkun minimalistin vaimona...

Sarjassamme kyllä, olen välillä vähän ylitunteellinen, tuli oikeasti surku tuoda kotiin tuollainen upea sohvien kuningatar niin, että valkoinen vanha sohvamme ehti nähdä millä se korvataan! Yrittää siinä sitten säilyttää sohvamaisen ylpeyden rippeet pöh. Mutta ettei kenellekään tule paha mieli valkoisen sohvan julmasta hylkäämisestä, tiedoksi, että se matkasi hyvään kotiin siskolleni, joka arvostaa sen superlöhöominaisuuksia erittäin paljon. Ja on kytännyt sohvaa minulta jo pari vuotta.

Ja se pikku tilanne eilen oli sellainen, että osuimme kunnon rankkasateeseen pohjanmaan keskellä ja ei sitten ihan loppuun asti vedenpitävä ollut tuo pakettimme peräkärryssä. Sydän syrjälläni olen odottanut kuinka selkänoja mahtaa kuivua, mutta ilmeisesti ihan hyvin. Enää ei ole kuin pikkuinen kohta hieman kostea. Mutta silti, mitäs jos jotain homehtuu tai muuta kamalaa! Pitäkää peukkuja kuningatarsohvan selviytymisen puolesta!

Tuli nähtyä tällä road tripillä niin ihania maisemia aina Laihialle asti, että alan olla kohta valmista kauraa muuttamaan punaiseen mökkiin maalle.

Kun nyt selvästi alettiin jaarittelemaan, niin lopuksi tiivistettäköön, että muut pienemmän luokan tavoitteeni ovat: 1) Pappatunturi (arvauspostauksen kommenteista päätellen tunnette minut aika hyvin...) 2) rakkaudella säilytetty riisikuppi eli Datsun 100A tai maailman ihanin Fiat 600. Olenkohan muuten ikinä näyttänyt meidän Pojua eli pientä micruliinia blogissa? Se on h-u-i-k-e-a! En usko, että monikaan kehtaisi ajella kyseisellä kipolla, siinä on jopa pantteritarrat persoonallisen ruosteisissa kyljissä, että päätelkää siitä :D

Kommentit (47)

Tiina!
2/47 | 

voih aivan ihana sinä & sohva <3

ja eikä eikä, ajoitteko kenties isonkyrön ohi laihialle!?

ihana ajatus, jos SINÄ oot ajellut meidän ohi!! :)

3/47 | 

Oi voi mikä aarre! Joskus luulin olevani minimalisti ja selkeiden linjojen ihminen, kunnes tajusin kaipailevani mummun vanhaa sohvaryhmää joka myytiin pois jo vuosia sitten... Pahus että aarteiden arvon tajuaa joskus liian myöhään.

Heli
4/47 | 

Meillä on samanlainen (tai ainakin tosi samantyyppinen) sohva + 2 nojatuolia setti ja on ihan mielettömän mukava. Näyttää semmoselta pönötysryhmältä jossa juodaan virallisina kahvia pikkusormet ojossa, mutta on oikeesti kunnon löhösohva :) Toivottavasti teijänkin on mukava :)

Janna
5/47 | 

Arvon sohva on kyllä huikaisevan näköinen! :) Mukavaa kuulla että maisemat ovat maittaneet, itse asun 19. ja viimeistä vuotta Laihialla.., eivätkä ne minua todellakaan miellytä yhtä paljoa, haha! XD

6/47 | 

No on kyllä ihan teikäläisten kuningatar-kalusto :)

Onko tuo eka kuva Ikaalisista? Siitä just Kylpylän risteyksen jälkeen, kun ootte ajellu kotio päin?

mira
7/47 | 

taivas varjele, oot käyny meillä päin :DD jännää, oot varmaan ajanu meidän tuvan ohitte! heh.

hipsu
8/47 | 

Sohva taitaa olla aika sinua! Mutta, minua kiinnostaa mistä noi punaiset chinot (?) on löytynyt? Koin punaiset-housut-mieluiten-chinot herätyksen, mutta ei niitä taida enää mistään löytyä :S

9/47 | 

Oi aivan upea! Ois pitänyt arvata :)

Voi Laihia, oon ihan sieltä liepeiltä kotoisin ja kauhea koti-ikävä iski <3

Ens viikolla alkaa kesäloma, pitäisikö karata samantien kotiin...

