Vähänpä tiesin, kun epäilin viime keväänä jännityspäänsärkyä migreeniksi. Viime viikolla koin elämäni ensimmäisen oikean migreenin valonpisaroineen, hajuherkkyyksineen ja valonarkuuksineen. Ja lopulta myös oksensin, kaaressa eteisen lattialle, kun kipu yltyi niin kovaksi ettei muuta ollut oikeastaan enää tehtävissä. Pahoittelut jos joku lukee tätä aamupalalla :D 

Kahden päivän tuska oli niin hanurista, että toivon kaikesta sydämestäni etten joudu tuota enää uudelleen kokemaan. Tällä hetkellä olen lähes toimintakyvyttömänä kaulan ja selän lihasten jännitystilasta, se perinteinen pää ei käänny. Mutta otan tämän kivun koska vaan verrattuna tuohon migreeniepisodiin. No, onneksi olen kolme päivää vapaalla. 

Koska tekemiseni on niin rajoitettua, luin eilen kaksi välipalakirjaa kun olin ensin kiilannut itseni tyynyjen kanssa sellaiseen asentoon että pystyin olemaan. Olemisen tuskainen vaikeus, kun pää ei liiku! Välipalakirja on sellainen helppo ja lyhyehkö romsku, jonka lukemiseksi ei tarvitse keskittyä. 

Nora Roberts on kioskikirjallisuuteni ykkönen. Nainen kirjoittaa niin sujuvasti romanttisia dekkareita, että välipalakirjojen paalupaikka on ansaittu. Sydänyö tosin oli hieman erilainen kuin mihin olen Robertsilta tottunut, se oli ehta kummitusjuttu! 

Aiheena se perinteinen, mutta kiehtova tarina. Nuoriherra Declan ostaa vanhan ränsistyneen kartanon New Orleansin takamailta, jossa kukaan omistaja ei ole viihtynyt kovin kauaa alkuperäisen perheen jälkeen. Talossa tapahtunut raaka murha ja vääryydet sadan vuoden takaa ovat läsnä poltergeistmaiseen tapaan, joka tekee tilusten ja päärakennuksen remontista hieman hankalaa. Kuka työmies haluaa työskennellä talossa jossa ovet sulkeutuvat itsekseen, takkatuli leimahtaa ilmiliekkeihin ilman sytyttäjää ja piano soi, vaikka missään ei ole soitinta. 

Toinen kirja taasen oli vahinko-ostos kirppiksellä. En tajunnut sitä ostaessani, että se oli nuortenkirja. Minulla on heikko kohta kaikkeen Titanicia koskevaan, siksi tartuin siihen. Bianca Turetskyn Muotimatkaaja Titanicin kannella kertoo nuoresta Louisesta, joka rakastaa vintagevaatteita. Mystinen kutsu kiertävään vintagekauppaan aiheuttaa sen, että Louise aikamatkaa sata vuotta taaksepäin ja herää yllätyksekseen 17-vuotiaan näyttelijättären ruumiissa surullisen kuuluisalla Titanicilla.

Alkuhämmennyksen jälkeen luin kirjan puhtaasta mielenkiinnosta, oli oikeastaan aika hauska tietää millaista nuorisokirjallisuutta nykyaikana on tarjolla. Minä luin ala-asteella innosta soikeana Neiti Etsiviä ja Dana-tyttöjä, dekkarit ovat aina olleet suosikkejani. Muotimatkaaja oli siitä mukava kirja aikuisellekin, että siinä keskityttiin upeisiin vintagevaatteisiin ja niiden tarinoihin kuvituksenkin avulla. Kirjoittaja oli sekoittanut faktaa ja fiktiota vintagevaatteiden lisäksi myös henkilöhahmoissa. Kirjan nuori näyttelijätär, neiti Baxter, on ihan oikeasti elänyt henkilö.

Kirjan jälkeen tuli heti mieleen, että nyt on pakko katsoa elokuva Titanic. James Cameronin ohjaamasta suurelokuvasta voi olla montaa mieltä, mutta se iski 17-vuotiaaseen aikoinaan niin kovaa, että rakastan sitä edelleen. Kaikki ne lavastukselliset yksityiskohdat ja puvustus, oi että!

Kommentit (12)

Nancy vm86
1/12 | 

Iteltä löytyy kaikki Neiti Etsivät ja sain/keräsin suurimman osan ollessani 23v.

Nancy vm86

Suosittelen. Ne on mukavan kevyttä, yhdellä ahmaisulla saa luettua. Toki ei ne enää ehkä ihan yhtä jänniä enää ole. Mutta ihmeesti kyllä edelleen muistaa mitä kirjoissa tapahtuu, vaikka osan lukemisesta onkin se n. 20v aikaa :)

Anskuri
2/12 | 

Migreenistä täytyy vinkata, että kannattaa kokeilla seuraavaa: kun huomaat, että migreeni alkaa olla tulossa, ota heti ketoprofeenia, esim. Ketorin tai Ketomex. Mulla ainakin toimii salamana jos ehtii ajoissa ottaa, toimi paremmin kuin "oikeat" täsmälääkkeet. Grammaisellakaan buranalla tms. en saa mitään vaikutusta, mutta ketoa riittää 25 Mg jos toimii ripeästi.

