Naurattaa vieläkin erään toimittajan Pupulandian Jennille esittämä kysymys pari vuotta sitten Flow festareilla. En muista oliko kysymys sanasta sanaan juuri noin, mutta kaikessa suoruudessaan se oli aika suloinen. Toimittaja oli laitettu Flow festivaaleille etsimään hipstereitä eikä termi tainnut olla ihan selkeä.

Viime aikoina lehdistössä on analysoitu Tommi Evilän hipsteriyttä. Ihanko oikeasti sliipattu tukka ja perinteiset nörttipokat muuttavat urheilijan kerrasta hipsteriksi?

Urbaani sanakirja kuvailee hipstereitä näin: "Hipsters reject the culturally-ignorant attitudes of mainstream consumers, and are often be seen wearing vintage and thrift store inspired fashions, tight-fitting jeans, old-school sneakers, and sometimes thick rimmed glasses. Both hipster men and women sport similar androgynous hair styles."


Eviläuutisoinnin inspiroimana Ylexilläkin keskusteltiin tänään hipsteriyden syvimmästä olemuksesta ja aloin itsekin miettimään asiaa tarkemmin.

Jos minulta kysyttäisiin miltä stereotypinen hipster näyttää, kertoisin hänellä olevan (naiset) pottamallinen tukka (androgyyni kuvaa hiusmallia hyvin, naisellisuutta ei erityisesti korosteta) tai (miehet) toispuoleinen fleda joka mielellään tulee silmille ja sitä voi heilautella/sukia TAI sivuun kammattu sliippitukka, tiukat farkut, slimmi kauluspaita / eleetön teeppari, nörttipokat, tennarit ja pojilla toisinaan hipsterhattu (Stellan käyttämä termi kuvaa niin hyvin tuota kyseistä mallia). Tai ehkä tämän hetken hipstereille mainstreamiksi levinneet mustat paksusankaiset pokat ovat jo aika hemmetin hasbeen ja etenkin Flow festarit on kauheeta kuraa kun tavikset ovat tunkeutuneet reviirille. Hipster haluaa aina olla massaa edellä ja lisäisin vielä asenteeksi tietynlaisen ylemmyydentunnon kaikkia hasbeeneja kohtaan.

Ylexin juontajien mukaan kukaan ei halua myöntää olevansa hipster, mutta silti kaikki kyseisen tyypin tunnistavat. Hipster matkaa tutkan alla ja on jo muuttanut tyyliään kun Urbaani sanakirja on heidät lokeroinut.

Paste-lehden vanha evoluutiokuva ruotii kieli poskessa 2000-luvun hipsteriyttä (klikkaa kuva isommaksi):


hipst

hipst

Tämän perusteella minä olen ollut hipster vuonna 2007 ja pahasti jämähtänyt siihen aikaan :D

Mutta miksi ihmeessä pitää yrittää pusertaa ihmisiä aina tiettyihin lokeroihin, mitä väliä onko Evilällä uudet rillit. Itse sekoittelen ihan tahallani pukeutumiseeni kaikenlaista ja olen luuhannut läpi tsiljoona eri tyyliä aina lökäpöksyistä goottihameisiin. Onko persoonani muuttunut aina tyylin vaihdoksen mukana? Ei. Vaatteet eivät automaattisesti ole aatteet eikä musamakunikaan kai näy otsastani. Vai näytänkö siltä että kuuntelen sulassa sovussa Antti Tuiskua, Kornia, Mansonia, Egotrippiä, Ramonesia, Snooppia, Hanna Marshia ja Nina Simonea. Voihan se olla että näytänkin.

En halua viestittää (ainakaan tietoisesti) ihmisille ulkonäölläni mitään erityistä. Minulle on todellakin aivan sama, pitääkö joku minua tyylini perusteella turhamaisena prinsessana, vintagehipsterinä vai tiinataviksena. Jos joku ei halua tutustua persoonaani korkkareilla sipsuttelun vuoksi, niin eihän sille mitään voi.