Shazz
10/47 | 

Me vaaditaan todistusaineistoa teidän kotterosta! ;) Kuulostaa jo niin mielenkiintoiselle että haluan ehdottomasti nähdä minkälaisesta maantiekiiturista on kyse ;D

Teija
11/47 | 

Löytö todella! Sikahienot! Mä aina funtsin Cafe Europassa niiden nojatuolien painoa et kärsiskö kantaa kotio asti jos tiskillä käännettäs selkä :)

Minä vaan
12/47 | 

APUA!!!! Mun vanhemmilla on ihan sama sohvaryhmä ja se on mun mielestä sanalla sanoen kamala : D Olin aivan järkyttynyt kun äiti sen aikanaan kirpparilta löysi. Mutta nämähän ovat makuasioita : )

Mutta ihanaa kuulla, että olet löytänyt unelmiesi sohvaryhmän.

Marjo
13/47 | 

Ei oo totta! En oo kenenkään muun kuullut himoitsevan Datsun 100A:ta..mieheni ja kaikki muutkin haaveeni tietävät pitävät minuu vähän tärähtäneenä kun en haluaiskaan "hienoa" autoa vaan jonkun "ikivanhan rotiskon".

Hieno sohva, minun äidillä oli melkein samanlainen. Hänen nykyinen sohvansa on samantyylinen viininpunaisena :)

anni
14/47 | 

Mistä olet haalinut nuo ihanat kengät joissa on siivet?haaveilen Parikan little luluista, mutta kun maksavat niin pirusti:/!

Zig
15/47 | 

Sohva ei sinänsä ole omaa makuani, mutta tästähän on ihan pakko tykätä jo sen takia, että se on Laihialta! :D Täältä kotoisin ja paluumuuttajana asutan nytkin kyseistä paikkakuntaa. Pohjanmaa ♥

Jennnna
18/47 | 

Oih, tuo sohvaryhmä on kyllä sitten hieno ! Olisi hauska nähdä loputkin olkkarista (?), missä arvon kuningatar majailee.. itse kun taas olen sisustusihminen, kiinnostaa kovasti miten muut asuvat. :--) Kodistasi kun ei näy kun pieniä palasia sieltä täältä kuvissasi.... eli toivepostaus: Kotikierros, näin asuu Nelliina ?

minni
19/47 | 

hei oot ollu mun kotona käymässä, jalasjärvellä :) on se vain niin koti isolla koolla vaikka muualla nykyään asunkin! iso ikävä lakeuksille joka päivä. pohjanmaa <3

Olivia Rouge
20/47 | 

Meidän sohvaryhmät sais nättejä lapsia <3 eli siis HIANO! (omani oli sillon kun sen ostin niin ei niin lemppari väriä ehkä mutta hintaa kun koko sohvaryhmälle tuli se 100€ niin ei paljo enää haitannu, ja nythän se sopii olkkariin ku nenä päähän :) )

Puf
21/47 | 

Iiik! :D Isovanhemmillani on tismalleen sama sohvaryhmä! Missään ei saa torkuttua parempia päikkäreitä. Onnea mainiosta ostoksesta. Jos en ihan väärin muista, niin teräsmummuni on joskus pessyt oman sohvansa nuo tyynyt, eiköhän sohva ihan hyvin kestä pienen sateen! :D

Puf
22/47 | 

Ja ei apua! :DD Repsahdin ääneen! Olen opiskelijamörskääni muuttaessa saanut mammaltani ihan täsmälleen samanlaisen maton kuin mikä kuvissa näkyy lattialla. x)

25/47 | 

Sillon ku kävit kenkiä täältä Vantaalta hakemassa, en kyllä kiinnittäny huomiota teijän Pojun kuntoon :---D Että ei se ehkä ihan niin rupsahtanut kaveri ole ;) Ja se on vaan sitä rakkauden jälkeä, ei ruostetta jne.

Janette
26/47 | 

NISSAN MICRA -90 on maailman paras auto!!! Rakas pieni punainen paholainen oli kuitenkin pakko vaihtaa isompaan autoon pitkien välimatkojen takia. Micra kun alkoi hillittömästi tärisemään jo ennen 100 km/h vauhtia... Maailman sympaattisin auto! Voi että, pistä ihmeessä kuvia teijänki pojust!

27/47 | 

Aivan älyttömän mahtavat sohva ja tuolit, kyllä sun nyt kelpaa! Kelpuuttaisin nuo itsellenikin sitten joskus tulevaisuudessa - tänne Ikea- sisustettuun kämppään nuo ei oikein sopisi :)

Laura
28/47 | 

Aivan UPEA sohvaryhmä, mutta miten hiisissä se oli noin halpa?! Oi vitsi, tommosen kun saisin, jos vielä omavalintaisissa väreissä, olisin ikionnellinen!