Pahoittelut jos olet jo testannut tuloksetta ja tyhmät ohjeet ärsyttää, mutta mulla tää toimii niin hyvin et toitotan tätä aina jos tulee migreenistä puhe.

Vierailija
3/12 | 

Argh migreenille! :( Jos sulla nyt on hirvee niskajumi, niin vois olla mahdollista että se migreenikin puski sieltä. Sit kun helpottaa niin voisit harkita kiropraktikkoa, Kehräsaaressa Pihlajalinnassa Niklas Tast on hyvä!

Vierailija
4/12 | 

Oonkin usein miettinyt, miten ihmiset kykenee migreenissä olemaan tyyliin koulussa. Ite migreenissä kykenen just ja just uikuttamaan sängyssä, kunhan oon ensin pimentäny ja vaientanu koko asunnon esim. ottamalla kelloista patterit pois :)

stiku
5/12 | 

Kirjavinkki: Lincoln Childin ja Douglas Prestonin Pendergast-sarja!

Eka osa on nimeltään ihmeiden kabinetti ja niitä taitaa tällä hetkellä olla 7 osaa kaikkiaan.

Dekkari/trilleri osastolla mennään ja itse odotan kuin kuuta nousevaa,että mun varaus kirjastosta saapuu.. :D

Snowhite
6/12 | 

Migreenissähän voi olla jälkioireitaki monta päivää. Just esim. niskassa jännitystä ja päänsärkyä. Itellä migreenit kokonaisuudessaan kestää sen 2-5 päivää ennakko- ja jälkikipuineen. Ite kohtaus menee onneksi muutamissa tunneissa ohi.

Sinituuli
7/12 | 

Tää kevät on migreenikoille helvettiä. Just toipumassa viikon setistä johon kuului lääkkeitä, kipupiikkejä ja tiputusta. Alkuun jos tajuaa vetää vaikka burana/panadol cocktailin(600/1000), niin saattaa selvitä ilman täsmälääkitystä. Itselleni alkukipuihin on toiminut myös Voltaren rapid. Fasebookissa on muuten erittäin hyvä migreeni -ryhmä. Tälläsenä 20v migreenistä kärsineenäkin sieltä löytyy uusia juttuja ja tajuaa asioita migreeniä ennakoiviksi jutuiksi. Suosittelen. Tsemppiä tän aiheen kanssa!
Ja kirjoissa mennään edelleen niin samoilla linjoilla. :)

Amaalia
8/12 | 

Luin myös aikoinaan kaikki neiti etsivät ja muutkin kirjat, mitä vaan kirjastosta löytyi! Äitini muistelee aina, kun 7-vuotiaana luin ekaa neiti etsivääni, joka oli neiti etsivä ja kadonnut testamentti ja kirjan luettuani kysyin, että äitiii... mikä on testamentti :D. Hyvin tuli vissiin silti luettua, vaikka ei ollut hajua, mikä on kateissa ;)

Vierailija
9/12 | 

Voin myös suositella tuota burana/panadol coctailia heti alkuun. Parhaiten kuitenkin itselläni on tehonnut migreenin täsmälääkkeet, alkuun ei edes oikein uskonut, kuinka nopeasti lääke voi tehota migreeniin. Ihmetteli vain, että oliko tämä nyt tällä todellakin ohi.

Vierailija
10/12 | 

Itselläni parhaiten toimii se, että gramma panadolia ja VÄLITTÖMÄSTI hiljaiseen ja pimeään nukkumaan. Olen joskus kesken koulupäivänkin joutunut menemään tyhjään luokkaan nukkumaan, kun olo on yhtäkkiä muuttunut täysin sietämättömäksi. Minulla ei yleensä ole mitään muita migreenin ensioireita kuin valoherkkyys ja syöminen/kaikki hajut ellottaa. Itselläni kohtaukset onneksi menevät todella nopeasti ohi jos vaan pääsen nopeasti makuuasentoon ja pimeään. Jostain syystä migreeni myös väsyttää minua, joten unikin tulee nopeasti vaikka olisi juuri nukkunut 10 tuntia, ollut hereillä vain tunnin ja sitten pum, migreeni. Minulla migreeni on hormonaalista, joten tiedän myös kalenterin perusteella että jaahas, viikko menkkoihin, nyt kannattaisi pitää särkylääkkeitä lähellä. En ole tainnut kuin muutaman kerran oksentaa migreenin vuoksi, mutta todella huono olo on yleensä aina. Ja minulla se paha olo on kipua pahempi juttu, pakko olla täysin liikkumatta paikallaan ettei yrjö lennä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011