Muodostan toki itsekin ulkonäön perusteella ensimmäisen mielikuvan tapaamistani ihmisistä, mutta vaikka se olisi aluksi jopa negatiivinen, olen ihan aina valmis muuttamaan mielipiteeni tutustumisen kautta. Myönnettäköön tähän väliin että perinteiset (karski stereotypia) hipsterit esimerkiksi nostavat karvani pysyyn välittömästi, ja ihan vain siksi että miellän perushipsterin ylimieliseksi mulkuksi. Ihan samalla tavalla kuin joku minut nähdessään miettii että voi luoja mikä kermakakku. Olen siis ihan yhtä asenteellinen siinä missä muutkin. En kuitenkaan oikeasti kuvittele että jokainen nörttipokapoika tai vaikka se Tommi Evilä silmälaseilla on mulkku. Ihmismieli vain luo tietynlaisia fiiliksiä. Onneksi emme ole ajatustenlukijoita :D


Parhaimmillaan tyylilokerointi on hurjan hauskaa, jos osaa lämpimästi nauraa myös itselleen. Mihin lokeroon laittaisit itsesi jos olisi aivan pakko? Oletko pissis, gootti, ernu, hipster, hippi vai jotain ihan muuta? Ja perustele lokerosi :)

Kommentit (56)

Pippuri
1/56 | 

Mää olisin sportti-pissis, ehdottomasti, ja ylpeä siitä!

(Nytkin vaalea tukka kiharalla ja pinkit juoksushortsit jalassa!)

Minustakin tällainen lokeroiminen on hauskaa, ja se on osa luonnollista sanattomien viestien tulkitsemista. Ja tosiaan hauskaa se on niin kauan kun muistaa erottaa nämä tulkinnat ihmisen luonteesta!

ni
2/56 | 

Mä olisin varmaan juurikin hipster, vaikka noi tyypillisimmät piirteet multa puuttuu. Ei löydy laseja eikä pottatukkaa, mutta oon just sellanen ärsyttävä "urbaani sivistynyt kaupunkilainen joka kantaa huolta ympäristöstään" eli ajelee fixillään ug-kahviloista levykauppoihin vinyylejä ostamaan. Oon tietenkin myös suuntautunut taidealalle. Aina välillä naurattaa se miten stereotyyppiseltä vaikutan, mut toisaalta on ihan hauskaa ajatella että mulla on mahdollisuus yllättää ne jotka kuvittelee mun olevan jotain muuta kuin mitä sitten olenkaan. Siitä tulee jotenkin hykerryttävä olo, ihan kuin tietäisi vähän enemmän salaisuuksia kuin muut.

Heininen
3/56 | 

Mä oisin ehdottomasti hippi/jäkistyttö,kaksi vahvaa tyyliä.

Kaveri joskus totesikin,et miks kaikki "täti-alaa opiskelevat näyttää ihan semmosilta pehmosilta hipeiltä?"...opiskelen siis yhteiskuntatieteitä :D

Mutta aina jääkiekkohallilla (pelaan ja seuraan siis) näytän sporttiselta rekkalesbolta! Tämä siksi,että käytännöllisyys ennen kaikkea... hallilla ollaan mukavissa, löysissä ja lämpimissä vaatteissa!

Eräs toinen kaverini kerran sanoi, että näytän aina siltä,että viihdyn vaatteissani.Se kai se on tärkeintä?!?! En ajattele, mitä muut minusta ajattelevat ja tykkään kokeilla kaikkia tyylejä yhdessä ja erikseen.Mitä vanhemmaksi tulee,sitä käytännöllisemmäksi vaatetus myös muuttuu.. olen sateisina syksypäivinä juurikin se,joka hiihtää kumppareissa ja tuulipuvussa :D :D

4/56 | 

Mulle on niin useasti sanottu että oon ehk lähimpänä hippiä, kuin mitään muuta. Niin sanotaan sitten hippi. Syyksi se, että en syö lihaa ja aattelen ympäristöä. Mut lokeroiminen on perseestä.

Likanehipinretku
5/56 | 

Likaseks hipinretkuksha mua sanotaa, aika selkeesti siihen hippilinjaa kai meen..mut ps en oo likane :'D se on joku mun kavereiden vitsi sanoa mua tuolla nimel. Varmaa vaikuttaa tuohon hipiksi kuvailuu myös se et mul on rastat ja vaatteeni on aika lailla ääretömmän isoja haaremi/pussihousuja, reikäsiäkin vaatteita ja värit vaatteissa murrettuja ruskeita,vihreitä,keltasia,oransseja jnejne ja varmaa sekin vaikuttaa et oon pescovegetaristi ja pasifisti :) mut ei mun mielestä tarvis ihmisiä heti luokitella johonki tiettyyn ryhmään, joku ei välttämättä kuulu mihinkää ''kategoriaan'' ja sittekö se on niinkö tavis?kuulostaa vähä typerältä. Jotenkin ''pelkkää massaa''kin kuulostaa mun korvaan kurjalta, joku ihminen voi olla tosi persoonnallinen ja erikoinen tyyppi mut koska se pukeutuu ''tavistyyliin'' niin usein ajatellaan et se on sit tosi tylsä ja mitäänsanomaton tyyppi. Ei näin :)

6/56 | 

Kauheeta. En mä osaa lokeroida itteäni, koska tykkään liian erilaista asioista, yhtä vahvasti. Saako olla turvenuija-hevari-lätkähullu-"wannabe"amis-erakko-koirahullu-pilkunnussuttaja? Jos saa, nii mä oon sitte just se. Eikä ees mennä musamakuun, jos ihminen käy vaan metallikeikoilla ja pukeutuu mustaan kuunnellen silti autossaan Tuiskua, eurodancea, countrya, Iskelmää, räppiä...juu neim it.:D

7/56 | 

Vaikeaa..

Olen samanlainen kuin sinäkin, tykkään leikkiä erilaisilla tyyleillä. Minusta on hauskaa tehdä itsestäni jonkun tietyn stereotypian henkilö ja antaa ihmisten ihmetellä. Tähän pätee se hyvin, että Pekan työkaverit eivät koskaan tunnista minua koska olen joka kerta liikkeessä käydessäni aivan erinäköinen kuin viimeksi. Kaikki yrittävät vain kilpaa myydä minulle jotain :D Mutta jos ajattelen yleisintä tyyliäni mikä viime vuosiana on toistunut enemmän on fiftari.

Pukeudun vanhoihin vintagevaatteisiin ja mielläni vanhanajan tyyliin. Ja jos vaatteet eivät ole käytettyjä niin ainakin vanhanajan tyylisiä. Tukka ja meikki tyyli on myös sille tyylille uskollista. Tähän tyyliin olen ajatunut koska se sopii parhaiten vartalolleni ja meikki kasvoihini. Vaikka kuinka haluaisin en voi pukeutua kuin esimerkiksi hipsteri koska se ei näyttäisi enään hyvältä :D Tai johonkin ihanaan nukkemaiseen tyyliin koska tällä vartalolla se näyttää pornahtavalta kun vastaava tyyli tikkulaihalla ihanalta.

Itse en osaa lokeroida ihmisiä ja en edes kaikkia nimityksiäkään tiedä :D Pekka tekee taas paljon lokerointeja ja se sivistää minua sitten näillä hienoilla hipster sanoille. Hipster-sana tuli tutuksi varmaan viime kesänä enkä vielä tänä kesänäkään muistanut mitä se tarkoitti :D

Aisha
8/56 | 

Hesarin viime viikon Nyt-liite lokeroi mut kätevästi ja totaalisen osuvasti: huppariaikuinen tässä hei. Enkä ymmärrä edes hävetä. :D

9/56 | 

Noh, asun Kalliossa ja kohta mulla on varmaan Jopokin... Juon Kaffan kahvia, syö luomua, ekohippeilen ja kuuntelen indiee. Toisaalta kuuntelen myös Iron Maidenia ja Opethia ja pukeudun lähinnä mustaa ja farkkuihin mutta välillä myös fiftarimekkoihin.. Taidan olla hevari-hipsteri :D

12/56 | 

Jaa-a, en ole järin hyvä näissä genreissä kun katson ihmisiä mieluummin yksilöinä kuin tiettyyn lokeroon kuuluvina. Jokaisessa genressä on kumminkin jo niin monia erilaisia ala-tyylejäkin. En edes tiedä olenko koskaan kuulunut mihinkään tiettyyn genreen kun en ole ollut rokkari, punkkari, hevari, gootti tai sen paremmin emokaan. Hipsteriksikään mua ei oikein saa kun en kulje muiden edellä, ehkä paremminkin jäljessä. Mikä on käänteinen hipsteri? Hasbeen? Ehkä mut vois parhaiten katsoa kuuluvaksi romanttiseen vintage-tyyliin vaikka en joka päivä vintageen pukeudukaan. Monesti tunnun ajattelevankin että "ennen oli kaikki paremmin" vaikka en silti kyllä haluaisi kokonaan taantua vanhaan aikaan. Ehkä tarkoitan vanhalla hyvällä ajalla ennemminkin omaa lapsuutta kuin esim 40-lukua. En mä tiedä, ehkä tätä pitäisi kysyä mun kavereilta. Mutta olinpa mitä hyvänsä niin ehdottomasti kannan tyylini ylpeydellä :D

Maria
13/56 | 

Opin (vasta) viime viikolla tällaisen määritelmän "adult goth" joka osuu aika hyvin omaan tyyliin. Etenkin jos tuohon vielä lisää lievät fifties -vaikutteet eli pääasiassa mustaa, leveät helmat + tylliä ja pieniä villatakkeja. Opetusalalla ei onneksi ole varsinaista dresscodea :)

Pipsa
14/56 | 

Yllätyin kun luettelossa ei lue fiftari! Koska et mun mielestä sovi mihinkään noista lokeroista mutta ylivoimaisesti eniten oot fiftari, no doubt :)

Fantod
15/56 | 

Olisin varmaan gootti, vaikken gootilta näytäkään (yritän eroon mustasta, sillä se tekee minut sairaan näköiseksi varsinkin nyt kolmikymppisenä). Mutta goottiestetiikka kolahtaa.

16/56 | 

Mä olen moderni hip-juntti. (loin uuden luokan) Yritän kyllä kovasti miettiä pukeutumista visuaaliselta kantiltakin, mutta kiitos tursuilevan ruumiinrakenteeni, on mukavuus ja käytännöllisyys aina se ykkösjuttu. En häpeä myöntää ostavani vaatteita tarpeen tullen myös Tarjoustalosta ja marketeista. En tunne pukeutumisetikettiä, paitsi tällä viikolla opin kollegalta, että klo 18 jälkeen alkavat tilaisuudet ovat iltapukutilaisuuksia. Onneksi olen menossa tänään piknikille, joka alkaa klo 17, kun ei mulla taida olla iltapukua...

18/56 | 

Vaikeaa..

Olen samanlainen kuin sinäkin, että vaihdan tyyliäni usein. Minusta on mukavaa pukeutua erilailla ja hämmästyttää ihmisiä. Tästä johtuu varmaan se, ettei Pekan työkaverit koskaan tunnista minua kun saavun liikkeeseen koska näytän aina erilaiselta.

Mutta jos pakko omaa tyyliä on luonnehtia niin se kuitenkin pääsääntöisesti kuuluu fiftari-henkeen tai sitten tyttömäinen hippi. Tykkään pukeutua molempiin tyyleihin. Fiftari henkiset vaatteet sopivat vartalolleni parhaiten ja meikki kasvoilleni. Kun haluan olla rennosti olen se tyttömäinen hippi. Vaikka kuinka haluisin pukeutua kuin hipsteri niin näyttäisin tällä vartalolla karmealta. Ja vaikka ihailen kaikkia yli tyttömäisiä/nukkemaisia tyylejä niin itse näyttäisin niissä kamppeissa enemmän pornahtavalta kuin tyttömäiseltä.. Mutta uskoisiko näihin tyyleihin kuuluvan raskas metalli musiikki? No kuuntelen kyllä muutakin...

En itse juuri koskaan lokeroi ihmisiä. Pekka taas tekee tätä välillä paljonkin. Ja hän sitten sivistää minua näillä kaikillä hienoilla sanoilla. Hipster-sanan opin vasta viime kesänä, enkä tänä kesänäkään vielä muistanut mitä se tarkoittikaan :D

Eve
20/56 | 

Hah, oon nähtävästi jumiutunu vuoteen 2001 eli tyyli ei oo muuttunu(?!?!) sitten 16-vuotiaasta x) Luokittelisin itseni ehkä älykäs kaunotar-wannabeksi, eli oon poikatyttö joka yrittää olla naisellisempi ja älykkäämpi kuin mitä onkaan xD

Ayu
22/56 | 

Gootti jo 10 vuotta. Onhan sitä tyyli vähän aikuistunut vuosien varrella, ei enää ihan samanlaisiin hepeneisiin pukeudu mitä joskus 18 vuotiaana. Enemmän sellai aikuisempi gootti.

Viihteellä enemmän stereotyyppisempi, mutta arkena tulee pukeuduttua vaatimattomammin ja käytännöllisempiin vaatteisiin. Jännä sinänsä, että ihmiset tuntuvat automaattisesti luokittelevan minut gootiksi, näytin sitten kuinka tavalliselta tahansa :P

AT
24/56 | 

Hevari koska kuuntelen raskasta metallia. Toisaalta tykkään myös Tori Amosista, CMX:stä, punkista, jazzista... Että en kai sitten ookaan hevari. Mutta kun kuuntelen sitä kaikkein eniten. Juu, lokerot on kivoja... :-D

Asuna camot ja musta paita. Kengät sään mukaan. Päässä pipo. Aina. Kehnolla säällä tuulipukua ja sen sellasta :-) Niin, on mulla nenärengaskin mutta se ei taida liittyä mitenkään mihinkään :-D

25/56 | 

Juppihippipunkkari oon ollut teinistä saakka. :D En tosin tiedä yhtään mihin lokeroon nykyään menisin. :o Varsinkaan tämän vaaleanpunaisen tukkani perusteella :D

Sandra
26/56 | 

En muuten tiedä miksi tämä kommenttiloota vattuilee minulle. Aluksi se ei julkaise kirjoittamaan kommenttia sitten alan miettiin mitä siihen kirjoitin ja julkaisen monen tunnin kuluttua uuden niin sitten kun katson taas monen tunnin jälkeen se aikaisempikin kommentti onkin tullut tänne... Kummallista... Siksi noita samanlaisia kommentteja täältä tippuilee moneen otteeseen :D

mmillie
27/56 | 

Olisin varmaan pissis, koska ostan vaatteeni pääosin H&M:stä, Gina Tricotista ja muista "massaliikkeistä". Mutta tänään olen myös hippi, koska korvissani roikkuvat sulkakorut. :'D

viv
28/56 | 

Oisin elektro-hipsteri ehdottomasti, niinkun joku random poju viimekesänä huuteli :D

mm
30/56 | 

Hmm, sanoisin että oon vähän siinä rajalla. En täysin yhdessäkään lokerossa, mutta kuitenkin kaikkea vähän sekaisin. Eli en oikein osaa sijoittaa itteeni mihinkään lokeroon.

Uskoisin, että muiden mielestä oon enemmän se tavistiina, kuin mikään muu. :-D

Btw, mielenkiintoinen aihe. :)

Sanna
31/56 | 

Hippi oisin varmaan vaikka en oo. Mutta vähän semmone peikkotyttö tai luonnonlapsi :D

Virpi
32/56 | 

Ihania nämä tällaiset postaukset, siis kaiken muun ihanan ohella. =) Itselleen on hauska nauraa aina välillä. Nyt pistää nauruksi se, etten yhtään keksi mihin kategoriaan itseni ängen. Katsotaan... olen töissä levykaupassa ja niin sanottuja vastuualueitani ovat Oldies (rock/pop), metalli, heavy, proge, sekä kotimaiset. Itse kuuntelen kaikkea jazzista death metalliin, ja olen innokas Tori Amos, sekä Scandinavian Music Group -fani. Rakastan mekkoja, ja pukeudun niihin 90% ajasta. 8% menevät hameille ja (aina hakusessa oleville) kivoille yläosille, 2% ajasta kuljen farkuissa tai muissa housuissa. Rakastan korkoja, ja niitä löytyy kotoa kiitettävästi, mutta seisomatyön ja runsaan kävelyn seurauksena käytän myös paljon matalia, kauniita kenkiä. Yhdet suosikkini ovat pitsiset tennarit, jotka löysin keväällä. Lempivärejäni ovat punainen, musta, valkoinen, tummansininen, sekä sellainen puuteribeige. Rakastan pallokuvioita ja kaikkea pitsistä. Viimeiset 8 vuotta minulla oli piiitkät, mustat hiukset, mutta viime syksynä leikkautin rohkeasti takaa lyhyempi-edestä pidempi mallisen polkkatukan. Harrastan laulamista, sekä kieliä, ja unelma-ammattini on kielenkääntäjä. Olen myös hullu elokuvaharrastaja, ja tykkään käydä elokuvien lisäksi kaikenlaisilla keikoilla klubeista festareihin. Ja rakastan mökillä löhöämistä, sekä pitkiä keskusteluja. Ja Pariisia!!! Mikä minä siis olen? Ei harmainta hajua... =D

vraa
33/56 | 

hippi ilmottautuu!

tai no, on mussa vähän hipsteri-runotyttöäkin. aina boheemilla höystöllä.

ärsyttävää on kyllä lokerointi. mutta niin, eihän tyylin kuvailu muuta MINUA itseäni. minulla on veera-tyyli. jotku sanoo hipiksi - senkun sanoisivat vaikka gootiksi ;)

Nesku
34/56 | 

Olen varmaankin rockhippihipsteri :D.Teini-iän rock-elementit palasi joku vuosi sitten.Hippiä on kaikenmaailman liehuvat vaatteet ja muu sellanen.Joskus päällä on erikoisia viritelmiä, mutta se kuuluu tulevaan alaani niinkun se hipsteriyden edellä olokin.Ylimielinen en ole, vähän vaan materiaalinatsi ;P

35/56 | 

hahaa kuuntelin ite kans tänään ylexillä tota hipster-keskustelua hieman huvittuneena..:D en ite tosiaankaan halua lokeroida itseäni mihinkään tyyliin. ennen olin selkeä rokkari, kunnes tajusin lukiossa, että voin kuunnella rockia ilman että näytän naurettavalta kajalit silmissä :D nyt musiikkimakuni on laajentunut ja pukeudun aivan täysin fiiliksen mukaan; en halua olla yksinkertainen.

miumau
36/56 | 

Voi ei! Olen vasta oppinut mitä on emo ja fruittari! Tähän hipsteriin olen yirttänyt tutustua ja nyt ehkä alan olemaan sillä tasolla että voin alkaa haukkumaan ihmisiä hipstereiksi. . Ne ovat siis niitä tyyppejä jotka kuuntelevat musiikkia josta en ole ikinä ennen kuullut ja bändien nimet ovat pitkiä, monikonsonanttisia enkä osaa lausua niitä, Tästä ernusta mulla ei ole mitään hajua mikä se voisi olla. Tulee mieleen vain kaverini jonka nimi on erno. Kerron mihin ryhmään kuulun sitten, kun tiedän mitä nämä kaikki tarkoittavat!

udd
37/56 | 

mä oisin ehkä joku nörtti-emo-hipster-lolita? välillä hiihdän punasissa pillifarkuissa ja nörttiteepparissa, välillä kellohelmasessa tyllimekossa rusettipinnejä päässäni ja hiukset saparoilla. hiukset on yleensä pörrössä ja vaihtaa väriään hyvin tiuhaan tahtiin, sivuotsis löytyy. kuuntelen enimmäkseen indietä, luen fantsua ja moderneja klassikkoja. pelaan tietokonepelejä, konsolipelejä ja lautapelejä. opiskelen yhteiskuntatieteitä ja tekniikkaa, asun kommuunissa ja liikun aina julkisilla. poikaystävän mielestä oon "hikinen nörtti", "jätkänräkä", söpö, seksikäs enkä ihan terve. aika ilonen sekamelska siis :D

vraa
39/56 | 

"Lähettäjä: vraa 10.6.2011 23:01:51

hippi ilmottautuu!

tai no, on mussa vähän hipsteri-runotyttöäkin. aina boheemilla höystöllä.

ärsyttävää on kyllä lokerointi. mutta niin, eihän tyylin kuvailu muuta MINUA itseäni. minulla on veera-tyyli. jotku sanoo hipiksi - senkun sanoisivat vaikka gootiksi ;)"

unohdin perustelut! =D hippi kirppisrytkyjen ja maanläheisten murrettujen sävyjen vuoksi. tietty ehkä vaikuttaa myös kasvissyönti ja muu ekoilu (ja joskus paasaaminen, hups), hennattu hippitukkareuhka (ehkä vähän epäsiist... siis huoleton), puiset korut, venytykset korvissa...

hipsteri, koska kuuntelen tosiaan melkeen pelkästään bändejä ja genrejä, joista muut ei oo ikinä kuullukaa :D mutta en siis itsearvoisesti sen vuoksi vaan siksi, että tykkään tosi kokeilevasta ja vähän kotikutoisenkin kuulosesta musiikista. maku menee kutakuinkin indiesöpöstelystä (twee ja semmonen akustiskitarasetti) progen ja post-rockin kautta hipsterielekroon ja psykedeeliseen ambienttiin ja minimal teknoon... :D tosin moni hyvä bändi on menny pilalle kun ne on saanu kunnollisen levytyssopimuksen =D omakustanne-ep:t <3

ainiin käytän myös rinkulahuiveja, hattuja ja käärin housuista lahkeet nilkkapituisiksi. isopokaset lasit olis kivat...

runotyttö kai yleisen haaveilemisen ja herkkyyden vuoks. tietty luen ja kirjotan runoja kans. jossain vaiheessa tykkäsin hirveesti kukkakuoseista ja leveistä helmoista ja pitsistä, mutta se vaihe on vähän ehkä ohitettu.

ups. tulipa pitkä!

40/56 | 

Mun mielestä me tarvittais joku uus termi ihmisille, jotka on ihan omia itsejään. Taviksesta tulee mieleen tosi-teevee ja ihmeelliset pyrkyrit, tai hiiren harmaat kirjastotädit.

Sit joku vois vaikka lanseerata termin CopyCat, sillä bloggareiden tyyliä ja mieltymyksiä kopioidaan niin räikeesti nykyään. Nimimerkillä tahdon ne pitsi uggit, jotka sä saat näyttämään niin hyvältä...

baya
41/56 | 

oon varmaan joku hipsterihtävä, rockahtava tavishippi? :D kuuntelen indierockia ja electroa lähinnö mut myös ihan radiobiisejäkin. pukeudun toisaalta aika ns tavallisesti, pillifarkkuja, printti t-paitoja/toppeja, neuleita, mut tykkään myös mekoista jaja oon aina ollu tennarityttöjä mut silti ois hienoa omistaa semmoset nahkaset hienot buutsit jollain hopeisilla härdelleillä.

ainiin ja en syö lihaa ja mulla on aina ollut vähän semmonen ympäristönsuojelu asenne tms. niin ja mulla on semmoset vähän hipsterilasitkin. ja käyn ajan salliessa kirppiksillä.

42/56 | 

Valitettavasti en vielä tähän päivään mennessä ole löytänyt sitä itselleni sopivaa "lokeroa". On paljon mitä haluis olla, mutta en ikinä jaksa pysyä samassa tyylissä tarpeeksi kauan. :)

Omasta mielestäni olisin jokin gootin-rokkarin-hipin yhdistelmä, välillä tosin tykkään pukeutua myös erittäin sliipatusti. Tutuilta olen kuullut minun olevan hipsteri (jolloin en edes tiennyt mitä se tarkoittaa) tai hippi. Mene ja tiedä :D

Tavis landelta
44/56 | 

Ei voi mitään, mutta musta kaikenlainen itsensä tai toisten lokerointi johonkin ryhmään pukeutumisen perusteella kuulostaa niin teinixiltä, ettei tosikaan... Ei kai aikuiset ihmiset tee sitä oikeasti, eihän? Vielä typerämmän kuvan ihmisestä saa, jos hän oikeasti yrittää pukeutumisensa perusteella stailata itsensä johonkin porukkaan ja korostaa sitä. Eikö kaikki vaan pukeudukaan sellaisiin vaatteisiin, joista tykkää ja siinä se?

Ninni
45/56 | 

Mun lokero on selkeästi "täysin out", ku en oo ees koskaan kuullu mistään hipstereistä...

hennastii
46/56 | 

Ernu tässä kommentoi. Meikä on aina erottunu joukosta. Vaatteet vaihtelee gootista lolitan kautta hippiin > ei todellakaan pysy yhdessä tyylissä.

47/56 | 

Mustat paksusankaiset pokat... oh noes, mun silmälasit on just semmoset. :D Mä tosin tarviin niitä näkemiseen, et ehkä mä saan anteeksi...

agnes
48/56 | 

Meikä on "helvetin hipsteri".

Olen aina (yläasteelta lähtien) profiloitunut jonkinsorttiseksi hevariksi hankalan asenteen, räväkän tukan ja bändipaitojen, nahkatakkien ja maihareiden perusteella. Toki muutakin musiikkia Pariisin Keväästä Neljänsuoraan on aina tullut luukutettua, mutta en minä sitä julkisesti myöntänyt - hyvä että kehtasi kertoa kuuntelevansa Punkkia kun piti olla niin truuhevari. Pikkuhiljaa Indiebändit Kashmirista The Kooksiin ja Arcade Firesta The Nationaliin valtasivat levyhyllyni, ja olin itse ok sen kanssa. En vaan pitänyt vieläkään meteliä niistä.

Eräs ystäväni muutti talvella pois kaupungistamme, ja palatessaan takaisin vapun tienoilla kylään tämä tuumasi kesäfestivaaleista keskustellessamme että "sinustakin on tullut tuollainen helvetin hipsteri", kun ilmoitin kesämekkoineni odottavani The Nationalin Ruissivetoa. Ensimmäistä kertaa varmaan viiteen vuoteen tajusin, että peilikuvastani ei heijastu se äkäinen, ylipainoinen, mustiin pukeutuva, bändipaitainen hevarityttö joka kiroilee ja maalaa kyntensä mustaksi jos maalaa. Peilikuva on punatukkaisesta, tatuoidusta, ja ennen kaikkea hymyilevästä nörttilasisesta taidekouluopiskelijasta, joka on kasvissyöjä, kangaskassien ystävä ja käyttää jopa huulipunaa, mekkoja ja pukeutuu vihdoinkin vaatteisiin, jotka sopivat sen kroppaan.

Maihareita en ole silti heittänyt roskiin, enkä bändipaitojani. Heviä rakastan edelleen.Suurin muutos onkin mahdollisesti tapahtunut nimenomaan asenteessa - ei aina kaiken tarvitse olla mustaa tai ikävää, ja kroppaa ei tarvitse peitellä. Vaikka itse en edes huomannut muutostani niin suuresti, niin olen erittäin tyytyväinen siihen: en koskaan ole ollut tyytyväisempi omaan ulkonäkööni ja kroppaani. Olen huomattavasti onnellisempi hipsterinä, kuin mitä olin yrmynä, ja sehän tässä on tärkeintä.

Eniten olen onnellinen siitä, että vaikka hipstereillä on hankala maine, olen kuulemma nyt paljon helpompi ihminen kuin aikaisemmin. Ehkä tosiaan on totta, että kun viihtyy omassa kehossaan ja itsensä kanssa, niin muutkin viihtyvät.

Nanna
49/56 | 

Heei! Kenen piirtämä / mistä toi kuva on jossa on noi eri tyyliä edustavat ihmiset???

Toivon, että vastaat :)

Nekku
51/56 | 

Tätä on hauska pohtia.

Oon ehdottamasti ainakin runotyttö. Kuljen aina hameissa/mekoissa, pitkä tukka liehuen, sievissä pikkukengissä ja punaisessa huulipunassa. Kuljetan mukana aina jotain romaania ja muistikirjaa. Käyn usein yksin elokuva-arkistossa tai istuskelemassa merenrannalla. Kaiken lisäks opiskelen kieliä, kirjallisuutta ja taidehissaa. Voi ei. Oon nolo.

Tämän lisäksi meen johonkin "tiedostavan" city-hipin määritelmään. Oon vege, syön luomua ja ostan lähiruokaa, vastustan lentämistä ja yksityisautoilua, ydinvoimaa jne, ostan vaatteeni käytettynä. Mut oon niin kaupunkilainen, ettei mitään rajaa. Onhan elokuvissa käynti, kahviloissa jumittaminen ja ravintolaillalliset kivoja harrastuksia. ...

Laila
52/56 | 

Hah, naurattaa tuo sun ennakkoluuloisuus hipstereitä kohtaan, oon ihan samanlainen! Ei sen näköisille uskalla mennä puhumaan, ne on kuitenkin niin viileitä, etteivät edes vastaa.. Tai ehkä osoittaakseen vain, että oon niin tietämätön kaikesta.

Tämä siitäkin huolimatta, että mulla on ne pahamaineiset pokat, kuuntelen pitkälti indietä ja tunnustaudun punavihreäksi etc. Toisaalta käytän myös fiftarimekkoja, hippihameita, niittejä ja skeittikuteita :D Paras olla luokittelematta sen enempää muita kuin itseäänkään, luulisin.

Ruivis
54/56 | 

Kaveri sanoi kerran hyvin, että maailma olisi parempi paikka jos Flow-festareille kaadettaisiin napalmia. Päästäisiin hipster ongelmasta kertaheitolla!

55/56 | 

Nostetaas kirjoitusta kommentilla.
Aluksi en ajatellut lokeroida itseäni ollenkaan, mutta sit jäin kelailemaan tätä, ja onhan se kokeiltava.

Olen nyt päälle kolmenkympin, pidän huppareita, farkkuja sekä tennareita. Varmaan aina kulkenut näin, välillä kokeilen "aikuisempaa"tyyliä, ja heitän jonkin neuleen päälleni. Kauluspaidan hihat tulee kääriä sekä nappeja auki, muuten alkaa ahdistaa.

Musiikissa maistuu ahosta laitaan, eli fiilispohjalta.

Nörtti kaiketi(?), ainakin opin asioita nopeasti, lähinnä tekniikan puolelta. Tietokoneista, helikopterin lennättämisestä autojen rassaamiseen. Syvin harrastus on kahvit.
Ammatiltani, yllätyspyllätys, inssi.

Optimisti (liikaakin) sekä jonkin asteen romantikko, pitkä pinnainen, materialisti, vaikeat nuoruusvuodet (ex-kovis), lihansyöjä...

Lokeroisin itse itseni nörtti/huppariaikuinen/grunge laatikkoon, ja jollei sellaista vielä ole, teen sen.

Tämä oli mielenkiintoisimpia hipsteri kirjoituksia joita luin yrittäessäni selvittää tuon sanan merkitystä.

Moro x)
56/56 | 

Varmaankin jonkin sortin punkkari, musaa kuuntelen kaikenlaista, raskas bassoisesta dj-ränkytyksestä heviin.
Tyyliltäni mulla on pitkät tummanpunaiset hiukset ja emo-otsis, aina mustat tai tummat vaatteet, raskaat ripsarit, ja tiukat farkut.
Mulla on napakoru ja smiley, ja mua on jostain syystä AINA kiinnostanut emoletit ja irokeesit.

Siistiä lokeroida itsensä, koska en ole yhtään osannut määritellä tyyliäni, kun se muuttuu niin usein, mutta olen tullut punkkari tulokseen, ja toivon pysyväni tällaisena!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013