Maruska
29/47 | 

Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! :) Voi Nöpööö :D Ihana tuo punanen :) Mut sori vaa on Nöpö suaki söppelimpi :D

Eve
30/47 | 

Täsmälleen sama sohvaryhmä kuin anoppilan varastossa poistuneena uuden (melkein samanlaisen, mutta ehjän) tieltä :)

Tinla
32/47 | 

Tuota kenkälahjakortti arvotnaa ei voi kommentoida... Ilmeisesti on tukossa, ku niin paljon kommenteja... Haluun osallistua...

taru
33/47 | 

heippa Nelliina! Kenkälahjakorttiarvontasivun (morjes mikä sanahirviö) kommentointi ei pelaa. saiskohan tähän vielä osallistua?

"http://www.brandos.fi/see-by-chloe/sb1604700083-black/a30959

kesäkengät ovat yleensä liian tyttömäisiä makuuni. mutta nämä ovat täydelliset: nahkayksityiskohdat on rouheat ja maskuliinisemmat, puiset kiilakorot taas kesäiset ja kasvattaisivat sopivasti pituutta. i'm in love."

Jennii
35/47 | 

Katoin eka et hei noihan on meijän sohva ja nojatuolit!!Sillä meillä kotona on ihan samanlaiset!

Annika
38/47 | 

Heiheihei!

Olitte Laihialla asti! Tuttuja maisemia, asun Isonkyrössä, melkein Laihian rajanaapuri :)

NO kyllä noin kaunista sohvaa etsiikin kauan!

39/47 | 

Ihanan ihanat sohva ja tuolit! Oikeat harrastaja entisöijä/verhoilijan unelma (ja pieni kauhu ;) Ilmeisesti Uusrokokoota?

Andorra
40/47 | 

Hmm. Olen pohtinut tosi paljon vaate- ja sisustusmaun kohtaamista oman itseni kohdalla...Kaikki muut tietämäni ihmiset ovat näiden kahden suhteen melko yksimielisiä, se on joko tai. Paitsi minä ;). Pukeudun rimpsuun ja rämpsyyn, väreihin, tylleihin ja pitsiin, kaikkeen mikä muiden mielestä saattaa mennä "hiukan" yli ;). Kotini on kuitenkin kuitenkin niiiiin yksioikoinen ja minimalistinen kuin vain voi; siedän VAIN valkoista, beigeä ja tummanruskeaa/mustaa. Tilpehööriä en voi sietää, pöytäni ammottavat tyhjyyttään. Kaikki koristeellisuus huonekaluissa saa rr-arvoni kattoon.....On se kummallista enkä voi käsittää miten sama ihminen voi olla niin kaksijakoinen :D. Tämän kaiken jälkeen voin vain kommentoida että sohvasi saa kerta kaikkiaan karvani pystyyn samaan aikaan kun rakastan suurinta osaa vaatteitasi <3. ;)

Katri
41/47 | 

Mikä tuon Avonin huulipunan sävy on? Oon itse konsultti mutta asun Oulussa joten en voi sitä sulle oikein toimittaa :( Pitää kuitenkin itselle tilata tuo kun näyttää niin hyvältä sun huulilla :)

Menninkäinen
42/47 | 

Ymmärsin että olet kiinnostunut teollisuusompelukoneesta?

Lahdessa, sen nimisessä paikassa kuin kiierrätyskeskus Patina, oli Berninan (?) teollisuusompelukoneita 2 kpl 50 e ja yksi 20 eurolla (: Ne oli kyllä melko..juhkeitä niitten pöytiensä kanssa :D

nerri
43/47 | 

Pakko kyllä sanoa, että siinä on harvinaisen ruman sohvaryhmä:D en ymmärrä mitä ihmiset näkee noissa..

Kitty
45/47 | 

Onko Nöpöllä mahdollisesti muoviset juoma/ruokakipot? Rupi kissojen leuan alla tai suupielissä on useimmiten aknea (kyllä, kissoillakin tätä esiintyy:D) ja aiheutuu useimmiten muovisista kipoista. Jos moiset on käytössä, niin kannattaa vaihtaa keraamisiin/teräksisiin ja ongelman pitäisi tällä kadota:)

ronja
46/47 | 

On ehkä ihan pakko kommentoida kun voin, en tiedä mikä vaisto sanoi että sohva kun luin eilen "arvatkaa mitä"-postausta.. Toinen vaihtoehto oli myös auto mutta mietin ettei siihen kyllä peräkärryä tarvita.. Laahaan vähän perässsä kaikkia muita kun en ole päässyt moneen päivään koneen ääreen :D

Mutta on kyllä upea sohva :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla